Привет, на баща ми лаптопа нещо не тръгва и след секунда две изключва. Опитах пускане само от батерия и само от външното захранване, но без успех. Проверих захранването и си даваше указаното напрежение. Разглобих лаптопа и махнах: хард диска, сд рома, лан картата, видео карта и рам-а, и пак не тръгна. Проверих при така разглобеното дъно самото захранване и то не "кляка", пада е около 100мВ. Разглобих охлаждането на процесора и там нямаше паста, а само една метална лепенка. Пуснах лаптопа и веднага след като се самоизключи махнах плочката и процесора беше леко топъл, така реших че може би уж работи. Всечки кондензатори по дъното и платките са СМД и за надути няма как да разбера. Няма и видими проблеми по платките. Около процесора има регулатори на напрежение и там измерих 1,28В и 4,08В. Търсих батерия за биоса да го ресетна, и единственото, което намерих е в корпуса на клавиатурата и там има една редичка от батерий с номинал 7,25В на тях измерих 8,02В. Нещо да ме посъветвате, освен да мисля за друг лаптоп
Поздрави!
Намерих някакво сервизно и май още ще го мъча http://elektrotanya.com/?q=showresult