Volcano 9- висока вътрешна CPU температура ли?!?
Да..днес ми попадна този чудесен екземпляр от Thermaltakе:http://www.setcom.bg/dpetrov/fan/v9a.jpg
А ето и по подробно инфо ТУК
За какво обаче става въпрос?Системата е:
Palomino 1400@1840/1.825V,Asus A7V333U,и въпросния кулер:захранването е 500W Toshiba E-Server Line
Обстановка:Кутията е плътно затворена,има един 120ММ тих изкарващ фан,но е на точно 10 см най-много от радиатора на парното 220ь60,а тои е пуснат на МАХ...и е алуминиев.
Първо позагрях малко машината с Прайм,но понеже не ми се чака 2 часа,тествал съм с Супер ПИ,4МБ пакет:
ТОВА Е ПО МАЛКО ПРЕДИ КРАЯ НА ТЕСТА:
http://www.setcom.bg/dpetrov/Fan/1840_1.jpg
А ТОВА Е ТОЧНО СЛЕД КРАЯ НА ТЕСТА:
http://www.setcom.bg/dpetrov/Fan/1840_2.jpg
Отбелязвам,че Сензор 1 отчита ВЪТРЕШНАТА Т на процесора,докато Сензор 2 тази на корпуса отзад:с други думи Т от датчика е по ниска от тази на корпуса отзад.
Този "ЕФЕКТ" го постигах преди само с вода,а сега явно е постижим и с въздушно охлаждане:
При проба с Titan D5TB сензор 1 достига до 62-63 грд. при същия тест.
Абе цената е добра, иначе един SLK800 ще ти скрие шапката [:)]
I na men mi se iska da mi popadne...na teb ot kade ti popadna?
SLK800 ли?!?Хммм...ми ето един ентусиаст с ТАКЪВ
Както сами виждате,SLK800 e с около 4 градуса по добър от АХ-7:ето го и моя кво праи:
http://www.setcom.bg/dpetrov/Fan/1900.jpg
В случая SLK800 бие Volcano 9 само със 1-1.5грд,но човека е тествал при 5 градуса по ниска стайна температура,Acric Alumina,отворена кутия и надали е държал ПЦ-то си до парното[:D]...а и SLK800 e около 2 пъти по-скъп
Така че Тодоре,надали ще ми скрие шапката[:-bonc01][:-bonc01][:-bonc01]:Volcano 9 според доста хора е най-добрия кулер за момента
DPetrov - кви пари го даваш ? Щото и аз смятам да си взема една такава бройчица и с една хубва кутийка на TT, ама да видим кога ще ми ги докарат.
Е за какво ти е?Ти като гледам си с П4...
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by DPetrov
SLK800 ли?!?Хммм...ми ето един ентусиаст с...<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Имам само един въпрос - твоя SMART FAN на колко CFM го беше пуснал?!?
В интерес на истината по добре би било тоя кулер да се казва тайфун:честно казано тва не е човешко да сложиш такова чудо в ПСто си...имаш чувството че си на летище София[:-bouncy]
Аз само не разбрах за какво трябваше да гледаме тези ужасно големи снимки общо 400KB ? DPetrov не откриваш топлата вода . Нормално е температурите отчитани с вградения диод да са по-ниски от тези премерени от външния датчик зад CPU-то . Честно казано , трудно ми е да повярвам , че този Volcano 9 е по-добър от SLK800 с една и съща перка , но не съм ги виждал така , че не го твърдя със сигурност .
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by DPetrov
Е за какво ти е?Ти като гледам си с П4...
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
E па ти ако мислиш, че Р4 не грее...... мене за 3.2G@1.75V ми трябваше една дивашка 120CFM перка, че да го държа под 50С.... ако не го държиш на default Vcore и MHz под 2600-2700 ще си имаш проблеми с охлаждането, и то големи...
Mollov imash li 120CFM perka?Tva sigurno e ebati shuma...
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by CRASHOVERRIDE
Mollov imash li 120CFM perka?Tva sigurno e ebati shuma...
Е това все пак е 120мм перка...... хич не е шумна.....
Bah mama mu, ot kade si ia vzel?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by CRASHOVERRIDE
Bah mama mu, ot kade si ia vzel?
Тая перка е на Ba4o Kiro от HWBG.com .... марка Mechatronics е....
Павлине,ва което си написал е страшно ламерско!айде моля те като е НОРМАЛНО според теб ,пусни си един Прайм 95 да видим дали твоята външна температура ще е с 4 градуса по висока от вътрешната...лично аз това го виждам за пръв път при въздушно охлаждане,обикновено разликата м/у двете е 10-12 градуса.
За снимките...трябваше да сложа аз един 56К warning..