-
Проблем с компа
Здравеите,имам следния проблем при изгасване на компа в режим стенд бай-след това не ще да ми тръгне отново само се бръмчи но не изкарва нищо на екрана.И така докато не го изключа от контакта и включа отново.Преинсталирах си уиндоуса но не се оправи.Някои може ли да помогне?
-
Re: Проблем с компа
За какъв компютър става въпрос - настолен, преносим? Някакъв модел или компоненти - дъно, видео карта, памет? Каква е операционната система?
-
Става въпрос за настолен компютър ACPI Uniprocessor PC Тип централен процесор AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2600+ Дънна платка Foxconn 755A01/K8S755A Series (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394) Чипсет на дънната платка SiS 760, AMD Hammer Операционна система Microsoft Windows XP Professional .Рам 1 гб. Хард диск 80 гб.
-
влез в биос и спри stand by от него
-
в биоса има една опция,дали при станд бай трябва да изгаси видеото, или не, махни я и опитай пак.
Явно видеото не ти тръгва.
-
Да не пускам нова тема, защото имах подобен проблем. На приятел компютъра се самовключва при отпадене и след това при възстановяване на захранването. Обаче само ако е включен мрежовият кабел(за интернет) в компютъра. Ако пък е изключен мрежовият кабел и токът дойде, той не се самовключва. Ако се включи мрежовият кабел след идването на тока, то той се включва. Рових из биоса, но не октрих такава отметка. Друг път не съм срещал подобен проблем. Как може да се отстрани, макар че не е нещо фатално?
-
-
Във всеки ли биос на дъното има тази настройка? Доколкото го прерових биоса на моя компютър ("BIOSTAR M7NCD Ultra) "такова животно нема".
-
не, при award ,често я няма тази опция. Но, погледни все пак ,още един път в power menagement setup
-
На въпросния компютър с този ефект на самовключване явно я има, но на моя направих отново проверка и няма такова опция и съответно такъв проблем.
-
Re:Проблем с компа
Значи и при мен няма такава опция в компа така чепроблема ми си остана неразрешен :help
-
Ако биоса ти е award, отиваш в Power Menagement.
Там търсиш дали има опция S3(STR).
Ако има, направи я на S1(POS)
Не забравяй да сейвнеш ностройките с F10
-
Направих го така както ми препоръчахте-и о чудо стана но има един проблем не се спира компа, продължава да работи- гасне само екрана,а диода пауар на компа мига постояннол
-
Да, спира монитора и харда.
Вентилаторите продължават да си работят.
Можеш да го "събудиш" и само ако мръднеш мишката.
Все пак въпроса ти не е за хибернация :)
-
Как допреди 2-3 месеца всичко спираше и деиствително се пускаше само с мръдване на мишката,а сега не става?