може ли захранване ATX 20pin от стария ми компютър да се сложи на
24pin слот за захранване на новото ми дъно asus K8N-VM ?ако
се сложи така че щипката пак да си е по средата.....
може ли захранване ATX 20pin от стария ми компютър да се сложи на
24pin слот за захранване на новото ми дъно asus K8N-VM ?ако
се сложи така че щипката пак да си е по средата.....
Не се слага посредата а в единият край , другите 4 пина са за допълнителни 12 волта! Повечето дъна палят и без тях
как се слага ,от кой край буксата за захранване към дъното ?
в книжката на дъното пише че трябва към захранването да има и 4 пинов
накрайник...иначе без него нямало да боотне...
Е, щом така пише в книжката, значи за твоето дъно си трябва и допълнителния 4-пинов накрайник.
А принципно, не можеш да объркаш краищата при свързване на захранване с 20-пинов накрайник към дъно с 24-пинов. Разгледай малко по-добре формата на пластмасовите ограничители на пиновете и ще видиш - има кръгли, квадратни, трапецовидни... те ти гарантират, че няма да поставиш погрешно накрайника, освен ако не се напънеш повечко.
Иначе си има специални преходници за целта, не знам обаче кой ги предлага и на каква цена в България...
EDIT: Намерих ти малко информация, $2.80 е цената на преходник, тук
благодаря за информацията админе ,
значи няма да ми се размине закупуване на ново захранване....?
( кой ли ги измисля тези магарии с които се объркват плановете)
без проблем тръгва !
няма как да го объркаш !
Е не, ако ти е достатъчно като мощност, можеш да минеш и само със закупуване на преходник - нали затова ти дадох линка ?!Първоначално публикувано от kaam19
а на този преходник дали има и този 4 пинов накрайник ....
ако не гледам че там му трябва 12 волта- да взема да му пусна кабел ?
Със сигурност ASUS K8N-VM тръгва и с 20 пинов накрайник. Лично съм пускал няколко такива машини.
//
Става въпрос за другия 4 пинов накрайник, който е самостоятелен и се закача на отделен куплунг към платката. Е, без това няма да тръгне.Първоначално публикувано от kaam19