Проблем, но незнам какъв...
Няколко пъти ме се случва, оставям компютъра да работи. След известновреме, монитора изгасва и компа нещо му става - заспива, успива ли се незнам...Обикновенно като размърдам мишката всичко се активира и мога да работя. В тези случай, ефект няма. Чак след рестарт нещата се обправят и то не след един. Имам чуството, че нещо трябва да барна в настройките на уина заради това. Уина е 7-ца.
Отговор: Проблем, но незнам какъв...
махни му заспиването от Power options в контрол панела
Сега спрях хибернацията да видя дали не е от нея...
С този сериозен процесор и никакъв овърклок,компа се е измързелявил:D.Смени драйвъра на видеото.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Чак след рестарт нещата се обправят и то не след един. Имам чуството, че нещо трябва да барна в настройките на уина заради това. Уина е 7-ца.
Какво значи не един...? Компютъра след първото натискане на копчето за рестарт тръгва да зарежда, зарежда уиндоус но в някакъв "Safe mode" или след натискане на копчето за рестарт компютъра стига до някъде и "зависва" или въобще не иска да се рестартира?
Захранването ти какво е?
С изключване на "Sleep" режима проблема евентуално би се заобиколил, но няма да се реши.
Проблема може да е от много неща . Направи го да заспива след 1 мин. за да разбереш от къде идва проблема . Ако след 1 мин. заспи и като размърдаш мишката се събуди значи проблема не е в заспиването . На Win 7 могат да се правят отделно настройки да заспива само монитора , да заспива харда (т.е. целия компютър) . Можеш да си играес тях от : старт менюто -> контолен панел ->горе в дясно изпираш преглед по категории -> хардуер и звук -> опции на захранването -> от Балансиране (препоръчва се) избираш промяна на настройките на плана . При заспиване имай в предвид че се случват няколко неща : win си заспива :) (проблема със събуждането може да е в win) , спира се да се подава захранване на харда (при пробване за събуждане може да не му достига захранване, т.е проблема може да е в харда) , събуждането е свързано с подаване на напрежение от захранването (проблема може да е в захранването) , тези неща ги обединява дъното (може да се погледне за надури кондензатори също и дали радиаторчетата на чиповете не загряват . Проблема не е от видеото , не е от процесора . Важно е да установиш кога точно ти се появява проблема .
Е,майна,ако е климатик ще му напишеш и кода на епрома и колко пъти японката е лапала дистанционното,ама за компа няма да кажеш ни хардуер,ни софтуер.Напиши какъв е компа и ОСто.
Чакай сега.Закупили ли си лаптоп???
Това на декстоп ли се случва или на лаптоп???
Windows Version: Microsoft Windows 7 Ultimate
Processor Name: Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
Video card Name: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
Video card Name: Intel(R) HD Graphics 3000
Installed Memory: 8,00 GB
Number of Installed Programs: 133
DirectX Version: DirectX 11
NET Framework Version: 4.0
MS Office Version: 8
Physical Processors: 1
Logical Processors: 4
Name: Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
Description: Intel64 Family 6 Model 42 Stepping 7
Manufacturer: GenuineIntel
Frequency: 3292 MHz
External Clock Frequency: 100 MHz
уинбозата вероятно е за преинсталиране
е, айде сега....компа си лети по принцип...
При Уин 7-ца този проблем е системен.Имаше оплаквания, че го прави при всички версии на седмицата.На моят лаптоп също се случва 1-2 пъти в месеца предимно когато оставя включен в Нета и има отворена страница(или минимизирана) и той премине в режим 'спане", тогава е възможно да не се събуди.В интернет има писано много по въпроса и общата констатация е че при смяна с Уин 8 проблема "изчезва"
Има писано тук: Troubleshoot problems waking computer from sleep mode
Не съм пробвал дали ще разреши проблема, защото както всичко показва е масов и е софтуерен от Уин7...
Aleksandars,това "Frequency: 3292 MHz" си е срамота за 2500К,компа е клеясал:D.Аз смених драйвър на видеото и се оправи подобно нещо,но съм с ATI.(Малко си повтарям коментара-"С този сериозен процесор и никакъв овърклок,компа се е измързелявилhttps://forum.setcombg.com/images/smilies/biggrin.png.Смени драйвъра на видеото.")
johny01, говориш ми на друг език...Нищо против нямам да послушам съвета ти, но все пак малко помощ е от полза.
а ,ако говориш че понякога не се събужда от слийп ( щото малко мъгляво си го описал ) е болест на 7 ,и моя го прави понякога .. само че аз не го ползвам много щото имам SSD и зарежда за 10 сек някъде