za6to mi se skapvat HDD !
nqkoi moje li da mi dade 6to gode logi4no obasnenie za6to tvardiqt mi disk ne izdarja pove4e ot mesec ? 3 barakudi 4-ki mi se skapaha za po4ti 3 meseca! parviqt ot koito na 3-tiq den ! ot kakvo mi se poqvavat tea lo6i sektori ? ili mnogo qko me rabotqt ot firmata kadeto mi gi prodavat ......... ???
Vmesto da si kupuvash vseki mesec po 2 diska _BUKLUK_, vzemi si 2 godishno, koito da te dyrjat! Ne e tolkova trudno da razberesh koi STAVAT i koi - NE. Nai-malkoto cenata e pokazatelna.
Az naprimer imam HITACHI - ot godina i polovina
i Quantiumi - ot 4-5
i vsichkite si rabotiat bezpogreshno do tozi moment.
Абе Baracuda 4 са много качествени дискове. При него явно има нещо което ги скапва.
Baracuda се скапват наистина. Едно момченце също му се появиха лоши сектори след 3 мес. работа. Всичко му е марково и ново -от-до.
Така че приказки за разни предклавиатурни устройства са пълни глупости.
Има няколко варианта според мен.
1 - охлаждане. Изглежда че тия "бързи" дискове заминават бързо заради туй.
2 Некачествена електроника. Има някоко серии от чипове за управление на задвижването които са си дефектни и са на трети производители. Те скапват дисковете.
3. Чух за некакви рециклирани дискове внасяни в БГ и продавани като нови.....
[:D]
Ами то рециклираните СА СИ нови...и дават по-малко дефекти даже..
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by aMa3oHka
Vmesto da si kupuvash vseki mesec po 2 diska _BUKLUK_, vzemi si 2 godishno, koito da te dyrjat! Ne e tolkova trudno da razberesh koi STAVAT i koi - NE. Nai-malkoto cenata e pokazatelna.
Az naprimer imam HITACHI - ot godina i polovina
i Quantiumi - ot 4-5
i vsichkite si rabotiat bezpogreshno do tozi moment.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
toq disk go vzeh skapo i preskapo ! ne vqrvam da e mente ! te i zatova mi go smeqt vseki mesec - garancionen e 2 godini ! a i kato e dal defekt vednaj za6to da se nabutvat otnovo sami ! as sam ot Shumen i razhodite za transport do Sf sa za smetka na firmata ot koqto gi vzemam !
Абе мене ако питаш имаш проблем или с напреженията по +5 или +12V линиите или нещо с генераторите на дъното...дисковете се скапват лесно не само от жега (но не чак пък толкова) ами и от кофти напрежения (например +12 да стане +13.5 при натоварване) или висока PCI шина..
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by geniusloki
Абе мене ако питаш имаш проблем или с напреженията по +5 или +12V линиите или нещо с генераторите на дъното...дисковете се скапват лесно не само от жега (но не чак пък толкова) ами и от кофти напрежения (например +12 да стане +13.5 при натоварване) или висока PCI шина..
тия са само дистрибутори ! сглобявят запе4атват и продават едва ли се занимават с "далбоките проблеми" ! не може да е от тотлината мисля 4е 16-22 е нормална температура !
Абе вий си каквиса ти напреженията на захранването и кажи дали си си клокнал комютъра.
Имах подобен проблем, но се оказа, че не ми подменят диска като го пратя а му правят дълбок формат и го връщат същия :( Чак на третия път се досетих да проверя сериините номера и дигнах един скандал, та тогава го смениха с нов и сега всичко си е ОК :) Би трябвало да ти ги пращат запечатани новите /не че е гаранция ,но.../
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by AMOK
Имах подобен проблем, но се оказа, че не ми подменят диска като го пратя а му правят дълбок формат и го връщат същия :( Чак на третия път се досетих да проверя сериините номера и дигнах един скандал, та тогава го смениха с нов и сега всичко си е ОК :) Би трябвало да ти ги пращат запечатани новите /не че е гаранция ,но.../
сер номера определено са различни това бе6е първото което погледнах !
може цялата партида нещо да не е в 4ас ?!?!?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Julian
Абе вий си каквиса ти напреженията на захранването и кажи дали си си клокнал комютъра.
q dai na balgarsi ! kaji kade da pogledna ! kakvi trabva da sa paaaramatrite mu ! as ako razbirah nqma6e da pitam vas !
CPUcool, Motherboard monitor, SiSoft Sandra и хиляди други знайни и незнайни програмки които показват температурата и напреженията. Освентова във Setupa ги пише.
курвенски номера ми играят тия от фирмата ! има 810К лоши сектори а ще му правят далбок формат ! .................. дали ше ссе орави така диска ? и като ми се множат лошите сектори има ли гаранция 4е няма да се появят пак и колко време ще изкара така ?!?!? кво 6е кажете ВИЕ ?!?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">курвенски номера ми играят тия от фирмата ! има 810К лоши сектори а ще му правят далбок формат ! .................. дали ше ссе орави така диска ? и като ми се множат лошите сектори има ли гаранция 4е няма да се появят пак и колко време ще изкара така ?!?!? кво 6е кажете ВИЕ ?!?
<div align="right">оргинално мнение на mxkolev</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
то и ти можеш да си направиш Low level format, ама 90% няма да се оправи.