Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

RAID с Windows Vista 64bt. проблем ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2003

RAID с Windows Vista 64bt. проблем ?

Привет на всички. Разполагам от скоро с това дъно ASUS P5Q Turbo. Опитах се / вчера / да изградя раид масив 0 и да инсталирам операционна система Windows Vista 64bt. Раид масива бе изграден успешно с два диста SEAGATE 250 - общо 500ГБ /приблизително/. OS-а се инсталира нормално. Раделих масива на 4. Инсталацията минава успешно. Зареждането на OS-а също. След инсталиране на определените драйвари /за мрежовата карта и контролерите - които не се разпознават/, както и след изтегляне на последните ъпдейти на Windows Vista 64bt. и след рестарт на машината - ми изписва че няма boot disk или нещо такова т.е. все едно нямам HDD ... нещо не правя като хората .... подскажете. Предварително благодаря

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re:RAID с Windows Vista 64bt. проблем ?

В началото по време на инсталацията компютъра иска ли ти драйвери за РАЙД-а или си го намира автоматично?

4. Тук е от
    Dec 2003

Не не иска драйвери за RAID ... просто си разпознава масива и това е ....

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Възможно е буут лоадера да се е скапал , пробвали ли сте да сложите диска с инсталацията на Виста и да дадете repair?

6. Тук е от
    Dec 2003

Ще пробвам. Този проблем ми го направи по един и същи начин поне три пъти. Един и същ. При нова инсталация масива си е там и все едно нищо не се е случвало. Благодаря ти за отзивчивоста.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@Stenly, vista64b би трябвалода си има драйвери за раид.
    Защо ли ме навежда че софтуерния раид прави проблеми , след инсталация ?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2003

Mr.TECHNO - имам въпрос? Може и да прозвучи като на лаик ама съм си такъв. Трябва ли да сложа драйвери за RAID след инсталиране на операционната система? Ели това е необходино?

10. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

със сигурност един от хардовете ти се откача,размърдвайки му се кабел, за захранване и ли кабела SATA, при мен се случва често, аз съм с RAID 0 от години.
    После няма нужда да слагаш драйвер за RAID, един път инсталирал системата, които вече си заредил, при самото и инсталиране.

Съветът ми е да огледаш кабелите на хардовете, размърдайки и пак опитай,
    нормално след зареждане на биоса имаш страница, която ти показва състоянието на RAID-а, и на кое копче да натиснеш, за да влезеш в настройките за RAID.

@Mr.TECHNO
    За разлика от Windows 7, Windows Vista не съдържа драйвери, за RAID.

11. Тук е от
    Dec 2003

т.е. с една дума да си заредя драйверите за RAID от диска към дъното, при все че Windows Vista си вижда масива /RAID/ ...????

12. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

чакай сега, като го пуснеш тоя компютър, преди да зареди системата, имаш черна страница, на която пише състоянието на RAID-а, както ти обясних, по на горе.
    Какво пише на нея?

13. Тук е от
    Dec 2003

RAIDA и направен, разпознат от VIsta 64bt. След инсталирането и, след инсталиране на някой ъпдейт или драйвер /по точно мне знам след кой рестарт/ не се зарежда ОС-а а RAID масива си е там и е активен ...

14.  

15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

размърда ли кабелите, както ти препоръчах?
    Щом ти изписва, че не намира boot disk, значи със сигурност, един от хардовете не ти потегля или е сдал багажа.

Послушай съвета ми,огледай кабели , размени ги (без тези на SATA), и пак опитай.
    Просто няма начин, да идва от самата система, тъй като, тя самата в случаят, не тръгва изобщо да зарежда, значи проблемът се състои в хардовете.

16. Тук е от
    Dec 2003

Направих low level format и на двата диска .... поотделно си работят /поне единия другия не съм го вързвал все още/ ... в момента съм разкачил хардовете и за това не мога да пробвам дали вървят .... и на мен ми се струва че е от хардовете поне /защото по отделно не се разпознават от Vista след опит да се инсталира OS-а на всеки един по отделно т.е. не се разпознават от OS-а и за това се наложи low level format. След формата си върви поне единия съвсем нормално. Все пак благодаря fXOrange

17. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

оф майко мила!
    Кой ти каза да правиш low level format бе човек?
    Кога успя, да го направиш и на двата не ми е ясно?!

18. Тук е от
    Dec 2003

Защо ... да не би да е грешка ... посъветваха ме ... вещи в занаята

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 19-04-11, 01:03
  2. Отговори: 3
    Последно: 31-08-10, 17:21
  3. Проблем със звука при Skype и Windows Vista
    От squash във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 07-05-09, 10:45
  4. Отговори: 3
    Последно: 24-02-09, 19:01
  5. Отговори: 2
    Последно: 15-07-08, 07:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе