Здравейте на всички!
Искам да си купя хард диск 500 Гигабайт. Спрях на 2 модела.
Като фирма те са: "Seagate" и "Toshiba". И двата са на една цена: около 110 лева.
Кой от тях да купя? Какво ще ме посъветвате?
Благодаря!
Здравейте на всички!
Искам да си купя хард диск 500 Гигабайт. Спрях на 2 модела.
Като фирма те са: "Seagate" и "Toshiba". И двата са на една цена: около 110 лева.
Кой от тях да купя? Какво ще ме посъветвате?
Благодаря!
Няма значение коя от двете марки ще избереш. Ако можеш да си намериш диск работещ на 7200 оборота, лаптопа ти определено ще се разбърза особенно в Виста.
Seagate имаха една проблемна партида - мисля, че беше 7200.11. Да не е от тях само. Ако е Seagate да е 7200.12. Иначе и двата производителя са надеждни. Вариант е и някой от моделите на WESTERN DIGITAL. Моделите Caviar Blue с означение HDD320WD3200AAKS и HDD640WD6400AAKS са тихи, студени и бързи. Особено модела с 320GB - тъй като е с една плоча с перпендикулярен запис.
говорим за notebok hdd , не за desktop.Първоначално публикувано от peterstamov
desktop hdd seagate имаха грижи , но хората за разлика от други компании пуснаха свободен софтуер за оправянето им.
offtopic
-------------
ъъъъъ.... извинявам се, но никъде не виждам да става въпрос, за лаптоп!!!![]()
скоро да си виждал хард за десктоп -Toshiba ?Първоначално публикувано от fXOrange
offtopic
---------------
упс!
Да не се взима в предвид предният ми пост.![]()
Аз пък искам линк където HDD Toshiba 500GB струва 110 лв!!!
Момчето нещо се бърка, че бърка и нас!!! Ако е объркал Hitachi с Toshiba при мен нещата се вързват!
Такъв НЯМА! Поне снощи, към 22:18 - докато търсех и аз такова жиуотно, видях постовете на Mr.TECHNO и fXOrange. Па спрях...И рекох да пострувам малко сеир... Ми без пари, що не!?! Е едва ли има тема за харддискове, където Mr.TECHNO да не пише...Първоначално публикувано от peterstamov
![]()
Е не е чак 110лв: 500GB Toshiba Satellite M105 M115 M200 Hard Disk Drive
+30$ за доставка до България....