Касов апарат с данъчен терминал за връзка с НАП?!?
  Здравейте,
Както всички знаете наближава 30.09., с което трябва да се съобразят всички Регистрирани по ЗДДС и да си "вържат" апаратчетата с НАП!

Та тук ми се стори най-подходящо да попитам дали някой знае нещо повече по темата, а и ако има изгодни предложения да споделите и да запознаем по-голяма част от "продавачите".
Ясно е че доработката на КА просто не е оправдана финансово!
Да подчертая - не се търси най-евтиното, а най изгодното предложение към момента. Става въпрос за среден по размер търговски обект /без инсталирана компютърна система, и с оборот около 10 000лв месечно/. Мислил съм и за инсталиране на комп. система с модул Магазин + фискален принтер, но ми се вижда повечко като инвестиция, с оглед не чак толкова добрите печалби последните 2-3 години!

Ще съм благодарен за съвети и предложения!

П.С. Пък и ако знаете за някоя оферта за Русе с вкл. абонаментни такси към сервизна фирма и такси към мобилен оператор - ще е перфектно!
Май сега трябва да се вметна, че не всички КА работят със СИМ карти на всички моб. оператори! /лични предпочитания към Глобул, но всичките са бирници/. Нашите "умни" управници НЕ ПОЗВОЛИХА връзката да е през/по интернет, за което съм чак бесен!!! :blob
     Re:Касов апарат с данъчен терминал за връзка с НАП?!?
  каквото и да вземеш ще се пуска във Фискален режим. Лично бих си купил Datecs MP55B 
370лв с договор и такса за 12м 3G.
Интересното става след това.
    Договора към мобилният оператор първата година е безплатен (влиза в цената на апарата или доработката). СИМ картите не стават за нищо друго освен за целта за които са направени. Няма групи, планове и т.н. Единственият критерии по които трябва да се води човек при избор на оператор за касовия апарат е кои има най-добър обхват на мястото където ще стои апарата. Защото именно от връзката зависи работата на апарата (при 3 последователни дневни отчета без връзка с НАП - блокира). Цена на договора към мобилните оператори след 1-вата година ще е от порядъка на 5-6лв за месец. Не знам дали със или без ДДС.

Цените на всички нови апарати се "въртят" около 400лв. Не че струват толкова.... :) ама то в България нали има "голяма конкуренция" :2guns:
Кои са най-добри тепърва ще си проличи - като почнат да идват в сервиза :016: На външен вид най-симпатични са модела които е предложил Техното ;) и някой модели на Тремол (харесва ми че са с вградена антенка и се намалява възможността от счупване).
  Ммм ДА! Явно ще е точно 55-ката! Бях се позагледал в него преди да пусна темата! Досега сме ползвали МТ500 и малките модели на Елтрейд, ама мисля, че като цяло Датекс са се справили най-добре при проектирането на КА. 
 Едно нещо само ме дразни на ДАТЕКС - те са основни виновници да НЯМА връзка чрез ИНТЕРНЕТ, щото били имали готово решение за пренос през GPRS, когато се разглеждал законопроекта за тази ПРОСТОТИЯ на НАПаджиите! :angry:

/// Обзалагам се, че ефекта от това ще е САМО за телекомите!!! Знаете колко ефективно се оказа регистрирането на предплатените СИМ карти, относно телефонните измами!!! Все едно да се регистрират и да речем картите за улични телефони! Тъпанари!!! ///

Благодаря на колегите, но можете ли да визирате определени модели на Тремол. Бях забелязал, че тяхните модели са с вградени антени!

И дали всички фирми предлагат с включен договор с моб. оператор за 1 г. в цената?

Тремол не са много издържливи , а и с тази електронна контролна лента - много лесно забиват. 
За последните не съм виждал отзиви , но в сравнение с датекс - предпочитам вторите.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Mr.TECHNO  
 Тремол не са много издържливи , а и с тази електронна контролна лента - много лесно забиват. 
За последните не съм виждал отзиви , но в сравнение с датекс - предпочитам вторите.

Тук маааалко не съм съгласен :)! От старите модели Зеките "ZEKA....." са доста сполучливи. Рядко влизат в сервиза, а съм ги виждал на места където има постоянен човекопоток - заведения за бързо хранене, закусвални, магазини за хранителни стоки...
 А относно КЛЕН-а мисля, че по новите изисквания е задължително контролната лента да е на електронен носител . Аз поне досега не съм видял нов модел апарат без КЛЕН. На него се пази всяко едно бонче излязло от апарата независимо дали е фискално, служебно, дневен или периодичен отчет и всякакви други. Може да се прочете или разпечата по всяко едно време - много удобно за проверка :)

Цитат:

Първоначално публикувано от V_Simeonov  
 ......мисля, че като цяло Датекс са се справили най-добре при проектирането на КА. 
  Едно нещо само ме дразни на ДАТЕКС - те са основни виновници да НЯМА връзка чрез ИНТЕРНЕТ, щото били имали готово решение за пренос през GPRS, когато се разглеждал законопроекта за тази ПРОСТОТИЯ на НАПаджиите! :angry:

Благодаря на колегите, но можете ли да визирате определени модели на Тремол. Бях забелязал, че тяхните модели са с вградени антени!

