Не съм фен нито на Motorola, нито на Mtel. Един колега си купи горния телефон от промоцията на Мтел и сега се чуди как да се възползва от функциите му - по специално слушане на музика.
Защото: пичовете са внесли телефоните "голи като пушка" (без никаква окомплектовка) за да (цитат) "... са по-евтини и да могат повече хора да си ги купят...". Колегата ми обърна земята докато намери стерео хендс фрее (слушалки). Бръкна се също и за USB кабел, както и за флаш карта. Така че "изгодната" покупка май не е толкова изгодна... (само за справка: същия телефон, напълно окомплектован, с кабели, слушалки, памет и софтуер струва в столлична верига магазини 426 лева), да не говорим и че телефона е заключен към Мтел.
Проблема всъщност е че няма диск със софтуер, за да може да вържем телефона към PC. Порових се сутринта в мрежата за туй-онуй, но за мой срам не открих нищо. Руснаците имат един доста интересен форум http://www.letsmoto.com , обаче той е за ентусиасти а ние сме обикновени user-и . Впечатлен съм от неинформативния сайт на Motorola - не можах нищо да свърша там (например от сайта на Siemens можеш да си свалиш напълно свободно софтуера за комуникация с PC и др.).
Моля ако някой има оригиналното CD от телефона да сподели поне какво има на него, за да мога да потърся софтуера из мрежата. Все ми се струва че качването на музика в телефона не е безкрайно сложна процедура (никога не съм ползвал тази страна на телефоните) и всеки средностатистически човек би трябвало да може да се справи.
И не се подлъгвайте от промоциите на Мтел...