Имам Linksys E2000.Когато спре тока, спира и Интернета.Настройките се запазват, но трябва да се ресетнат и да се въведат отново, за да тръгне Интернета.Става дума за безжичния интернет.Направо ми скъса нервите.Имате ли идея какъв може да е проблема?
Имам Linksys E2000.Когато спре тока, спира и Интернета.Настройките се запазват, но трябва да се ресетнат и да се въведат отново, за да тръгне Интернета.Става дума за безжичния интернет.Направо ми скъса нервите.Имате ли идея какъв може да е проблема?
Cisco (Linksys) E1200. Никакви грижи при спиране на тока. Всичко тръгва на автомат при възстановяването му. Интернета е на Мегалан.
Моля, моя пост помага точно толкова колкото ти правилно си задал въпроса си. Сега някой ще те попита как се вързва рутера ти към доставчика (PPPoE или по DHCP), когато се възстанови тока можеш ли да си пингнеш рутера и все едни такива въпроси които едва ли са важни.
Ами,запазват се всички настройки, които съм направил.Ресетвам го от менюто: дефолт сетингс.После въвеждам същите данни и рутера подкарва безжичния интернет.
Stenly, познанията ми се простират до това,да направя стандартните настройки на рутера и да го подкарам.затова и задавам въпроса във форума.Ако по стар български обичай започнеш да ме убеждаваш как нищо не разбирам, по-добре модератора да изтрие темата, защото става безмислена.
- - - Обновено - - -
1.Рутера се връзва с доставчика по DHCP
2.Компютъра, който е вързан за рутера има интернет, губи се само безжичната мрежа.
Добре, това вече е добро начало. Ъпгрейдвал ли си фирмуера на рутера към по-нова версия ? Може да има някакъв софтуерен бъг и да не подкарва коректно безжичната мрежа. Няма логика жичната част да работи а безжичната да се еб@ва.
Не съм ъпгрейдвал рутера, защото няма по-нова официална версия на софтуера.Къстъм версии не съм качвал, защото не съм сигурен, че няма да умре завинаги след като го флашна.Рутера работи много добре иначе.Имам 7 вързани устройства в къщи и не ми е давал ядове.Някъде четох, че за този модел процесора бил овърклокнат фабрично и понякога давал грешки, но това са форумни лакардии.
Никой реномиран производител няма да си позволи да пусне в продажба нещо такова. Пробвай да промениш настройки на безжичната мрежа, честота, канал стандарти. Не се сещам за дурго за съжаление.