Първоначално публикувано от
etg
По-добре приключи със споровете, защото все повече се омешваш. Явно материята ти е позната до ниво "Една съседка каза..."
Може, ама няма да е 300

Освен ако не е с 4 антени.
??? Какво искаш да кажеш, не те разбирам.
И при 2,6,10 има по-големи буфери, отколкото при 1,6,11?
???
???
???
Това реално нищо не променя, и от 1 до 11 всичко е еднакво
Вече не виждам никаква логическа последователно в изказванията ти, за да се ориентирам какво да прочета, пробвай с оцветяване.
Не мога да си представя къде си ги чел тези неща и какво си разбрал, но със сигурност не е това, което трябва. Няма никакви 2 непокриващи се канала по нито един стандарт.
Значи не би трябвало да имаш повече от 2 по математика предвид твърденията ти по-горе - че се вмъква МЕЖДУ каналите.
> interface wireless print
Flags: X - disabled, R - running
0 name="wlan1" mtu=1500 mac-address=D4:CA:6D:1F:73:CB arp=enabled interface-type=Atheros AR9300 mode=ap-bridge ssid="MikroTik" frequency=2412 band=2ghz-onlyn channel-width=5mhz scan-list=default wireless-protocol=any wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no bridge-mode=enabled default-authentication=yes default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0 default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no security-profile=default compression=no
Опитай поне да разбереш следното: когато един рутер се настройва да излъчва на примерно 4-ти канал с с ширина 40МХц, то той реално излъчва на 4-ти и 8-ми канал (на два канала едновременно, което теб толкова те мъчи), като 4-ти се ползва за управляващ. На практика четвърти основен с горен допълнителен канал е същото като осми основен с долен допълнителен, само дето контролът е веднъж на 4-ти и след това на 8-ми канал. И освен, че се излъчва на и 4-ти, и 8-ми канал, се зашумяват канали 2,3,4,5,6,7,8,9 и 10. Ако сложим каналите 1-ви + 5-ти ще се зашумят канали 1,2,3,4,5,6,7, и може да се ползва без зашумяване един от каналите 10,11,12,13, но само на 20МХц, няма място за втори диапазон от 40МХц (в Япония може)