DELL Inspiron 1300-80 тези добри ли са?
чипа на видео картата как ви се струва? защото проверих връзката за предния видеото му е много слабичко.
DELL Inspiron 1300-80 тези добри ли са?
чипа на видео картата как ви се струва? защото проверих връзката за предния видеото му е много слабичко.
Дайте мнение за Тошиба P100-527
http://navigator.idg.bg/index.php?ty...101&id=3785685
За офисна работа става май? Иначе харда е малък и 5400, но ако се ползва офисен сървър това не е проблем, и цената на тази тошиба е добра, със WinXP бонус (Malone знае, че ми е леко болна темата). Гледах HP с 80GB+NVidia на почти двойна цена.Първоначално публикувано от Malone
На живо дисплеят ми хареса, както и бързината по принцип. Води се нещо като мултимедийно изпълнение с вградени колонки Harmann Kardon
Все пак имаме 17'WXGA+ TruBrite (1440x900)Qosmio със сентрино дуо, firewire, bt+wifi, DVD DL писачка за цена под 900 евра (без ДДС) 2 год международна гаранция, като с/у $75 RAM-a става 1GB....
Сравнения м/у .HP NX 7400 и Toshiba M70SR2 :
1.HP NX 7400 - не мога да свикна с клавиатурата му.Но много рядко го ползвам -не е за мен. На Тошибата М70 са по-рационално разположени бутоните.
2.HP NX 7400 - много чатърка CD DVD to при рестарт или включване - направо стряскащо е. Бавно сработване на CD то - мисли доста време.
3. HP NX 7400 - вентилаторът на процесорът е с по-ниска скорост , много рядко се повишават оборотите .
4.HP NX 7400 - неудачен тип куплунга към лаптопа - на зхранващият кабел. Много лесно се изважда куплунга на захр. блок.
Засега е това.
да добавя и аз ( HP nx7400 )
Неналичие на драйвери и сата диск в раид контролер
ако не си комплираш сам win с NLite и да си свалиш драйвери , просто забрави да го подкараш под Win!
айде и аз да се изкажа в тая тема
ползвам от едно известно време НР пх7400.
1.клавиатурата си е абсолютно стандартна лаптопска...преди това ползвах ибм, и разлика няма...обаче при ХП има скрол зона на тъчпада...доста удобно нещо...като седна на друг лаптоп и няма такава зона се чувствам все едно съм с мишка без колелце
2.двд-то издава странен звук само ако лаптопа е огънат... поне моя само тогава го прави... (и разбирасе има двд вътре)
3.куплунг-а на захранването досега не ми се е вадил... как може 2 см пишка вкарана в дупката да се извади лесно...
4.това, че като имаш сата диск в райд контролер не можеш да инсталираш виндовс беше вярно преди няколко години, сега почти всички сата контролери имат compatability mode, при който се държат като IDE-та. инсталираш бозата, качваш драйверите за сатата и сменяш на истинска SATA mode от БИОС-а.
5.това, което ме дразни мене е яркия син диод на уайърлес-а. и това, че от един бутон се включва/изключва уайърлеса и блуутуута, ама това и при делл е на един бутон, явно е модерно така...
6.по въпроса за времето на работа на батерия... 3+ часа, браузене, писане на код и мейли, някой и друго клипче от ютуб-а и т.н. има една програмка, която показва текущия разход във ватове и лесно се вижда, че ако не надъниш яркоста е около 12-14 вата, без мрежа е дори под 10...
Става въпрос за куплунга на захр. блок. !!!!Първоначално публикувано от dark
Имам усещане / може субективно да е , но Тошибата със Селерон 1,6Г и 1ГБ Рам сякаш е по-бърза от HP 7400 1,66МХ Коре 2 Дуо, 512МБ Рам при работа - интернет,дори и MS Word някак си по мудно реагира а уж е Коре 2 Дуо. Има замисляне при нея.
Това най-добре ще ти го обясни жена ти !   ( Приятел майтапя се ! -и за да не стават недоразумения моята вече ми показа как значително по-дълга пишка се вади ей така)  Първоначално публикувано от dark
Това искам да ми го покажеш със стандартен инсталационен диск на WIn XP !!!Първоначално публикувано от dark
абе като го писах това за пишката бях сигурен, че някой ще се заяде :Р
за това ХР-то и стандартния диск.. ми работи си... абсолютно стандартен. като му дадеш нейтив не работи... не намира изобщо диск... като му дадеш другото си намира всичко...
по въпроса за лаг-а... предполагам, че се получава от разликата в настройките за скоростта на процесора. мобилните процесори си сменят скоростта динамично. верно, че теоретично трябва да е незабележимо, ама си има разлика... пробвай да го пуснеш да си работи винаги ма 1.66, а не на 1,00 както е по подразбиране.
Чакай малко сега
този нотбук ( nx7400 ) няма настройка за "Native" опция на харда
просто си го показва и това е !
няма как да влезеш в меню и да избереш да не е раид система
@techno
в твоя чест рестартирах лапотпчето и влязах в биос-а :Р