http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14905


След като през 2005 година, китайската фирма Lenovo закупи IBM подразделението за персонални компютри, мнозина се питаха - ще могат ли китайците да запазят отличното качество и бизнес клиентите си.
Ето че, 8 години по-късно можем да кажем, че компанията се справи отлично. Тя се развива добре в ниския и среден сегмент под марката Lenovo от една страна. От друга, запазва доверието на бизнес потребителите с продукти с марката ThinkPad.
Въпреки запазената добра репутация, президентът на Lenovo - Yang Yuanqing обяви, че още през април ще раздели своя гигант на две отделни бизнес групи - Lenovo Business Group LBG и Think Business Group TBG.
Според него, това ще доведе до още по-висока ефективност и по-добро позициониране и разделение на двата бренда.
LBG ще бъде оглавено от сегашния старши вице президент на Lenovo - Liu Jun. Групата ще произвежда персонални компютри, лаптопи, таблети, телевизори и смартфони от среден клас.
TBG ще бъде ръководено от друг старши вицепрезидент - Peter Hortensius. Това подразделение ще продължи развитието на бизенс бренда Think като основната цел е засилването на позициите в корпоративния сектор. Това може да означава и разширяване на продуктовата фамилия с бренд Think на пазара и пускането например на бизнес смартфон под марката.