6те се ползва за филми, игри и TV
ASUS M2N-E /NF570/AM2
ATHLON64 3200+ /AM2/BOX
512 MB DDR2 A-DATA x2
250GB SEAGATE SATA2/7200/16mb
ASUS EN7300GT SILENT/HTD/256M
PSU FORTRON 350
za 600$ може ли да е по-добро?
10X
6те се ползва за филми, игри и TV
ASUS M2N-E /NF570/AM2
ATHLON64 3200+ /AM2/BOX
512 MB DDR2 A-DATA x2
250GB SEAGATE SATA2/7200/16mb
ASUS EN7300GT SILENT/HTD/256M
PSU FORTRON 350
za 600$ може ли да е по-добро?
10X
--- следващия път ще гледам по-добре - 10x, @Kayso --- И по-добре захранването да е 400W. Е, това вероятно ще надхвърли лимита от $600, но ще ти спести проблеми по-нататък. Ако трябва да избираш кое от двете - вземи захранването, памет винаги можеш да добавиш...
Slero, не си догледал. Паметта е х2
Пцто е супер, само захранването наистина е слабичко.
Това което съм чел тея карти с пасвно охлаждане не са много стока. Като се дигне малко околната температура им става жешко. Помисли за една перка която да и вее.
голяма си шматка. като си пуснал тема защо ми пишеш РМ?
на ти сега и тук отговора ми, че да не се повтарям:
тези пари за гореизброеното са ПРЕКАЛЕНО много. не знам откъде са ти го предложили, но ако е само това - много е скъпоПървоначално публикувано от jamezzz
а тази видеокарта ВЕЧЕ не става за игри. вземи си за около $150 geforce 7600GS/256MB и тогава наистина няма да мислиш за upgrade доста време. колко? никой не може да каже, но ТОЧНО сега няма как да вземеш компютър, на който да искаш да играеш, и да имаш "сигурност" за дълго време. очаква се излизането на directx10, който ще вдигне летвата на игралните компютри много високо.
другото нещо е процесорът. 3200 вече е малко. знам защо са ти го предложили - защото това е най-поносимият процесор за АМ2 сокет, по-бързите са по-скъпи. но трябва да си наясно, че разликата между 3200 и 3500 сега като скорост и цена може да ти се вижда значима, но щом не искаш да наливаш постоянно пари в компа, след 1 година няма да има НИКАКВА разлика дали си с 3200, 3500 или 4200 - всичко ще е МНОГО по-бързо.
казвам ти всичко това, за да стигна до най-важното в случая - АМ2 сокета. той замества 939 и наистина е по-ново поколение (в случая и с nforce5 чипсет). да, но в светлината на горния абзац, за теб е по-важно да вземеш СЕГА нещо по-бързичко и по-евтино, а за АМ2 такова нещо сега няма. вземи си 939 с най-бързия процесор, който можеш да си позволиш (ако успееш за 2-ядрен още по-добре), отколкото за нов сокет, но без перспективи за upgrade)
добра машина 939 за $600 (без тунер, без монитор) трябва да бъде нещо от този род:
дъно $80-100
процесор $100-110 едноядрен
видеокарта $150
памет (1gb маркова) $110-120
хард поне 250gb - $90-100
двд $40
кутия $40
не съм включил тунера в тези пари, но личен съвет - не взимай нищо по-евтино от около $70
Аз съм противник на видеокартите със вентилатор .
ако спре или се забаваи - картата може да си замине- ( така стана и с моята 9800 про- мъка ми е още ме е яд ! )
Иначе като производителност не виждам разлика - само дето картите с радиато са о-добре изчислени и не им се налага охлаждане .
...ако не о/сПървоначално публикувано от Mr.TECHNO
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Да,да сложи една такава пасивно охлаждаща се карта в ефтина кутия и гледай температури ! Никой не може да ме убеди, че пасивно охладените карти са добри за нашите условия.
Аз съм с пасивно охлаждане и ако можеше щах да си сложа пасивно и на процесора - никакъв шум, никакви вибрации - кеф
Температурите определено са по-високи отколкото с вентилатор, но явно не чак толкова, че нещо да загине - т.е. пасивното си има и плюсове и минуси, всеки решава за себе си.
А защо не нещо междино. С хеатпайпове и бавни и големи вентилатори. Аз съм с такива и на процесора и на видеото. Единствения щум който се чува е от една 80 която е на кутията за да вади топлия въздух. Амам без нея не може. А ако искам обсолютна тишина махам какпака и изключвам 80-ката.