Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345
Резултати от 61 до 69 от общо 69

Въпрос за аудио CD-та

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,086
    #61

    Въпрос за аудио CD-та

    Браво за Ръководството още не съм го чел ,но предварително ти благодаря за положения труд(не за друго - ще ми е в помощ).

    Чао

    Георги

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #62

    Въпрос за аудио CD-та

    Oпитвали ли сте с Padus Disk Juggler с опция (scan gaps & indexes) включена? Не ми се намират нещо оригинални Audio CD-та да го тесвам.

  4. ISB
    ISB е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    30
    #63

    Въпрос за аудио CD-та

    EAC - прави всичко и това което не сте си помисляли. Препоръчвам на всички които искат качествени презаписи на CD да се запознаят с тази уникална програма. - Трябва да се потрудите за настроиката особено що се касае за offset correction.



    А що се отнася до компресиранета на audio cd



    CD > WAV > MPC insane > LAME alt-preset insane

  5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    128
    #64

    Въпрос за аудио CD-та

    Проблемът на повечето от вас е, че не четат. Нито информацията, която може да се намери по Интернет с малко повече усилие, нито предишните постове по една тема.

    Още на първата страница от тази дискусия обясних, че AudioCD и DataCD са две съвсем различни технологии и не може да се прави директно сравнение между тях. Така че, ако може да се копира един DataCD 1 към 1, то същото е почти невъзможно да се постигне при AudioCD. Причината е в битовете за корекция. При AudioCD всички битове на CD-то се използват за музиката - няма битове за корекция, докато при DataCD част от битове на CD-то се ползват за корекция. Затова като сметнете едно 74 мин. AudioCD колко битове има (74 мин х 60 сек х 44100 херца х 16 бита х 2 канала и после делим на 8х1024х1024) се получава колко? приблизително 747 MB. Тоест при DataCD почти 100 MB се ползват за корекция.

    Затова приказките че може да се копира AudioCD 1 към 1 са голямо изхвърляне. Може би при супер качествено CD, суперкачествен CDROM и късмет, може да се получат по малко грешки. При това тук говоря само за рипването. При записването също се получават грешки.



    Ето един линк, откъдето можете да прочетете повече техническа информация:

    http://www.cdmediaworld.com/hardware...techinfo.shtml

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    10
    #65

    Въпрос за аудио CD-та

    Приказки от 1001 нощ. Можело 1:1, не можело 1:1.....

    Момчета, всичко зависи от устройството с което rip-ваш и качеството на носителя.

    Лично аз съм правил следния ескперимент - правя два пъти Image на AudioCD-то с Nero-то. Сравнявам двата Image файла - няма и един бит разлика. Записвам Image-а на CD (всичко дотук правя само със записвачката си - LiteOn). Нося оригинала и копието в къщи - правя им Image-i със обикновен CD-ROM (BenQ). Двата Image-а са еднакви. Сега какво ще ми кажете - че не съм направил 1:1 копие ли ?

  7. Junior Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    49
    #66

    Въпрос за аудио CD-та

    Хъм, малко така да го почна....Ето ви три неща които съм чувал:



    1. Не съм спец по проблема ама имам един познат дето е луд фен на тема музика (ВСЯКЯКВА). Та той (отдавна е било щото нямам спомен кога) ми развиваше едни теории дето четящия лазерен лъч на СД устройствата е с различен цвят. Всеки цвят има различни характеристики. Нямам никаква представа дали е вярно, ама човекът искаше уредбата му да има плейър със син лазер.



    2. Всеки четец за СД има поне по 3 лазерни лъча (много брей!) и при четене те последователно минават по пистата и отчитат "0" или "1". Ако два лъча отчетат "1" а един "0" - за вярно се приема "1". Ами представете си сега, че на пича повдигнал въпроса с идентичността уредбата му е само с два лъча - какво плейърът ще хвърля ези-тура ли? Ами ако е с един какво - каквото прочел прочел и точка!



    3. Пак същия познат ми е казвал, че аудио СДта за тест не се правят от куцо и сакато. И точно тези за демонстративни цели се правят с цел реклама на уредбата. Поне преди години когато си купувах дядо Панасоник (9 годишен е вече) в Музикален свят правеха такива демонстрации за кандидат купувачите.



    Има ли нещо вярно тука? Идея си нямам

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    239
    #67

    Въпрос за аудио CD-та

    [] D.H.V, благодаря ти за ръководството, програмата е страшна. Успях да убедя гордите притежатели на CD Recorderi за по 800$, че и на компютър се правят качествени копия при това доста по-бързо. [] Имам питане относно копиране на диск правен със CD Recorder така наречените Audio CD-R. Оказва се че ЕАС не може да детектира Audio Gaps и да направи Cue Sheet. въпреки това парчетата се екстрактват и могат да се запишат със друга програма-примерно CD Creator. Така записания диск дали се различава от оригинала?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    105
    #68

    Въпрос за аудио CD-та

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[] Имам питане относно копиране на диск правен със CD Recorder така наречените Audio CD-R. Оказва се че ЕАС не може да детектира Audio Gaps и да направи Cue Sheet. въпреки това парчетата се екстрактват и могат да се запишат със друга програма-примерно CD Creator. Така записания диск дали се различава от оригинала?



    <div align="right">оргинално мнение на koleto</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">





    Мисля че това зависи от четящото устройство и от рекордера на който е записван диска. Има нещо нестандартно в паузите, затова не могат да се детектират, а като не са детектирани паузите не може да се направи и cuesheet. Може би на друг модел CD-ROM ще се детектират. Ако знаеш как, може да си напишеш cuesheet файла ръчно, но не е проблем и да си запишеш диска с друга програма.

    Ако EAC ти дава CRC OK при рипването на диска, значи копието ще е точно.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    71
    #69

    Въпрос за аудио CD-та

    Тука бая мнения са се изказали , и аз реших да кажа моето.Възможно е да се влоши звука , обаче монетата има и друга страна възможно е и да се подобри доста .Например които е записвал с Ниро можеби е забелязал ,че при запис на Аудио СД има бая опции за корекция .Изберете примерно една от включените песни и вижте какви филтри могат да се включват , има си еквалайзери ,нормализатори ефекти и какво ли не още .Ако оргинала си звучи достатъчно добре не му трябва бъзикане , но ако правите от МП3 ,просто е добре да се пипне малко .Има си и други програми эа редактиране на звук ,само че искат повече игра.Копирането 1-1 е малко детска работа ,там има и субективни фактори които влиаят ,като например хардуер на ПС-то ,качество на подложката и използван софтуер .Който иска да постигне високи резултати ще се наложи повечко да експериментира .Безпорно е също и че ,създаденото от някое студио - реномирано имам в предвид ,където има апаратура професионална за хиляди долари не може да се сравни с една записвачка за петдесет и малко пиратски софтуер .Но в крайна сметка за домашно ползване може да се направи нешно добро...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345

Подобни теми

  1. Въпрос за аудио система
    От DDVerni във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 17-02-12, 19:44
  2. Въпрос за аудио система 2+1
    От irr-lazio във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 31-12-11, 10:50
  3. двд аудио и блурей аудио
    От martosblack във форум Аудиотехника
    Отговори: 11
    Последно: 16-07-10, 12:00
  4. Въпрос за аудио на автомобил
    От Aleksandars във форум Автомобили
    Отговори: 2
    Последно: 27-08-09, 09:27
  5. DTS аудио
    От stoianp във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 17-10-05, 19:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе