От кутията на компа ме хваща ток !!!
Сериозно, като си отварям и затварям CD-o и пипна кутията, там дето се събрат пласмасовата част отпред и металната кутия и ме бие ток.
Не е силен и не е всеки път, ама все пак.
Интересно ми е имате ли си идея от какво би могло да е и дали може да се оправи.
Аз си сменях захранването през октомври миналата година, обаче тока почна да ме лови от около декември.
Обърни полюсите на щепсела в контакта, може и да се оправи ;)
dunoto da ne dopira do korpusa na kutiata? inache neshto ne e v red ili kontakta ti ili zahranvaneto mai... fakticheski po nulata na kontakta ima tok, tova she da e...
имаш ли кабелен модем???
иначе ето ти предложение - какво направих аз:
купих си 3метра (при мене толко - при тебе си го премери) добре изглеждащ кабел - и го "заземих" :)
наложи ми се да го направя след като от USB-то на модема ме друсна 220V ...не посмях повече да рискувам - но пък се га нито друса нито ми се ебава връзката...
tova nawqrno e problem sas kontakta - wij izprawen li e - ezichetata - tova trqbwa da e nulata. ezichetata da sa zdrawi i da kontaktuwat sas stepsela
Ako ima6 i razklonitel pogledni i nego asobeno ako e kitaiski. 4esto se slu4va da ne sa im vyrzani zazemqvaniqta.
Най добре вземи един волтметър и си измери дали е заземен контакта. Ако установиш че не е наред тогава разглобявай да търсиш проблема.
4ovek - nulata na kontakta ti ne e zazemena - i az imah takav slu4ai - na kom6iqta nulata mu be6e taka i kato bqhme s koaksialen kabel, kato go pipneh me bie6e tok - kato go izmerih se 6a6nah - 160V. Be6e si zazemil celiq apartament prez lan-a v na6iq kontakt
popravka - kontakta ti e zazemen - ili pone tozi koito go e pravil si e mislil taka, samo 4e nulata ne e NULA :)
kaji na nekoi da ti go opravi, mnogo e dosadno da te bie toka
нали знаете че има разлика между "заземено" и "занулено". Е в панелките контактите са занулени, тоест към медните крачета дето трябва да е маса е подадена нула. Така ако "фаза"-та избие някъде ще стане късо съединение и бушонът ще изгори. Тая "нула" обаче пак не е баш нула (спрямо земната повърхност на която стоим) :)
S vunshen modem sym - zasega :)
Mi to abq gledane na kontakti sha padne, zashtoto sum s razklonitel v razklonitela, a w tia sym navyrzal de shto ima - kolki, printer, komp, monitor, kasetofon ...
Sha pogledna i ako ne se opravi shte pisha pak
Razkloniterla mi e avstrijski, s 6 kontakta
Това е статично електричество. Аз работя в интернет клуб и тука редовно ме бие ток като докосвам кутиите.
Zanuli si kontakta i niama da imash problemi.(t.e. stipkite otstrani na kontakta se svyrzvat galvani4eski s nulevia provodnik, a nulevia provodnik e tozi koito kato go dokosne6 s fazomer, fazomera ne sveti--Po-prosto ot tova zdrave mu kaji). Togava tozi potencial deto e na metalnata 4ast na kutijata posredstvom nulevija provodnik ste se otvede i niama da te tryska toka.
A po kotijata ima potencial, zaradi Impulsnoto zahranvane. Pri vsi4ki e taka.......
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Pitar K
Това е статично електричество. Аз работя в интернет клуб и тука редовно ме бие ток като докосвам кутиите.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
[8D] Gluposti-IZobsto ne stava vypros za stati4no elektri4estvo.....Vsi4ko idva ot 2 kondenzatora na Impulsnoto zahranvane.......Tova e!!
зависи дори и от това с какви дрехи си обле4ен , няма майтап
от там нататък ако не те бие тока свеки път зна4и има6 хубава земя на компа