Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Прехвърляне на запис от МР3 плеер на диск през USB

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Прехвърляне на запис от МР3 плеер на диск през USB

Имам за решаване следния случай:
    Имаме МР3 плеер с вградено радио. Софтуера на плеера позволява запис от вграденото радио директно във флаша му, но той е само 1 GB. Аз обаче искам да записвам радиото за дълги интервали от време - да приемем 24 часа. Мога ли да организирам по някакъв начин прехвърлянето по USB интерфейса на записа от флаша към хард диск, без да прекъсвам процеса на запис във флаша. Има ли някакви готови софтуерни или хардуерни решения за целта? Ресурсите на компютъра не бива да се ангажират с преработка на потока, а само да управляват записа. Някакви идеи?

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Re: Прехвърляне на запис от МР3 плеер на диск през USB

И аз имам такаква мп3-ка Canyon 2G, но компютъра я разпознава единствено като памет, освен това като я "забода" в usb-то плеара преминава в друг режим - само като памет. Не може да се слуша музика или радио от него. Нито пък да прави запис. Става обикновена флашка. Ако твоят се държи по друг начин, възможно е да има някакъв начин, макар че много се съмнявам. За да стане това което искаш трябва да се укаже на плеара да смени мястото на записа, а това от своя страна означава "да вижда" компютъра. (в нормалния случай компютъра вижда плеара).

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Pat
    Файла със записа от радиото в какъв формат е?

5. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

*.wav - това е разширението, а формата:
    IMA ADPCM, 44KHz, Bit Rate - 357kbps, Audio Sample Size-4bit, Stereo (2 chanels).

6. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Моят кратък отговор би бил "не". Поне софтуерно. Разбирам все пак, че флашката ще бъде забучена непрекъснато в работещ комп. Тя обикновено има навика да попълва таблиците на съдържанието честичко (отложеният запис май не се прилага за нея, понеже потребителите имат навика да я изтръгват без предупреждение), което значи, че има шанс от компютъра да се вижда остоянно как файлът със записа "нараства". Хрумва ми софтуерно (скрипт) решение като доближи максималния обем на файла да се премества на харда под ново име и да се трие. Остава въпросът как радиото ще реагира на факта, че му "издърпват" файла изпод ръцете И времето, през което се копира файла...ще се пропусне част от раздиопрограмата, според личните ми впечатления предимно реклами
    По-простото решение за мен си е с аудиожак - към входа на звуковата и оттам - Total Recorder, CDEX и други

7. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

@Lupus, може би трябва да споменеш и другите подробности, за да стане по-ясно за какво става въпрос.
    По-простото решение за мен си е с аудиожак - към входа на звуковата и оттам - Total Recorder, CDEX и други
    това става ако се записва само една станция в дадения момент. А тук става въпрос за запис на много станции в едно и също време.

8.  

9. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Аз мисля, че изобщо не може да става въпрос за смяна на станциите от компютъра. Не може и да не се "записва само една станция в дадения момент", след като тунерът е едноканален И май не става въпрос за смяна на станциите във въпроса ...

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от XIIID
    Аз мисля, че изобщо не може да става въпрос за смяна на станциите от компютъра. Не може и да не се "записва само една станция в дадения момент", след като тунерът е едноканален И май не става въпрос за смяна на станциите във въпроса ...
    Да, не става дума за това. Това трябва да е един канал от по-голяма система.
    Благодаря на всички за отговорите. Очевидно е, че с готово решение няма да стане, ще се отиде на разработка на специализиран модул.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Включваш изхода на плеъра (на режим радио) към микрофонния вход на компа и записваш докато ти се напълни харда

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Пробвай следното нещо: когато започнеш запис от радиото и си сложил USB стика в компютъра: дали виждаш дайла със записа. Ако го виждаш то той трябва с времето да нараства като размер. Ако не го виждаш значи 'хватката' няма да стане.

Така.. сега, ако се вижда че е наличен и нараства то може да се прочете. Сега проблема вече е с изстриването на съдържанието на самия файл. Когато записа от УСБ радиото стигне максималния си размер от памет то записа ще спре. Тогава може да се прехвърли и ръчно да се възобнови процеса. Но за целта бе казано че това не трябва да става. Остава по време на самия запис да бъде изтривано периодично съдържанието на флаш паметта. Мислия (и според мен ако аз пишех фърмуера) че намаше да е позволено да се трие флаш файла по време на запис. Така че пробвай 1во дали може да изтриеш фамия МП3 файл, докато се записва. Ако може, то тогава вече е по-лесно - ще измисля лесна пограмка, която да копира временното съдържание през интервали от време.

Ако това стане има оше едно условие, което трябва да изпълни УСБ стика: след като бъде изтрит файка то той да се самогенерира от ново, само че с новото съдържание. Притеснява ме да не би след изтриване да спре процеса на запис.

Но като цяло си мислия, че това решение е тромаво и сложно.. по-скоро тромаво. Трябва да се търси според мене streaming механизъм. Има радио модули (с много ниска чуствителност и ложи аудио параметри) за вграждане в PC, които позволяват СОФТУЕРНО да се записва до МП3 в реално време. Каква е необходимостта от това модула да е външен и да не зангажира процесора за MP3 кодирането?.. на практика при съвременните PC решения този процес не отнема много процесорно време.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

може да бъркам, но не съм срещал usb mp3 player, който да не преминава в "специален режим" само на usb mass storage, като се закачи към компа.... ако има такива - ок, но закачен ли е player-a всякавки радио и т.н. функции са недостъпни, ерго не е възможно да се започне запис, който тепърва да се мести и т.н..... за мен най-допустимо е предложението на black adder

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Включваш изхода на плеъра (на режим радио) към микрофонния вход на компа и записваш докато ти се напълни харда
    Може ли някой да предложи компютърна конфигурация с 20 аудио карти и с достатъчна мощ за преобразуване на сигнала от тях в MP3 (или друга компресия) и записа им на отделни дискове?

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

надявам се питаш иронично, защото би трябвало сам да знаеш, че няма как да хакнеш 20 аудиокарти на един комп

17. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Там е работа, че не е иронично
    Казано най-общо проблема се свежда до едновременото записване на 20 различни станции в мп3.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Може ли някой да предложи компютърна конфигурация с 20 аудио карти и с достатъчна мощ за преобразуване на сигнала от тях в MP3 (или друга компресия) и записа им на отделни дискове?
    Звукови карти на USB могат да се сложат доста - ще помисля сега за конкретен софт, който да записва към MP3. Но спокойно например едно дву-ядрено процесорче на 2GHz ще се справи с обработката по компресиането в реално време... Охх, сега като се замисля май за един USB контролер че няма да му е достатъчна пропускателната за да обработи повече от 4-5 звукови платки. Значи за 20 стерео програми с дискретизираща на 32кхз (запазване до 16кхз на канал), може би 4 USB 2.0 контролера на PCI слот, към които да се закачат USB звуковите карти ще са напълно достатъчни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Прехвърляне на запис от камера Hi8 във DVD формат
    От joro1 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 01-12-07, 17:07
  2. Проблем със запис на ДВД диск.
    От DerekMTN във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 06-03-07, 20:03
  3. запис на аудио диск
    От TopBG във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 28-06-05, 00:16
  4. Запис на аудио диск с *.wma ?!
    От mxkolev във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 03-09-04, 14:08
  5. Помощ за запис на диск
    От Zygot във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 13-07-03, 03:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе