za6to mi se skapvat HDD !
  nqkoi moje li da mi dade 6to gode logi4no obasnenie za6to tvardiqt mi disk ne izdarja pove4e ot mesec ? 3 barakudi 4-ki mi se skapaha za po4ti 3 meseca! parviqt ot koito na 3-tiq den ! ot kakvo mi se poqvavat tea lo6i sektori ? ili mnogo qko me rabotqt ot firmata kadeto mi gi prodavat .........  ???
  Vmesto da si kupuvash vseki mesec po 2 diska _BUKLUK_, vzemi si 2 godishno, koito da te dyrjat! Ne e tolkova trudno da razberesh koi STAVAT i koi - NE. Nai-malkoto cenata e pokazatelna.

Az naprimer imam HITACHI - ot godina i polovina

i Quantiumi - ot 4-5

i vsichkite si rabotiat bezpogreshno do tozi moment.
  Абе Baracuda 4 са много качествени дискове. При него явно има нещо което ги скапва.
  Baracuda се скапват наистина. Едно момченце също му се появиха лоши сектори след 3 мес. работа. Всичко му е марково и ново -от-до.

Така че приказки за разни предклавиатурни устройства са пълни глупости.

Има няколко варианта според мен. 

1 - охлаждане. Изглежда че тия "бързи" дискове заминават бързо заради туй. 

2 Некачествена електроника. Има някоко серии от чипове за управление на задвижването които са си дефектни и са на трети производители. Те скапват дисковете.

3. Чух за некакви рециклирани дискове внасяни в БГ и продавани като нови.....

[:D]
  Ами то рециклираните СА СИ нови...и дават по-малко дефекти даже..
  <blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by aMa3oHka

Vmesto da si kupuvash vseki mesec po 2 diska _BUKLUK_, vzemi si 2 godishno, koito da te dyrjat! Ne e tolkova trudno da razberesh koi STAVAT i koi - NE. Nai-malkoto cenata e pokazatelna.

Az naprimer imam HITACHI - ot godina i polovina

i Quantiumi - ot 4-5

i vsichkite si rabotiat bezpogreshno do tozi moment.

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

toq disk go vzeh skapo i preskapo ! ne vqrvam da e mente ! te i zatova mi go smeqt vseki mesec - garancionen e 2 godini !  a i kato e dal defekt vednaj za6to da se  nabutvat otnovo sami !  as sam ot Shumen i  razhodite za transport do Sf sa za smetka na firmata ot koqto gi vzemam !
  Абе мене ако питаш имаш проблем или с напреженията по +5 или +12V линиите или нещо с генераторите на дъното...дисковете се скапват лесно не само от жега (но не чак пък толкова) ами и от кофти напрежения (например +12 да стане +13.5 при натоварване) или висока PCI шина..
  <blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by geniusloki

Абе мене ако питаш имаш проблем или с напреженията по +5 или +12V линиите или нещо с генераторите на дъното...дисковете се скапват лесно не само от жега (но не чак пък толкова) ами и от кофти напрежения (например +12 да стане +13.5 при натоварване) или висока PCI шина..

тия   са само дистрибутори ! сглобявят  запе4атват и продават едва ли се занимават с "далбоките проблеми" !  не може да е от тотлината мисля 4е 16-22 е нормална температура !
  Абе вий си каквиса ти напреженията на захранването и кажи дали си си клокнал комютъра.
  Имах подобен проблем, но се оказа, че не ми подменят диска като го пратя а му правят дълбок формат и го връщат същия :( Чак на третия път се досетих да проверя сериините номера и дигнах един скандал, та тогава го смениха с нов и сега всичко си е ОК :) Би трябвало да ти ги пращат запечатани новите /не че е гаранция ,но.../
  <blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by AMOK

Имах подобен проблем, но се оказа, че не ми подменят диска като го пратя а му правят дълбок формат и го връщат същия :( Чак на третия път се досетих да проверя сериините номера и дигнах един скандал, та тогава го смениха с нов и сега всичко си е ОК :) Би трябвало да ти ги пращат запечатани новите /не че е гаранция ,но.../

сер номера определено са различни това бе6е първото което погледнах !

може цялата партида нещо да не е в 4ас ?!?!?
  <blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Julian

Абе вий си каквиса ти напреженията на захранването и кажи дали си си клокнал комютъра.

q dai na balgarsi ! kaji kade da  pogledna !  kakvi trabva da sa paaaramatrite mu !  as ako  razbirah nqma6e da pitam vas !
  CPUcool, Motherboard monitor, SiSoft Sandra и хиляди други знайни и незнайни програмки които показват температурата и напреженията. Освентова във Setupa ги пише.
  курвенски номера ми играят тия от фирмата !  има 810К лоши сектори а ще му правят далбок формат ! ..................  дали  ше ссе орави така диска ? и като ми се множат  лошите сектори има ли гаранция 4е няма да се появят пак и колко време ще изкара така  ?!?!? кво 6е кажете ВИЕ ?!?
  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">курвенски номера ми играят тия от фирмата !  има 810К лоши сектори а ще му правят далбок формат ! ..................  дали  ше ссе орави така диска ? и като ми се множат  лошите сектори има ли гаранция 4е няма да се появят пак и колко време ще изкара така  ?!?!? кво 6е кажете ВИЕ ?!?

<div align="right">оргинално мнение на mxkolev</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

то и ти можеш да си направиш Low level format, ама 90% няма да се оправи.