Резултати от 1 до 12 от общо 12

Помощ за цветен принтер за брошури

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Помощ за цветен принтер за брошури

Здравейте,
    Имам нужда от помощ за избор на цветен принтер за малък офис. По принцип предпочитам лазерен. Трябва ми за принтиране на малко количество каталози, брошури и визитки. Няма да се принтира често и в големи количества, примерно максимално по 40-50 бр. Ще се ползва обикновена и гланцирана хартия, фолио, картон. Бюджета е 350-400 лв. Бих искал консумативитие да са евтини и да може да се пълнят. Всякакви предложения и коментари са добре дошли.

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Re:Помощ за цветен принтер за брошури

За този бюджет освен CP1025 друго не виждам какво може да вземеш...

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Ако го вдигна на 500лв. има ли вариант за по добро качество на цветно принтиране?

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@Kill-Op - кое налага такава необходимост от принтер за такива нужди? 220г/м2 което е максимума на този принтер като дебелина на листа няма да ти свърши добра работа за визитки, при които се започва от 300г/м2. От гледна точка на икономичността последно печатах на офсет 5000 А4 двустранни пълноцветни диплянки на 180г хром мат и ми взеха 280лв всичко - в тази цена са калкулирани цветоотделките и плаките, хартията и печата, както и сгъването на три. Няма лазерка която да се приближи дори с коефициент х3 х4 на тези цени. Не знам как е с насипните тонери, но оригинални касети CMYB за този принтер са общо 740лв за 4000 страници, но не се лъжи - 4000страници при 5-10% запълване на страница. Тоест 700-800 практически разход до макс 1000 стр някъде пълноцветно А4 - себестойност приблизително 0.74лв на едностранно А4, 1.48лв за двустранно. Мотиката със себестойността е видима отвсякъде. Отделно - фюзери, девелопери, барабани и т.н. ( не съм сигурен дали не са вградени в касетите но да приемем че не са ) като част от себестойността ще качат разхода на двустранно А4 до към 2.00лв. Помислете си пак струва ли си.

6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

@Tommorow офсета е хубаво нещо, но друго е да си имаш принтерче в офиса.
    То е ясно, че като печаташ 5000 ще идеш на офсет, ами ако печаташ по 10 листа на ден, всеки ден ли ще търчиш до печатницата?!
    Отделно, колко човека ще си пуснат машината само за твойте 10 броя...

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@glowndark - защо се опитваш да ме убедиш в...неубедимото. Дори при такава скромна нужда от 10стр. дневно или 300 стр месечно пак ще отида на офсет където минималните изисквания са 500 копия. Малките и средни печатници и рекламни агенции в момента комбинират поръчките на една плака от различни фирми, разделяйки основните разходи на броя клиенти и пак е многократно по-добре от "личен" принтер със висок total cost of ownership. Последното понятие е статистически термин описваш стойността на притежаване например за 3 години употреба при еднакви условия на печат, което е далеч по-различно и правилно да се гледа когато се купува такава техника. Във всеки принтер са заложени многократни уловки и ако нямаш необходимите знания и находчивост а си потребител тип ON-OFF по добре не го прави. Във всеки град има десетки агенции със собствени принтери от висок клас, които предлагат услуги по отпечатване за скромни суми. 10стр-10стр, 5стр-5стр. Едно приятелче например има няколко Xerox Docucolor-и където когато си поискам печатам визитки на 350г картон А3 ( 33 визитки на страница ) при цена 1.80лв с картона, като имам избор от над 50 вида картони. 100 визитки ми излизат 5.40лв и не мисля, че удома биха ми излезнали дори приблизително на тази цена. От него знам, че може да дава тези цени на разпечатка само при едно положение - специални договорни отношения с Ксерокс, при което те поемат всички разходи по ремонт и резервни части, както и доставката на тонери а той се задължава да им плаща по 0.26 еур на всяко отпечатано копие. И това което ми е казал, е че ако не са тези отношения, за да покрие средногодишните разходи по принтера, които са далеч над тези за тонер трябва да печата на 6-7лв на страница А3. Фюзера на Ксерокс Фазер серия 7ххх например пък има вградени 3бр 30мА бушончета, които горят при 5000,25000 и 50,000 копия, следва реплейс фюзер за 680лв. Брояча отчита всяка страница независимо от запълването, щото печката ( фюзера ) работи през цялото време. Неприятното е, че бушончетата бяха изгоряли незнайно как още на 7-8к копия. Миналата седмица го върнахме за 4-ти път от гробищата. ( въстановяването на бушончетата беше първия път. ) тъй-като в него има ресурс за 200-300 хил копия но фирмата производител няма желание ти да печаташ дълго и евтино. В момента генерира грешка Drum motor error няколко пъти дневно и вероятно тази седмица ще отворим пак специализираните форуми и сервизните ръководства за да видим за какъв номер иде реч. Преди 2 месеца пък едни други не-лоши иначе принтери Епсън Стайлъс Фото 3ххх с цена близо 3000+лв нови се оказаха, че сервомоторите им ( похвално че не са степери, но само до тук ) са с месингови втулки а не с лагери !!! Подигравка Така от 5 принтера събрахме 3....

