Поредния ми проблем с поредния ми хард((. Значи става дума за DiamondMax Plus 8 - модел 6E040L0. В началото машината ми (Celeron 300A, Zida с чипсет i440BX) го разпознаваше коректно като модел и големина. Но при опит да инсталирам Win98 при сканирането преди началото на самата инсталция ми извеждаше съобшение за грешка в LBA-то на харда. И съответно спираше. При инсталирането на WinXP Pro нямах такъв проблем, но пък след това се получаваха разни странни съобщения за грешка, пропадания и ЧАСТА ЗАГУБА НА ДАННИ((. Казаха ми че дъното ми имало проблем с обслужването на IDE каналите. Смених го за SuperPower P2BXA - отново с чипсет i440BX. Проблема обаче си остана. А наскоро дори се скапа още по-здраво. В един момент една доста голяма част от капацитета на харда просот изчезна. Става дума за около 7-8GB. В момента са достъпни 31.4GB (C:4.99GB + D:26.4GB). При това този капцитет е един и същ навсякъде BIOS, Windows, DOS, Partition Magic. А иначе в Device Manager-а на WinXP устройството си е същото - Maxtor6E040L0. За сметка на това изчезна съобщението за грешка в LBA-то на харда при пускане на сканиране под DOS. Ха сега кажете ми кое е скапано - харда, дъното, BIOS-а на дъното, Windows-а, ....???? Предложете някакво сносно решение на проблема.Благодаря предварително.