Когато хората говорят за LCD монитори, единственото име, което си струва да се споменава е EIZO.
![]()
Когато хората говорят за LCD монитори, единственото име, което си струва да се споменава е EIZO.
![]()
Пресилено изказване , има доста марки които са на нивото на EIZO (Iiyama , Nokia, NEC, няколко модела на Belinea )Първоначално публикувано от stekyman
Ама колко са хората дето ще дадат 400+ Евра за 19" модел ?
Иначе си прав, разликата е голямa между ефтините и хубавите мониториНай малкото е , че хората с предпечат ще се накефят на възможността за калибрация )
Наздраве![]()
И да не забравяме как започва темата : Здравейте. Заделил съм 400-450 лв и искам да си купя нов монитор.
Който ми каже къде продават 19" Ейзо за 450 лева ще съм му благодарен. Веднага отивам да си купя 2-3 броя.
Ако някой може да ми даде съвет. Дали да си взема TURBOX HD-900
http://www.plesio.bg/product.php?pro...section_id=892
или да си купя евтиния HANNSG HX191DP
http://www.plesio.bg/product.php?pro...section_id=892
Ще се използва за филми, интернет и от време на време за игри. Разликата в цената никак не е малка.
Трябва сам да ги видиш и да прецениш има ли разлика в картината, и дали си заслужава. Другото е гаранцията - доколко пиксела е, дали е еднаква и за двата. От две кучи марки ти преценяваш. 300 лева си е евтинко за 19-ка все пак.
Вземай си TURBOX HD-900. Много добър монитор е, с MVA матрица. Другия е с TN. Разликато е от земята до небето.Първоначално публикувано от abv
Абе и аз така мисля, ама няма къде да го видя на живо. Ако реша трябва да го поръчам на сляпо от Плесио. HANNSG го видях в Технополис, нямаше кой знае колко разлика от другите модели, а цената е много добра. Иначе по дадените показатели на хартия абсолютно съм съгласен.
Данните за турбо-то да си вярни. Аз има Белина със същата матрица. Турбото даже е с по качествена пластмаса. Черното си е черно, ъглите на виждане са много големи. Практически на вякакви ъгли се вижда за разлика от TN матриците. Цветовете са пекфектни. При TN са 16.2 милион, като се получават чрез интерполация, а при турбото си имаш 16.7 милиона релани цвята. Въобще не се набутвай с хансге-то.
само някой от филипсите имат гаранция за един изгорял пиксел или субпискел, ако искаш ще ти пратя сравнително актуална ценова листа с опис за кой колко е гаранцията.Първоначално публикувано от stenly
Благодаря ти Io, аз отдавна си гледам едно HP 1755 с PVA матрица и не бих го сменил с друг докато не се счупи, поста ми повече беше насочен към човеко отворил темата. Понеже попродавам Филипс от време на време имам поглед върху моделите и достойнствата им.Първоначално публикувано от Io
Asus VW 191S - 130 Ewro .19"Widescreen, 5 mS, с вградени говорителчета . 3 год гаранция.
Какво му плащаш?
Тука са по 350-390 лв , но ще падне цената.
преди около 2 месеца взех SAMSUNG 931BF и съм много доволен от него.
Не знам каква е разликата между BW и BF, но сигурно са горе-долу еднакви, т.е става