Резултати от 1 до 4 от общо 4

Ускоряване на компютър s.AM2 - какво още?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2014

Ускоряване на компютър s.AM2 - какво още?

Здравейте,

Искам да си ускоря малко старата машина. Към момента съм сменил процесора с AMD Athlon 64 X2 5200+. Стария беше Sempron и беше много слабичък. Добавих и една плочка RAM 4Gb 800Mhz, а преди бях с 1Gb. Смених си захранването с по-тихо с перка 120mm.

Дъното ми е ALiveNF6G-DVI и използвам вградената видео карта, която мисля е доста слабичка и влачи цялата машина. Поддържа слотове 1 x PCI Express x16 slot, 1 x PCI Express x1 slot.
    Не разбирам особено много от хардуер и за това моля за съвет - какво да добавя?
    Мисля си да добавя някаква по-читава видео карта и по-бърз хард диск. Правилно ли съм се насочил.
    Ако може препоръка с какво видео ще усетя осезаема разлика. Предполагам трябва да търся PCI-E поне 512Mb.
    Мога ли да си сложа някакъв SSD-диск на това дъно? Примерно SanDisk X110 128GB. Притесняваме съвместимостта между SATA III на харда и SATA2 на дъното. В сайта на Сандиск пише: backward compatible to SATA Revision 2.0 (3 Gb/s) and SATA Revision 1.0. Това означава, че ще стане, нали? А дали ще се разпознава тоя диск от WinXP.
    120 GB би трябвало да ме устроят. Необходими са ми около 100 Gb за Win, вероятно ще са ми достатъчни и за Win7 или 8. И още 20 GB за Linux. Често тествам различни Live Linux-дистрота от флашка и забелязвам, че скоростта е супер. Това ме наведе на мисълта, че един SSD-хард ще освежи доста системата.
    Бюджета ми е около 200-230 лв.

Извинявам се, ако въпросите ми са лаишки!
    Предварително благодаря за съветите и идеите!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Отговор: Ускоряване на компютър s.AM2 - какво още?

1 съвет
    продай този компютър
    добави към тези 300лв и от компютъра и си купи читав нов макар и с пентиум процесор или fm+ amd и дори и с вградената карта ще мине с пъти този куц 5200+ ( 2.6GHz 1mb cache )
    SSD е добро решение , но купи си нещо по-добро - Интел , самсунг про.

Иначе това което ис намислил ще ти глътне парите и накрая едно Pentium G3420, 4GB RAM , и обикновен хард ще работи по-бързо.

Доколкото съм чел и тествал SSD не се представя добре като дълголетие при XP , и се спъва много. Замисли се за Вин7 64bit - x86 системите виждат 3 - 3.5 GB , но работят с 2 гБ ефективно , другите си стоят.

4. Тук е от
    Aug 2014

Благодаря ти за съвета!
    Минава ми през акъла и да продам части от стария компютър, като си запазя хардовете, кутията, евентуално захранването.
    Как ти се струват тези компоненти, ако реша да инвестирам в нова машина:

Компоненти Цена
    CPU AMD Athlon II X4 740 3,2 Ghz 124,55
    Cooler Deep Cool ICEEDGE MINI FS 14,4
    MB ASROCK FM2A75M HD+ s.FM2+ 89,24
    RAM RAM 4GB DDR3 1600 KINGSTON 71,93
    Video Palit Nvidia GT610 2GB DDR3 80,26
    PSU Захранване FORTRON 500 77,76
    Бруто цена 458,14
    Евентуално ще добавя и SSD-хард. Явно ще трябва да мина на Win7. Предполагам, че Debian Linux и производните се оправят добре с SSD-хардове, поне от към дълголетие.
    Отново благодаря за съветите!

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

според този сайт интегрираната в процесора Radeon 7660D е по-бърза от тази 610 която искаш да купиш. Общо взето ще дадеш едни пари на вятъра.

Radeon HD 7660D IGP vs GeForce GT 610

По-добре си купи още рам

Като цяло за тези пари е добро като решение.
    Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 04-08-14 в 12:58.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 7
    Последно: 09-02-14, 13:53
  2. 3D oт компютър с 2D монитор и 3D телевизор - какво трябва да зная?
    От SongBird във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 03-07-12, 14:03
  3. Отговори: 6
    Последно: 01-03-10, 12:59
  4. Отговори: 7
    Последно: 01-06-06, 00:07
  5. програма за ускоряване на интернет връзката
    От ru4kata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 18-01-05, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе