Здравейте, има ли начин към SCSI контролер да се закачи IDE диск. Благодаря
Здравейте, има ли начин към SCSI контролер да се закачи IDE диск. Благодаря
Няма вариант. Гледах днес ,че в Компютър 2000 София са получили преходници USB към SCSI ама поне на картинката го виждам ,че е за скенери а не за дискове. Потърси си из фирмите които продават втора употреба някой PCI SCSI контролер, само виж диска ти точно какво скъзи е , да не стане грешка.
Благодаря Stenly. Сигурен ли си, че тези контролери са само втора ръка? Не се ли намират и нови?
Намират се и нови ама цената няма да ти хареса. Хубавите почват от 200 долара и свършват на много. Какъв ти е диска ?
Преди време ми бяха попаднали хубави Ultra Wide SCSI адаптери втора хубост на по 20-30 лева
Ако правилно съм разбрал, искаш да "закачиш" IDE диск към SCSI хост контролер, нали?
Теоретично е възможно с преходен адаптер, но едва ли ще ти излезе сметката финансово. Иначе в ADSYS има подобно чудо за скромната сума от $107 без ДДС - иди на ценова листа->по марка->ACARD.
oooooooooo не съм прочел правилно и аз , мислех си ,че искаш да закачиш SCSI диск на IDE.
Имай предвид че скъзи има 3-4 вида конектори, така че трябва да видиш твоят от кой тип е - иначе са скъпи преходниците виж тук:
http://www.pc-pitstop.com/scsi_ide_adapters/