Дъното е Елитгруп N2U400-A REV:1.0A, но то не разпознава паметта, като двуканална. Пробвах с два чифта банки (едните Самсунг, а другите Кингстън), които на друго дъно вървят в двуканален режим. Имали настройка в биоса за работа в двуканален режим?
Дъното е Елитгруп N2U400-A REV:1.0A, но то не разпознава паметта, като двуканална. Пробвах с два чифта банки (едните Самсунг, а другите Кингстън), които на друго дъно вървят в двуканален режим. Имали настройка в биоса за работа в двуканален режим?
Банките са еднакви, просто пробвах с два комплекта.
Виждаш ли къде трябва да са ram плочките за Dual Cahennel !
т.е на слотовете в синьо
Там са, но не иска да ги разпознае и затова питам дали няма някаква настройка в биоса за разрешаване или забраняване на тази функция на дъното.
Би трябвало автоматично да ги разпознае,но при мен се получи друго /с.939,Атлон 64/3700-Asus A8N5X/-имам една А-дата/512,и PQI-512,в двуканален режим,но преди това пробвах друга А-дата /по ми харесват от PQI/-но беше двустранна,и не я разпозна,да не би и при теб да са така?!
Аз съм на с939 и всичко е сложено както трябва 2 платки а-дата,но не тръгва дуал чанела.Ъпдейтнах биоса,ама не помогна.Според мен или е дефектно дъното или е капризно към марки памет.
Контролера за паметта не е в дъното а в процесора при АМДПървоначално публикувано от Erazer
@Mr. Techno , Имах в предвид поста на @Eraser
Както писах пробвах с банки, които вървят на друг компютър AMД (2700+, 2.16 GHz), като двуканални. Процесора на проблемния е АМД 2000+, 1.66GHz може би е от него.
@Stenly - при 939 контролера е там , ама на тоз Нфорс2 си баш в MCP-то
определено с.А процесори нямат контролер на рама в тях!
поразгледай в боса - "memory bus" трябва да търсиш и там някъде е memory mode !
Абе Техно, нямаше ли орязано nForce2 дето не държеше Duall chanel ?
Не съм чувал още за такова , ама тъй като гледам има
( Нали Nforce го вкараха този режим ! )
може и да се бъркам , обаче май имаше едно орязано NForce2 дето не държеше Duall channel
Напълно в стила на ECS !
само че ако не държи - защо ще има три слота , два от които означени и надпис че е Dual channel
NFORCE 2 ULTRA 400 поддържа двуканален режим на работа, а NFORCE 2 не поддържа.