Искам да си взема Hitachi 7K250/7200/8M 160GB ама ми казаха, че има вероятност да не стане за моя комп.Дъното ми е Compaq Compaq Deskpro, та въпроса ми е дали ще е съвместим с моето дъно, благодаря предварително.
Искам да си взема Hitachi 7K250/7200/8M 160GB ама ми казаха, че има вероятност да не стане за моя комп.Дъното ми е Compaq Compaq Deskpro, та въпроса ми е дали ще е съвместим с моето дъно, благодаря предварително.
погледни посления биос за това дъно и виж дали познава този хард ( съмнява ме много , но може и да греша )
другото което може да направиш е да го сцепиш на друг комп. 20 / 135 и така да го ползваш
няма как да знам наизуст - виж си биоса колко е най-големия хард който поддържа и толкова
нито знам модела нито ревизията на дъното , не мога да гадя!
по принцип от сайта на производителя
по-лесно и бързо ще е ако ми напишеш точния модел на компютъра ( със всички буквички и цифри )
по-лесно ще ми е да ти помогна !!
С Compaq Deskpro е доста трдно... Едно е Compaq вече няма, друго че Deskpro включва поне 50 модела... Абе с други думи работата е suckssss... Но като за начало можеш да дадеш ревизията на дъното ти... Така може да се определи точния модел на твоя Compaq. Ревизията от своя страна може да се види чрез всяка свястна диагностична програма от рода на Everest. Отиваш на DMI и гледаш на дъно, при Compaq трябва да е нещо от рода 3CH4h... Така вече знаеш какво ти е дъното и остава да му немериш спецификациите... Иначе според мен в най-лошия случаи с последната ревизия BIOS този хард ще се разползнава като 120GB... Така че не е толкова зле... След време като си смениш PC-то ще можеш да си го закачиш към новия и ще си имаш 160GB HDD
Дъно
Продукт: 0684h
Сериен номер: 6122DYSZM9L0
Bios
Производител: Compaq
Версия: 686P2v3.13
Дата на създаване: 06.06.2002г.
хайде сега намери измежду тези 394 модела http://h10061.www1.hp.com/ccsearch/s...x=0&Submit.y=0 кой е твоя и ще свършим работата
1. Искаш да кажеш че ако може BIOS-a да хване 128GB, но ако е уиндовс с SP2 да го види като 160GB така ли да разбирам???Първоначално публикувано от fanta orange
2. Момче, ти виждал ли си Compaq DeskPro?! Защото аз пиша този пост в момента точно на такава машина... А имаш ли си и понятие какво представлява BIOS-a му???Първоначално публикувано от fanta orange
За каква настройка на
LBA
CYL
HEADS
говориш...
Това да не ти е някаква машинка с BX440 и award bios...
кой "умник" ми затри постовете ?
@FearME - само ти може да го направиш !
Mr.TECHNO, никой не ти е затривал постовете - скапа се базата данни на форума и липсват постовете за интервал от 16-17 часа (някъде от 01:30 ч. на 19.08.2006 г. до 18:30 ч. на 19.08.2006 г.).