S/PDIF out на лаптоп Acer Aspire 7730ZG оптичен или коаксиален е?
S/PDIF out на лаптоп Acer Aspire 7730ZG оптичен или коаксиален е?
Като работи компа вижда ли се някаква светлина на този изход , примерно да свети червено ?
Не е така Почти всички лаптопи вадят оптика на 3.5мм жак, а не коаксиал. За да се ползва трябва преходник или директно такъв кабел
До сега само гадаем и си играем на тука има-тука няма.
Май трябва да взема единия вид кабел и да пробвам пък ако имам късмет...
От каде мога да си взема такъв преходник като този по-горе. В техномаркет дали има?
Е електронните магазини за 15 стотинки. Залагам една бира Варненско, че е оптика.
Това повече ми "намирисва" на коаксиал.Headphone/speaker/line-out jack with S/PDIF support.
горното е коаксиален, долното оптичен, гледай на лаптопа и сравнявай.
Коаксиалният, цветът му е винаги, нещо, между жълт и оранжев ( не се бъркай с видео вход/изход, който е светло жълт )
Оптичният, капаците му са два вида, тоест старият беше с тапичка, която трябваше да махнеш, за да включиш кабелът ( както на снимката, тапичката се вижда, че е махната ), а новият си има похлупак, които се прибира навътре, когато напъхаш буксата.
Между двата няма никаква разлика, освен начинът, на предпазване от прах.
fXOrange, тези букси са от дънна платка, при лаптопите няма такива конектори.
Не бъркайте човека!
Ей за това говори CrossBlade:
еми не знам как са на лаптопите, не съм ги заглеждал изобщо, то лаптопа, от кога стана компютър!
Иначе в такъв случай, наистина му трябва, такава букса, каквато е дал за пример CrossBlade
А на мен направо ми е чудно, по силата на каква логика и съображения точно изхода за слушалки на лаптопа трябва да е оптичен??? Някой ще обясни ли защо?
Защото няма друг изход за звук? В почето случаи лаптопите имат два 3.5мм жака, един за микрофон и за един за слушалки. Често този за слушалки има и "digital audio out" функция през оптика.Първоначално публикувано от Lupus