И дали всички фирми предлагат с включен договор с моб. оператор за 1 г. в цената?

1. Датекс нищо не проектират, само копи / пейст :) (както сам казваш - имали готови решения ;) ) - софтуера им за програмиране и фискализация на новите апарати е най-куция в сравнение с всички останали фирми. ....поне засега!

2. За моделите на Тремол - най добре разгледай на страницата им: http://www.tremol.bg/bg/bg/products

3. Някой фирми прилагат разни типично бг хватки :) Предлагат КА на ниска цена, но без да е включена цената на договора към мобилния оператор ( а той си е едни 60 лв) които като ги добавиш към основната сума, защото няма как да минеш без договор - става пак същата цена. Пример за такава фирма - Елтрейд. . А като стана въпрос за тях - това са касовите апарати с най-висока цена на поддръжка и най -неудобни за сервизно обслужване (като изключа техните си сервизи) - лично аз не ги харесвам.
  Тремол ако ще е,поне М-KL да е,със ZM-KL ще си счупиш пръстите от натискане на твърдата клавиатура,а и не е с "лесно зареждане" на хартията...Датекс-а е доста по красив и удобен за работа,с екранни менюта.Лично мен малко започва да ме дразни подсветката на екрана 
след известно време...колкото и готин да изглежда с нея ;)
Елтрейд и аз не препоръчвам както колегата по-горе...Дейзи апаратите само ги разгледах,останах разочарован от новите модели...

P.S....сега се сетих,Микроинвест и Датекс почват някаква промоция:
DATECS DP 55KL
Microinvest Склад Pro
Microinvest Склад Pro Light
Инсталационен диск
Хардуерен лиценз
като микроинвеста си влиза в цената на апарата,по принцип...изчакай да се появят,за Русе може да съдействам,познавам 
колеги там.
  @Pat , старите Zeka много бързо сдаваха багажа - ролките , държачите ,даже и металната пластина за късане на бележката падаше.
Просто без думи.
Постояно забиваше паметта и трябваше смяна.
много нерви съ Зека и тремол имам - затова говоря така.
  А само през някой мобилен ли ще става или може и през лан иначе ми намирисва на здраво кихане от мобилните оператори към касовите сервизи
  само с мобилен оператор,със специални,регистрирани в НАП сим карти...здраво кихане към сервизите чак няма да е...таксата ще е 5лв,от нея за сервиза ще е 1лв,при някои производители може да е малко повече...,но макс 2лв да е
   Цитат:

Първоначално публикувано от Pat  
 ....
1. Датекс нищо не проектират, само копи / пейст :) (както сам казваш - имали готови решения ;) ) - софтуера им за програмиране и фискализация на новите апарати е най-куция в сравнение с всички останали фирми. ....поне засега!
.....

Не е така! Те създадоха такава система за сърбите преди 5 години и продадоха над 100 000 апарата там. Човека, който работеше по модемите (Wavecom Q2406B) ми е личен приятел и ми помогна много да усвоим работата с този модул за нашите устройства.
   Цитат:

Първоначално публикувано от lubopiten  

P.S....сега се сетих,Микроинвест и Датекс почват някаква промоция:
DATECS DP 55KL
Microinvest Склад Pro
Microinvest Склад Pro Light
Инсталационен диск
Хардуерен лиценз
като микроинвеста си влиза в цената на апарата,по принцип...изчакай да се появят,за Русе може да съдействам,познавам 
колеги там.

Datecs + Microinvest = Невероятно добра комбинация :)))))

Цитат:

Първоначално публикувано от Lupus  
 Не е така! Те създадоха такава система за сърбите преди 5 години и продадоха над 100 000 апарата там. Човека, който работеше по модемите (Wavecom Q2406B) ми е личен приятел и ми помогна много да усвоим работата с този модул за нашите устройства.

За модемите не знам, имах прд вид касовите апарати, принтери и POS терминали. Проектирането им се свежда до "побългаряване" на устройството. :))

Цитат:

Първоначално публикувано от Mr.TECHNO  
 @Pat , старите Zeka много бързо сдаваха багажа - ролките , държачите ,даже и металната пластина за късане на бележката падаше.
Просто без думи.
Постояно забиваше паметта и трябваше смяна.
много нерви съ Зека и тремол имам - затова говоря така.

Това на базата на колко продадени апарата го твърдиш 5-6, 100-200,...? И от най хубавите неща се случват калкпави бройки.....техника все пак. :)

И все пак само през мобилни ли ще става ????
   Цитат:

Първоначално публикувано от Marzeliviq  
 И все пак само през мобилни ли ще става ????

Да!