Здравейте ,имам принтер Canon IP4200 ,някой може ли да ми каже как да спра следенето на нивото на мастилото,защото искам да си презареждам касетите ?
Здравейте ,имам принтер Canon IP4200 ,някой може ли да ми каже как да спра следенето на нивото на мастилото,защото искам да си презареждам касетите ?
Имаш прекрасен принтер, един от последните модели с 2 начина за подаване на хартията(повече не ги правят), не го съсипвай с пълнене, защото ако му задръстиш печатащите глави ще е по добре да го хвърлиш на боклука ... или поне ако не мога да те откажа да го пълниш - поне си вземи качествено мастило за пълнене ...Първоначално публикувано от pettia
dash,
главата е само една, останалото са четири патрона с мастило, които наистина са си скъпички (става въпрос за оригиналните).
Самата глава може да се сменя при повреда.
Аз бих посъветвал pettia така:
1. Докато принтера е в гаранция, да ползва оригинални консумативи. В противен случай, най-вероятно ще загуби гаранцията в случай на гаранционно събитие.
2. Като изтече гаранцията, може да опита с патрони на алтернативни производители (около два пъти по-евтини), или с пълнене на патроните. И в двата случая, при пълни патроните, ще има софтуерни индикации за свършили мастила. Може да не им се обръща внимание, тъй като е изключително лесно, човек да извади съответния патрон и визуално да се убеди, че е празен/пълен.
Самите датчици за нивото на мастилото са две електродчета на всяко от патрончетата. Вероятно, чрез тях се мери електрическото съпротивлението на мастилото. И вероятно проблема с индикацията при алтернативните мастила е различното съпротивление.
@MitkoS, малката подробност при този модел принтери, която явно ти си пропуснал, е че към всяко патронче има прикрепен чип, чрез който принтера следи броя копия и предполагам време на използване.
Има фирми които предлагат неоригинални чипове но и те, макар и по-евтини, са на същия принцип - свършва мастилото - свършва чипа.
Знам че е само една Митко, това за което говоря е цената на главата:Първоначално публикувано от MitkoS
Canon PIXMA iP4200 Print Head
PRINT HEAD - Genuine Canon Printhead
FOR USE IN MODELS: Canon PIXMA iP4200 | Canon PIXMA MP500
PART NUMBERS: QY6-0059-010 | QY6-0059-000 YOUR PRICE:
$64.50
При принтер за 90-100 долара ти си прецени какво е по добре да се ползва ...
In the past week, one vendor, hobbicolors has started vending an ink specifcally blended for the ip4200---and they do ship internationally.
хората правилно ти казват.такива снимки от принтер до сега не бях виждал като качество.ако го напълниш това качество не вярвам да е същото и най вероятно ще му **** майката като се разтекат мастилата вътре.един оригинален патрон в техномаркет европа е 22 лв , така че петте към 100 лв , а те въобще не се хабят толкова бързо . не го преебавайПървоначално публикувано от pettia