а защо като превключа на digital output на моя жак я нама тази светлина като тази на снимката по-горе???
а защо като превключа на digital output на моя жак я нама тази светлина като тази на снимката по-горе???
Странно решение! За да се преобразува светлината в напрежение си трябва активно устройство, респективно захранване за него. За да се преобразува цифров сигнал в аналогов трабва DAC и пак със захранване. А джаджата, снимки на която си дал не влиза в стандартната комплектация на лаптопите. Въобще какво точно прави тя???Първоначално публикувано от CrossBlade
мене също ми е чудно, как така става, да е едновременно оптичен, а може и аналогов, ползвайки се, за слушалки!
@Lupus
Джаджата, която е дал на снимката, е просто адаптер, за ползване, на стандартен оптичен кабел.
http://media.snimka.bg/5010/016276091-big.jpg
значи е оптика все пак
да точно така оптика е...
днес си взех един оптичен кабел свързах го и стана
най-после успях до постигна желания резултат, а той е доста добър да не кажа перфектен
благодарен съм на всички, които се включиха в темата
еми не е баш тъй, по добър сигнал от аналоговия няма, ама това е въпрос, за друга темаПървоначално публикувано от cawboy
по-горе Eddie е публикувал снимка на звуковите входове/ изходи на лаптоп. аз имам лаптоп acer acpirte AS 8735G-664G50Mn. картинката отляво е същата но не зная свети лви не свети ли. попаднаха ми един комплект тонколони 5.1 Pilips A2.610/00 със следните входове Front /3,5със зелен цвят/, surount /3,5 със черен цвят/ и center/sub 3,5 с червенорозов цвят/
т.е на суббуфера има входове същите като на лаптопа / само като визуално възприятие/но с това обозначение което съм описал. Дали по някъкъв начин мога да свържа тия колони с лаптопа или колоните в кофата. Аз лично имам слаби познания по тия неща но откъде ще докарам до суб сигнал център, /суб, сигнал съраунд и сигнал фронтфронт
здравейте,
Към по-горното съобщение от мен, bym1. Гледах в изхода за слушалки нищо не свети, което за мен не значи нищо. Бих бил доволен ако някои има такъв лаптоп /acer acpirte AS 8735G-664G50Mn/ да сподели дали е ползвал и как с колонки 5.1. Предварително ви благодаря за отговорите.