Моля за съвет за принтер / скенер
Оказва се, че съм изостанал от модните тенденции при принтерите и съм в пълно неведение...
Привършва ми мастилото на старият верен Canon MP 150. Покрай детето се налага да принтирам... да кажем 40-50 страници на месец. В почти всички случаи черно-бялото е достатъчно. но... не е лошо да може и цветничко.
С канончето, черно мастило за към 300 страници струва безумните 50-ина лв, цветната пак за толкоз страници е 65лв...
Не печатам много, но скъпите мастила ме дразнят и се замислям за по-новичко устройство.
Имайте предвид, че не печатам много и дайте моля съвет:
1. Да си остана с канончето и да продължа да си купувам скъпи консумативи, защото печатам малко?
2. Да взема друго мастилено плюещо, което е с чувствително по-евтини конумативи? Има ли относително евтини като консуматив мастилени устройства?
3. Черно бяло лазерно - това, ясно, че е най-удачно, но губя цветовете, не че много са ми дотрябвали, мога да го преглътна... Дайте идеи за хубави, евтини модели, с евтини тонери?
4. Цветно лазерно... това май не е за мен с малкото печат и неособено голямата необходимост от цветен печат... Цветните тонери освен това са скъпи, освен, че самото устройство е скъпо...
Изисквания ако се сменя:
1 задължително със скенер
2. Компактни размери
3. Добре е да има тавичка за хартия, вградена в него - канончето няма и трябва всеки път да му мушкам отгоре листа преди печат, което не е особено удобно предвид разположението му. Вярно е, че тавичката увеличава размерите, но.. разчитам на вас - хем компактно, хем с тавичка :)
4. Напълно автоматичен двустранен печат би било уникално удобно за разпечатване на задачи...
Отговор: Моля за съвет за принтер / скенер
Крис, много актуално питане...Бях задал подобен въпрос в една друга тема, но не успях да получа обективна информация. Аз съм се насочил към черно бяло лазерно. Ходих на две три места да питам във фирми занимаващи се с продажба на такава техника - насочиха ме към модел на Canon, три в едно, лазерен, черно бял. При въпрос за консумативи, ми казаха, че може да се слагат неоригинални които са на цена 35~40 лв. или да се пълни тонера за около 15~17 лв.
Така че, всякакви отговори на твоето питане ще ми помогнат да си харесам и аз нещо...
HP LaserJet Pro М1132 All-In-One - тазо машинка е 230лв с ддс-то консумативите и са около 40-50 лева рециклиране за около 2000 страници. Липсва ADF, което не знам колко ти е проблемно. Дуплекс няма.
Честно казано, ако купувам ново устройство, ще ми се да си улесня живота малко. Така губя цвета, в името на евтиния консуматив и не получавам нищо.
Дуплекс и особено автоматично подаване са силно желателни... :)
Грешка, всъщност ADF не ми трябва чак - това беше подаване отгоре на хартия за сканиране автоматично нали? Ще преживея липсата. В първия момент го асоциирах с тава с листа за принтене.
ПС - Добре де, съвсем отгоре, отгоре погледнах и попаднах на този мастилено струен хубавец:
HP Officejet Pro 8100 ePrinter(CM752A)| HP® България
Цената му е ниска - около 200лв.
юЧерната касета пише, че е за 2300 !! страници (възможно ли е да е вярно за мастилен принтер) и струва 55лв.
Има включен дуплекс, което е голяма глезотия.
Защо да не е нещо подобно избора ми, а трябва да е лазер?
Мдаа, само че това е само принтер, а варианта със скенер вече е над 300лв:
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=548074
И въпреки това... на хартия звучи с нищо по-лош от цветен лазерен? Къде е уловката?
Остана ми един Lexmark непотребен в офиса и реших да го дам на жена ми за служебни цели. Консумативите му са МНОГО скъпи, но пък неоригиналните не са. Не съм проверил нещата още лично, но мисля, че ще е добре и за теб. А за толкова пари принтер, скенер, та даже и факс... Има си WiFi, card reader, pict bridge...
Аз лично момента с цената на тонер касетите съм го решил по следният начин.
Поръчах си комплект тонер касети от английският Ибей които се пълнят с спринцовка със мастило.
Излиза 10 пъти по евтино отколкото с оригинални тонер касети,мастило вече се продава дори и в Технополис,има и вече доста български сайтове във които се предлага мастило и тонер касети.
Печатам си редовно и снимки след като минах на пълнещите се касети,качеството на мастилото не отстъпва на оригиналното.
http://www.ebay.co.uk/itm/non-oem-CI...item4616c98d4b
http://www.cityinkexpress.co.uk/_ass.../FRC-079_1.jpg
Някакви мнения за Brother DCP-7060D Laser Multifunctional?
Доколкото видях, това е най-евтиното лазерно мфу с двустранен автоматичен печат.
Хм... Тонерът му излиза почти двойно на цената на мастилото за онзи HP OfficeJet Pro 8600 eAiO, който посочи по-горе (Тонер TN-2210 Тонер касета със стандартен капацитет - до 1200* страници; TN-2220 тоенр касета с голям капацитет - до 2600* страници *Капацитетът е в съответствие с ISO/IEC 19752). Разлика в цените и на самите устройства няма кой-знае каква. Аз лично не бих се лишил от цветното, аман от тези сиви документи. А ти питай и детето, не му се налагай ;)
За HP-то пише, че има и cloud print. Tо ти ползваш Chrome и можеш с всеки принтер, но си е опция. Имал и ADF (ама само за едностранни оригинали). Но си е едра машинка, гледам...
Цитат:
Първоначално публикувано от
kod
Някакви мнения за Brother DCP-7060D Laser Multifunctional?
Доколкото видях, това е най-евтиното лазерно мфу с двустранен автоматичен печат.
Виж му и цена на консумативите, не само тонер, а и касети, барабани! Аз лично имам лоши спомени от тази марка - евтини, с ненормално скъпа експлоатация.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Виж му и цена на консумативите, не само тонер, а и касети, барабани! Аз лично имам лоши спомени от тази марка - евтини, с ненормално скъпа експлоатация.
Барабанът пише, че се сменя на 12 000 страници. При моето зверско натоварване от 50-ина страници на месец, това означава, че ще трябва да го сменя след 20 години... надали трябва да се притеснявам за цената му :)
Сетъп касетата може да се презарежда с добавяне на нещо за 8лв. Пряко сили, може да се наложи да си купя още една след време за да ги сменям, но не е болка за умиране.
Круме... 8600, не знам - ти ме наплаши със засъхването на мастилата. Аз печатам рядко, знам ли дали е удачно? Ще се случи през лятото да не печатам 40-50 дни и какво... ще е наред ли тази мастилка след тях?
Отделно, както вчера обсъждахме, черната мастилница, която я дават за 2300 страници е... 53 милилитра. Е ли възможно да е вярно? Сегашната ми мастилница на Канончето е 22мл - би следвало да издържа по тези разчети към 1000 страници, а тя пряко сили издържа 300...
Отделно, трябва да огледам каква е разликата м/у 8600 и 8600 Plus, защото втория е чувствително по-скъп - над 450лв и става безмислен за домашна употреба....
защо не погледнете цисс система ако ще е мастилно струен. а дори и да преправите старите си принтери? и да се метните да печатате масово цветно - когато не трябва да се пести мастило не е проблем да се печата. гугтлнете "ciss" би трябвало да излязат резултати. мисля че на епсоните не им засъхват главите и за това се ползват основно те.
https://www.youtube.com/watch?v=YJkHWb32oM8
като "избирах" отидох при сервиза в който ме презареждах и питах коя марка да взема - след това трябваше да си избера просто модела който ми трябва.
за лазер монохромен преди 2 години ми препоръчаха мултифунционално ми препоръчаха канон само техните касети били без чипове - съответно ги пълнят безпроблемно. е може вече да са оправили проблема. трябваше ми и факс вграден но беше така реализиран че минаха на емайли :) но не съжалявам за "избора".
за евтин лазер монохром - ХП втора употреба - дали от някой приятел който ще го хвърля или от фирма. тия знаят как да правят само принтери.
НР - принтери не правят, правят им ги Канон. Само не знам защо Канон ги правят софтуерно доста по-сложни и т.н. При рециклиране консумативите на лазерните им устройства и на двете излизат горе долу, на една цена. Brother-а лично аз съм имал допир до 5-6 устройства, от тях вече работи само едно и то се използва веднъж седмично.
Уф, ок, значи да изключа Brother от сметките. Не видях някой да се изкаже ласкаво за марката. Това желание за дупелкс оскъпява доста избора ми за съжаление...