Re:USB to HDMI converter ?
Колко е голям този преходник. То това според мен си е видеокарта закачена на USB.
Момчета, никой ли няма впечатления от това нещо. Дали наистина работи така, както е описано.
http://www.superwarehouse.com/Sony_V...E_W/ps/1552661
Това ли е лапчето?
При тази карта требе да има някакъв ТВ-Оут
ако ли не ти предлагам D-Sub - DVI преходник и от там DVI to HDMI
Техно, с двойният преходник има шанс да се развали образа.
Да, това е лаптопчето. След многократни огледи установих, че има само VGA изход. Не знам VGA, 15 pin HD D-Sub (HD-15) какво значи. Може ли да се използва за целта.
D-sub = 15 pin VGA
DVI e 25 ако не се лъжа.
Не мисля че ще се развали качеството, ако се направи по предожения от мен, "значително" по-евтин метод.
А колко струва преходни от d-sub към DVI?
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
А колко струва преходни от d-sub към DVI?
около 5лв, а в повечето видео карти има поне един подарък
Значи, купих от спортна злоба един преходник VGA към DVI за 13.50 лв. Чрез него, с един кабел DVI към HDMI, вързах лаптопа към един от HDMI входовете на телевизора. Избрах този вход от менюто на телевизора. Нищо! Телевизорът казва No video signal. Лаптопа усеща че има закачен втори монитор към него, активира се менюто на видеокартата за настройка на втория монитор, но видео сигнал до телевизора не отива. Или може би отива някакъв, но HDMI входа му не го разбира. Абе май с трици маймуна няма да мога да хвана. Може би пък въпроса да е до настройка, но ми се струва неестествено аналогов сигнал да се подава на цифров вход. Май без конвертор някякъв няма да стане работата.
Цитат:
Първоначално публикувано от glarus
около 5лв, а в повечето видео карти има поне един подарък
Повечето видеокарти имат преходнк DVI към D-sub, a не обратното. В случая преходника трябва от аналогов сигнал да направи цифров.
Ако има компонентен вход ще стане с тази джаджа, но и да има такъв вход ще е на скрат. Така ще му трябва още един преходник. Не, че е проблем да се намери. Това със USB адаптера най ме кефи, но идва малко скъпичко. През компонентен вход мисля, че няма HD. За HD най-добре е да се позлва HDMI.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Ако има компонентен вход ще стане с тази джаджа, но и да има такъв вход ще е на скрат. Така ще му трябва още един преходник. Не, че е проблем да се намери. Това със USB адаптера най ме кефи, но идва малко скъпичко. През компонентен вход мисля, че няма HD. За HD най-добре е да се позлва HDMI.
Защо мислиш че USB видео картата ще е достатъчно добра за видео с хубава резолюция или пък оправдано евтина, че да не си купи човека един HD плеър от другите теми? Прочетох в х-ките на телевизора - има компонентен вход. Въпроса е да се намери в БГ този кабел.