Помощ за конфигурация / Главно мултимедия
Здравейте!
От известно време разглеждам форума главно с идеята за помощ при избор на ЛЦД ТВ.
Може да се каже, че ЛЦД-то за момента ще изчака, тъй като възникнаха други разходи, но някаква конфигурация трябва да се купи, защото старата издъхна .
Извинявам се предварително ако има такава тема, но не успях да намеря нищо търсачката.
Питането ми е малко комплексно - първо ще ви помоля да ми препоръчате конфигурация, която става за гледане на ХД филми (т. нар. медия център), да може да се свърже с нея 5.1 аудио система и не на последно място все пак да тръгва някоя друга игрица. Моля ви, освен основните компоненти, да препоръчате операционна система (ХП или Виста), както и допълнителен софт за гореспоменатите дейности. Някакви идеи, кой може да свърши работата в София. Само за инфо - за монитор ще се използва някое 42' ЛЦД.
Благодаря предварително!
Re: Помощ за конфигурация / Главно мултимедия
прекалено е мощна тази за нуждите му....
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
прекалено е мощна тази за нуждите му....
Много си е добра даже. Балансирана, подбрана и на добра цена. Като си поръча нещо кой знае какво дърво ще му съберат. Пише че иска и игри да поиграва. Е на това ще върви всичко :) Идеално се връзва с 42" LCD.
ПРЕКАЛЕНО е добра за това, което иска да прави
за какво точно му трябват 2*320 дискове, 8800 видео и 8200 процесор за гледане на филми?!
"все пак да тръгва някоя друга игрица" не оправдава такава огромна инвестиция, а за останалото идеална работа ще му върши и машина за 1/2 от тези пари
aaa.....взе ми го от устътъ :)..... тая конфигурация е перфекна за случая ако ми я дадът за 600лв :yahoo:
Конфигурацията е супер и ще му върши работа дълго време ако може да си я позволи. Ако вземе нещо за 600лв. догодина ще се чуди как да прави ъпгрейд. Като си купувате автомобил например и знаете че ограничението на магистрала е 130км.ч. то това означава ли че трябва да си купите нещо с 50к.с. двигател, защото ще ви върши работа. Не означава, защото пнякога ще ви трябват доста повече и тогава оценявате инвестицията. Та ако човека може да си я позволи, това е машина с поне 150к.с, ако мога така да се изразя - върви леко и не се замисля като натиснеш педала на газта(аналогията с компютъра мисля че е ясна - не се чуди 3 минути какво да прави като отвориш 4-5 неща..
В момента съм с P35-DS4 rev. 2.0, E6750, Hitachi 500GB SATAII, 8600GT, 2x1GB Apacer. В 95% от времето процесора не го виждам натоварен над 5% и рама над 600МВ. Обаче понякога се налага да преконвертирам някой филм, да му вградя субтитри и тогава оценявам машината. А онези двата диска в RAID 0 дават на конфигурацията точно това, което при мен куца - процесора ми е бърз, но харда бави цялата система понякога. Всеки лев в конфигурацията на продавача по горе си струва, особено ако се сравни с нещо сглобено за половин цена.
espace, звучиш ми точно като тези, които влизат в компютърен магазин и казват "искам всичко от дъното на колонката" (= най-скъпото). логиката "аз да се подсигуря с най-скъпото и най-мощното, 'щото може да ми потрябва в 1% от случаите" може да е валидна за климатиците, но за компютрите не е. за компютрите е валидна "трябва да взема това, което ми трябва", защото цените падат с дни, и това, което днес "върви леко и не се замисля", струвайки една бала пари, утре ще струва 1/2 бала и бая ще се чуди и мае като го натовариш. и ако си мислиш, че с въпросната машина след една година няма да се чуди за upgrade, просто си в дълбоко заблуждение.
най-правилният подход е постоянен upgrade с малки суми. моряшките/бизнесменски изцепки "сега ще видят всички като си купя най-скъпото" останаха в миналото. сега, за да си в крак с техниката (=да имаш актуална машина) е свързано с разбиране, а не с еднократно изсипване на куфарче с мангизи.
P.S. ти като толкова разбираш и държиш на "да върви леко и не се замисля" защо си с това дърво 8600GT? ;)
P.P.S. м/у другото, какво имаш предвид с фразата "Идеално се връзва с 42" LCD"? обичайната за 42" телевизори резолюция в момента е 1366 x 768, като за нея изобщо не е необходима 8800GT. с нея би се справила дори твоята 8600GT :035:
N.B. C4_1,6_Coupe, извинявай, че използваме темата ти за несвързани диретно с въпроса ти коментари, но така и ти ще научиш нещичко в материята ;)
Здравейте!
