kak moga da razbera kolko po barz stava ako zaka4a 2HDD 80WD,ATA,100,7200.8191k za edin hard na RAID
kak moga da razbera kolko po barz stava ako zaka4a 2HDD 80WD,ATA,100,7200.8191k za edin hard na RAID
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by ULTRAS
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Sandra
Е то не е само SANDRA.... има и HDD Tach... и ATTO HDD Benchmark...
SANDRA много зависи от фрагментацията на диска...
Ами... всъщност не.... HD Tach хич не го интересува какво има по диска и къде е...
За ATTO също знам, че не се интересува от фрагментацията...
Ми в RAID 0 то си е очевадно направо!За кво са ти разни тестове?Особено ако са 7200 и голям кеш.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Mollov
Ами... всъщност не.... HD Tach хич не го интересува какво има по диска и къде е...
Хехе значи не е реален ...
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by DPetrov
Ми в RAID 0 то си е очевадно направо!За кво са ти разни тестове?Особено ако са 7200 и голям кеш.
Mi 4oveka iska da si vidi kolko sa mu burzi, ti pa sa za kvo sa mu[:D][:D]
interesuva me dali ima smisul ot tezi 2 hdd na raid poneje stavat na edin,a pak struvat po 150$[:-banghead]
най-добре виж в Sandra-та данните за различните HDD.Има голямо значение какви са ти дисковете. Аз например съм с seagate B4, който е горе-долу(според тестовете) между нормален АТА 100 и RAID ATA100 (~28000 на Sandra, при 24000 за ATA100 и 34000 за RAID ATA100 ).От друга страна съм чувал, че seagate B4 не се държат добре в RAID.Така, че трябва да прецениш дали ти тряба такъв тансфер, или по - малко, но на половината цена.
IMO е безумие да се прави рейд от 2 ИДЕ диска - получаваш скорост и всеки ден си плюеш в пазвата дали ще се счупи единия...
Ако ти трябва скорост И надеждност - 3 диска и рейд 5 ....
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">IMO е безумие да се прави рейд от 2 ИДЕ диска - получаваш скорост и всеки ден си плюеш в пазвата дали ще се счупи единия...
Ако ти трябва скорост И надеждност - 3 диска и рейд 5 ....<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ей такъв бисер като прочета чак мед ми капе на сърцето...явно никога през живота си не си инсталирал такова нещо,а като гледам явно не си и чел достатъчно(или въобще,което е доста вероятно) по темата:човек неможе да прескочи до Мост,и да си вземе 3 диска и контролер и хоооп:RAID5...ти приятелю имаш ли въобще идея колко струва само софтуера за управление на тоя масив?Ти знаеш ли че тва нещо върви само под дата сървър-базирани среди,и то като third-parity,kато на всичко отгоре първоначалната информация се прединсталира,а след тва се включва само hotplug?????
Определено нямаш,щом препоръчваш RAID5 човек,които явно се затруднява с инсталирането на RAID 0
DPetrov, голям максималист си []
Сигурно има предвид софтуерна реализация на RAID-5 с Windows от класа на NT/2000/XP
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Сигурно има предвид софтуерна реализация на RAID-5 с Windows от класа на NT/2000/XP<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
[:-banghead][:-banghead][:-banghead][:-banghead][:-banghead][:-banghead][:-banghead]
Тва ще го оставя без коментар...софтуерна реализация на RAID-5 с Windows от класа на NT/2000/XP......[:-banghead][:-banghead][:-banghead]
Ако някой успее да го напраи тва УСПЕШНО тряя да му издигнат бюст-паметник в историческия музей