Има ли специални настройки,за да работи паметта в двуканален режим?Паметта е DDR2 800 MHz 512MB Buffalo.Дъното е ASUS P5B.CPU-Z казва,че работи в single channel
Има ли специални настройки,за да работи паметта в двуканален режим?Паметта е DDR2 800 MHz 512MB Buffalo.Дъното е ASUS P5B.CPU-Z казва,че работи в single channel
Двуканален режим е възможен с две еднакви по тайминги и честота памети.
2 х 256MB DDR2 800 = 512MB Dual Channel !
или 2 х 512MB A-Data Buffalo DDR2 800 = 1GB Dual Channel !
Предполагам с това отговорих на въпроса ти ?
Благодаря ти Mr.TECHNO!Мисля да сложа още 2х512 МВ,но се чудя дали да е Buffalo или Kingston.Явно марката няма значение.Важни са таймингите
при клок със сигурност ще има значение , защото може да не издържат по честота, лично аз бих се доверил на Кингстън , пред Бъфало. ( моите 4 памети в момента са на 430 мегахерца при стандарт 400)
Дъната ASUS са едни от най-претенциозните към модел и марка памет. Най-добре е да се използват KIT 2X (примерно A-Data, PQI), за да е сигурно че ще тръгнат. Също има и малко настройки и в BIOS-a ;-)
Успех !
е чак до кит не бих стигнал ( по-скъп е )
Интересното е че BUFFALO A-DATA  без проблеми тръгва на асус , и е добре да са поне от една партида , но ако не са най-важното е
DDR 400 , CL2,5 ( примерно )  - това трябва да е еднакво на двете памети.
ако искаш Дуал чанел трябва да вземеш още една 512-а , а не още двеПървоначално публикувано от powerpc
може да направиш duble dual channel с 4 x 512MB , за целта ще ти трябват още 3 x 512MB Buffalo
мисля, че е по-добре да продадеш паметта и да си вземеш по големи памети. вече е нормално да си с 2x1 gb. е разбира се въпрос на средства
Чак толкова нормално не е .
За мен нормалното е 1 GB ( при мен е 2 x 512MB )
За повече не смятам че е стандартно а Геймърско и Нужно за даден вид програма.
Наско 2 гига са си 2 гига както и да ги погледнеш , то и аз си мислех, че 1 гигабайт ми е достатъчен за всичко докато не сложих още един за проба и повече не го махнах от компа си.
инвестицията в ram си засужава.програмите и игрите стават много хищни
Не съм съгласен - 1 гига е напълно достатъчно . Това че за нас и 4 гига няма да ни стигнат е друг въпрос. Тука говорим за нормани нужди и не толкова нормални.
Дайте да видим една анкета - колко от нас са с 2 ГБ и колко с 1 и по-малко ?
ми анкетата е факт и виж разликата между хората с 1 и с 2 гига колко е малка. За нормална работа под XP, 1 гига памет стига, ама я пусни някоя по-нова игра с повече екстри на 1 г памет или недай си боже под Виста и пак ще си говорим дали стигат.