Много благодаря за изказаните мнения, но като се има предвид колко съм гол и бос в материята, напрово губя и ума и дума. Идеята за това нещо е, че преди време когато живеех в Германия имах такова"нещо", вързано с нет и 29''ЦРТ. Беше идеално за дърпане на филмчета и гледане съответно, но милото издъхна. Все пак моля разбиращите хора да измислят нещо за сглобяване, което да не е и 2000+ лева, ако е възможно.
А и btw. - играя много малко игри, като 95% в случаите е АОЕ2 мулти с приятели.
Колега FearMe - забелязвам, че споменаваш една доста добра цифра от 600лв. - ако дадеш съвет за вместване в тези пари , ще трябва много :Drinks: :Drinks: :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от C4_1,6_Coupe
Колега FearMe - забелязвам, че споменаваш една доста добра цифра от 600лв. - ако дадеш съвет за вместване в тези пари , ще трябва много :Drinks: :Drinks: :Drinks:
Ти си на ход FearMe. Защото засега само аз дадох някакво конкретно предложение, другите сте контра без да помагате на човека. Та измисли нещо свястно за 600лв. дето да покрива следните изисквания.
Цитат:
Първоначално публикувано от C4_1,6_Coupe
Питането ми е малко комплексно - първо ще ви помоля да ми препоръчате конфигурация, която става за гледане на ХД филми (т. нар. медия център), да може да се свърже с нея 5.1 аудио система и не на последно място все пак да тръгва някоя друга игрица.
Относно моята 8600GT аз не съм геймър, практически не играя и ме устройваше като цена, както и факта че е безшумна( silent pipe) охлаждане.
Gigabyte GA-MA69G-S3H ~ $90 (вградено видео Radeon X1250, което за съвременни игри не става, но пък и "да поразцъкам нещо не е много конкретно" ;)
a64 X2 4000+ box, s.AM2 ~$80
1gb ddr2 800 ~$25
320gb hdd ~$100
dvd-rw ~$35
case/psu 400W brand ~$65
------------------
~$400 * 1.25 = 500 лв
ако трябва да стигнем 600-те лева питаме C4_1,6_Coupe: "какви конкретно игри обичаш да играеш?", за да разберем дали тези 100лв да ги сложим в допълнително видео или в още ram, hdd и процесор.....
гореописаната машина спокойно може да пусне 2-3 HD stream-a едновременно, има вграден 5.1 звук и достатъчно голям хард за каквито и колкото филма искаш....
А иначе ето и моето предложение за относиително евтина конфигурация . Компонентите са по ценовата листа на мост в бг.лв. с ДДС. Предлагам Intel базирана с двуядрен процесор.
Дънна платка - GB P35-DS3L /P35/LGA775 148.50
Процесор - C2 DUO E2160 /1.8G/1M/BOX 117.00
RAM памет - KIT 2X1GB SUPERT DDR800 103.00
Твърд диск - 250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB 109.50
Видеокарта - ASUS EN7300GS/HTD/256M PCI-E 87.00
DVD - LG GSA-H62N DVD RW /SATA 49.00
Кутия със захранване - FOXCONN ZL-142A/400W FORTRON 100.50
Мишка и клавиатура по избор за около 30лв. общо.
Това е, крайна цена 740лв. с ДДС. По евтино не мога да измисля. Може да се вземе по евтин хард диск или дъно но не мисля че спестяването на 60-70лв. е добра идея. Ако се вземе дъно с вградено видео като GB G33M-S2L се спестяват тези 90лв. за отделната видеокарта. Дъното поддържа 5.1-channel аудио.
Какви са тези конфигурации за HTPC???
780G MB - $100+
4400 X2 - $70+
2GB DDR800 - $40+
320GB HDD - $75+
Case+PSU - $30+
DVD-RW - $25+
Дотук 510лв и остават 90лв до 600-те за почерпка.
ПС - И двете горни предложения са със значително по-лошо видео и за HDTV не могат да се сравняват с посочената конфигурация... А доколкото разбирам, това ще е основното задължение. С 3200-тата може да се играе и на игри доста прилично, със сигурност по-добре отколкото със 7300.
Само да добавя, че напоследък има една купчина евтини дънни платки с вградено видео и с допълнителен HDMI изход.
Обаче за мое съжаление, нямам наблюдения за качествата на тези HDMI изходи.
От друга страна пък, съм виждал на два-три пъти голям телевизор свързан към устройство с HDMI кабел. И нямам някакви спомени за свръх високо качество в образа на телевизора.
КрИс, къде ги тия цени, че да си напазаря малко. ...или може би не са за всеки ?:)