Първоначално публикувано от
krasykp
1043 е прекалено стар. 2.4 GHz в повечете случай не са достатъчни за fullhd.
Относно TP-link и стабилност - тази комбинация не съществува. Ако е ефира е чист (в смисъл нямаш много съседи ползващи wifi, бебефони и други устройства на 2.4) тогава tp-linka се държи добре, но ако ефира е зашумен - тп-линк започва да се дъни ужасно много (у дома имам 2 броя 1043 в зашумена среда и ми идваше доскоро да ги метна през прозореца).
След смяната на телевизора с модел със смарт и wifi и опит да гледам HD филми безжично (от лаптопа който също е закачен безжично) видях че няма да стане и си купих нов рутер (избрах д-линк ac750 за 60 лв) и мога да кажа, че няма никакви забивания (монтиран е на мястото на tp-linka), HD филмите работят супер (лаптопа е закачен на 2.4 защото няма 5, а телевизора е закачен на 5).
Моето мнение - дуал банд-а е 100% задължителен.
Ако ефира е ОК при вас - може да вземеш и tp-linka, но аз лично мисля че няма смисъл.
И още нещо - в последно време почти всички марки (дори и най-скъпите) почнаха да бълват забиващи рутерчета и затова на познати препоръчвам да си купуват рутерите онлайн с опция за връщане ако не работи коректно (всеки голям онлайн магазин има такава опция и я уважават) ... така че взимаш, отваряш внимателно, пазиш всички документи и ако до няколко дни не забие ... всичко е 6
Успех в избора!