Първоначално публикувано от
vnedel4ev Разгадах говедото. Не може да печата без която и да е от мастилниците извън него. Ето как си реших проблема и най-вероятно вече няма да ми се налага да купувам мастилници. Всичките са ми неоригинални и се сетих, че като съм ги сменял в инструкцията за монтаж имаше нещо от сорта на "ако принтера не разпознава касетата прекъснете еди си кое мостче на платката на самата касета". Не пазя никоя инструкция, но все пак намерих мостчето и го прекъснах. След това напълних с вода от чешмата цветните мастилници, черната ми е нова. Самите те са прозрачни и се вижда, че отвътре са пълни с нещо като дунапрен, та останалото по дунапрена мастило просто се поразреди. МФУ-то веднага отчете пълни мастилници и след почистване на печатащата глава и тестване с печат смея да твърдя, че резултата е повече от задоволителен, дори мисля да купя фотохартия и да опитам със снимки. Следващото зареждане ще е с бутилирано мастило.
Иначе за да печата само черно преди самия печат има бутон "properties" и там се избира дали само с черно, дали само с цветните. Има бутон и на самото МФУ, но той май е само като се копира. Ако има въпроси питайте.
Дано съм полезен и на други...