Резултати от 1 до 8 от общо 8

Въпрос за USB външни чекмеджета за HDD!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Въпрос за USB външни чекмеджета за HDD!

Здравейте, имам едно питане: Напоследък се появиха едни външни USB чекмеджета за хард дискове, комбинирани както за IDE така и за SATA хардове, като захранването на чекмеджето, съответно на харддиска, който се пъха вътре е от външен адаптер или външно импулсно захранване. Въпросът ми е някой имал ли е опит с такива чудеса на техниката и заслужава ли си да се ползва такова?
    Инсталират ли се някакви драйвери и допълнителен софтуер към тези чекмеджета?
    Трансфера на данни бавен ли е поради USB интерфейса?
    Бави ли се компютъра от USB чекмеджето и т.н.?
    Всяка информация ще е добре дошла!!
    Евентуално ако някой е ползвал и е доволен, може да ме насочите и към конкретни модели и марки!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Въпрос за USB външни чекмеджета за HDD!

Трансфера е бавен. не трябват допълнителни драйвери / но зависи с каква ОС си?/ Имам WD -400GB -USB с адаптер на 2 месеца.В кутията сна харда си има хеликоптерче - което чувам вече Съвсем леко е топла кутията , но взе да ме нерви хеликоптерчето .

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Трансфера е бавен. не трябват допълнителни драйвери / но зависи с каква ОС си?/ Имам WD -400GB -USB с адаптер на 2 месеца.В кутията на харда си има хеликоптерче - което чувам вече Съвсем леко е топла кутията , но взе да ме нерви хеликоптерчето . Компа не се бави, ако не се наложи да се събужда харда.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Не е чекмедже, защото не се вкарва в кутията ...

Аз си поръчах за 40 лева кутия на Spire. Утре очаквам да дойде и след няколко дена ще мога да дам мнение ...

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Трансфера зависи от много фактори, но ако кутията е USB2.0 Hi-Speed - скоростта е м/у 20-27 МБ/сек. (мегабайта) незнам това бавно ли е, бързо ли е...за мен е напълно достатъчно .
    Трите кутии които съм имал са нямали вентилатори, така че единствения шум е бил от самия хард диск в тях.
    Драйвери биха ти били необходими за Win98 или друга ОС която не разпознава сама USB устройствата.
    Най-общо казано можеш да разглеждаш кутията като една голяма флашка.

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Аз ще се забавя с мнение тъй като GET bg ми объркаха поръчката и не знам до кога ще ме бавят

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от g_velev
    Здравейте, имам едно питане: Напоследък се появиха едни външни USB чекмеджета за хард дискове, комбинирани както за IDE така и за SATA хардове, като захранването на чекмеджето, съответно на харддиска, който се пъха вътре е от външен адаптер или външно импулсно захранване. Въпросът ми е някой имал ли е опит с такива чудеса на техниката и заслужава ли си да се ползва такова?
    Инсталират ли се някакви драйвери и допълнителен софтуер към тези чекмеджета?
    Трансфера на данни бавен ли е поради USB интерфейса?
    Бави ли се компютъра от USB чекмеджето и т.н.?
    Всяка информация ще е добре дошла!!
    Евентуално ако някой е ползвал и е доволен, може да ме насочите и към конкретни модели и марки!
    Виж мнението ми http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg288661
    от тази тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35734.0.html
    с допълнението, че комбинираната кутия за АТА и САТА, която бях взел проработи и с дискове САТА, но честно не разбрах как.
    Но според мен кутиите от тази марка са много обемисти. Иначе скоростта на трансфера на данни (за целите за които ползвам външните дискове) ме задоволява.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Току що направих малко тестове на моита кутия за HDD. Освен USB за връзка с PC има и Fireware 1394. В кутията има стар диск Western Digital 10GB с АТА интерфейс. Трансвера през 1394 варира между 25 и 35 MB/s a през USB между 20 и 24 MB/s. Изводите остравям на вас.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Външни субтитри за dvd-r филми
    От CP във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 0
    Последно: 27-12-11, 17:15
  2. Win 7 и външни безжични адаптери.
    От kasovnik във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 05-06-10, 18:41
  3. импортиране на външни пакети
    От magda във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 31-05-05, 11:04
  4. Чекмеджета за хард-дискове ????
    От spidera във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 22-10-04, 20:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе