Има ли някой впечатления от паметите на Smart Modular?
За братовчет ми купихме 2х128-ци...направи ми впечатление холограмната лепенка на тях..готино изглеждаше..:-)-при него вървят без проблем на 112МХз кас 2,но тъй като дъното няма 133Мхз FSB ,а и шината на паметта не е асинхронна(все пак БХ чипсет),по голям резултат не можа да се постигне,но според мен тва се дължи на дъното и процесора-тая памет може повече май...
Взех си Smart Modular 256MB PC133 с чипове на Samsung 7,5ns и съм много доволен. Определено е по-добре от PQI или памет с Micron-чипове.
Добре,кажи нещо повече-до колко Мхз може да се пусне,при какъв CAS(2,3)....
Моят Микрон примерно работи без проблем на 146МХз/CAS2 и Турбо режим-Сандра2001-571/675
Пращам ти ги на мейла,а за твоите мерси предварително:-)
DPetrov,
ще ти пратя резултатите, макар че сегашното ми дъно не е овърклокърско. Предишната ми памет беше беше Xerox 128 MB PC133 с микронски чипове. Имах добро мнение за нея, докато се наложи да я натоваря здраво(свалях филми от видеото) и започна да ми забива след около час. Когато я свалих на 100 мегахерца, нещата се оправиха. Относно PQI - повечето са добри, но видях една с фирмената лепенка на PQI, на която пишеше 133MHZ, а забиваше и вървеше добре само на 100.
Така наречените Xerox памети са noname, просто някой е изкопирал SPD на Xerox и затова паметта вади такава информация. Къде са асемблирани модулите не се знае, чиповете са качествени, аз ползвам 2 х 256Mb такава памет и върви до 136MHz 2-2-2, на 150MHz обаче не пали дори на 3-3-3.