Изобщо - не ми говори че "личен" "собствен" и "мой" си лазерен принтер е по-добре при каквито и да са тиражи.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

темата интересна.
    Tommorow искам мнението ти за CISS - Continuous Ink Supply System системите за мастилноструйни принтери.
    аз много се чудя за такъв ама за сега само се чудя. имам и задача да намеря а3 или по голям цветен принтер, но все не ми се дават над 500 лева за принтер.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

@Tommorow причината да вземем принтер е, че искаме да печатаме брошури за промоции, които да раздаваме на клиентите ни. но тъй като става дума да прекалено малък брой в печатниците не искат дори да ни обърнат внимание, примерно по 10-20 бр на седмица. Варианта е да направим на един път голямо количество, но се обезмисля тъй като ще трябва да го раздаваме примерно една година, а промоциите ни се менят всеки месец. Поради тази причина се насочихме към цветен принтер с които сами да си печатаме това което ни е нужно. Опцията да печата визитки е с цел да печатаме при нужда кати за намаления, пак в малко количество. Навсякъде по магазините ни препоръчваха HP CP1025, но тестовата страница която беше на принтера не ми хареса. Разгледеах сайта на НР и видях модела HP LASERJET PRO CP1525nw, тъй като резолюцията им е еднаква дали този модел ще вади по хубави цветове от 1025? Защото за нас това е водещото, макар че откъм поддръжка разбрах че 1525 е по-евтин от 1025, което е голям плюс.

11. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    @glowndark - защо се опитваш да ме убедиш в...неубедимото.
    Не се опитвам, да убедя никои в нищо. Просто за всеки влак си има пътници, и всеки си има собствени нужди...
    Дори и печата на чуждо устройство да ти излезе по-евтин, отсъствието на даден човек примерно за 2 часа (дори и да не е всеки ден) също е загуба. Щото все пак някои, трябва да търчи и да ги разнася тези материали офис-печатница, печатница офис...

12. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

@Kill-op кое точно не ти харесва при печата, на HP-to?

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    @Kill-op кое точно не ти харесва при печата, на HP-to?
    Цветовете не са наситени, и някак си личи че качеството на печат не е добро :/ Пича в Плес** ми препоръча HP Officejet Pro 8000, като каза, че там качеството ще е много по-добро, но е мастиленоструен и ще има проблем с принта на гланцирана хартия :/

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    Tommorow искам мнението ти за CISS - Continuous Ink Supply System
    Независимо от някои конструктивни недостатъци, няма по-добро от Epson Stylus Photo при мастиленоструйните принтери.
    Модел 1400 е нещото което си заслужава до 500лв. Тук цената му е около 720-790лв, но такъв можеш да си вземеш от Ибей където цената е около 250 евра с ддс нов. Макар да е 2007г модел това е доказал се принтер на бойното поле, който може да печата непрекъснато от сутрин до вечер а качеството е несравнимо с други марки за тези пари.

После това
    http://www.ebay.co.uk/itm/EMPTY-CIS-...item3f10faf9c1
    и това няколко пъти
    http://www.ebay.co.uk/itm/BULK-INK-C...item415f44ad8c

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продавам цветен принтер HP Deskjet 920c
    От redrum във форум Продава
    Отговори: 7
    Последно: 08-11-07, 18:37
  2. ВЪПРОС ЗА ЦВЕТЕН ЛАЗЕРЕН ПРИНТЕР
    От Jogo_1 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 05-01-06, 15:48
  3. Избор на цветен лазарен принтер
    От Zviara във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 09-03-04, 17:30
  4. Цветен лазерен принтер HP 1500L-струва ли си?
    От minkov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 12-01-04, 16:48
  5. Кой е най добрия цветен лазерен принтер
    От mitkom във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 22-01-02, 19:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе