Резултати от 1 до 2 от общо 2

Проблем с лазерен принтер/копир/скенер Konica Minolta Bizhub 162

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2012
    Мнения
    2
    #1

    Проблем с лазерен принтер/копир/скенер Konica Minolta Bizhub 162

    Здравейте. От вчера съм собственик на въпросното устройство. Взех го втора употреба от човек, който го е ползвал само за копирна машина. Аз го взех с идеята да му ползвам всичките функции, но не мога да го подкарам... Принтера е свързан посредством USB кабел със стационарен компютър. Компа е с Windows 7 (64bit), изтеглих си драйвър от тук (http://www.konicaminolta.eu/en/busin...ad-center.html), всъщност два драйвъра, като пробвах и с двата. Хункция копир работи, разпознава хартията и пуска копие. Като се опитам да принтирам на формат А3 обаче ми дава грешка "NO SUITABLE PAPER - LOAD PAPER A3", а в касетата му е заредена точно такава. Рестартирам - същото, пробвах с А4 - същото.
    Някой може ли да ме насочи къде да търся проблема?

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #2

    Отговор: Проблем с лазерен принтер/копир/скенер Konica Minolta Bizhub 162

    сега. Виж сега, аз имаше едно време, много се борих с подобни проблеми, при 7 64. Проблема в повечето случай е в Уиндоус, и не защото трябва задължително да е омазан, просто си идва от самата система. В началото имах проблеми само с НР. Говорил съм с тях и ми бяха казали, че нямат решение, по въпроса. Тогава се обърнах, към Майкрософт, тия пък просто... папагалска работа, с едно и също решение, което не решава нищо, освен това, че ако ти е скучно можеш да почетеш. После се оказаха същите проблеми и с Епсън и така... Истината е, че почити всички излезли принтери преди 7 създават проблем. Главния признак е лошо разпознаване на самия принтер. Което скапва сервиза принт спулер и от тук, край... За да си сигурен, че идва точно от това, първо трябва да отидеш в контрол панела и да видиш как принтера ти е разпознат. Дали с правилната марка и модел, ако на мястото на това ти излезе - принтер ****, не търси, точно такъв ти е проблема. Сега важното е да се види дали принт спулера работи. Отиваш в сервизите и гледаш дали е пуснат. Ако не е го пускаш. Трябва да е на автоматична настройка. Така или иначе, при проблем то ще ти изпише коментар, с цифрова грешка. Ако тръгне добре. Ако не тръгне, тука имаш два варианта. Деинсталираш принтера, от контрол панела,като преди това, самия принтер е изгасен. После десен бутон върху него и дилейт. Деинсталираш драйвера, който си сложил. Почистваш регистрите с някой софт.Пускаш и инсталираш ръчно принтера, като си избереш правилния. Ще ти иска драйвер. Разкомпресираш драйвера, който си дръпнал от сайта и показваш пътя до него. На него му трябва само един файл със зъбчато колело.След инсталацията, пак в контрол панела, име презиме и фамилия. Правилно, готово. Неправилно проблем. Можеш да пробваш така няколко пъти и ако хване добре, ако не хване... Второто ти решение, да го свържеш към рутер, през юсб и инсталираш, като мрежов принтер. Това е. Но проблема ти може да идва също и от 100 000 други неща. Никой всъщност, от тиквениците на Майкрософт не успя да ми обясни, на времето, защо и от какво. Всеки път са ми давали едно и също тъпо решение. Като извиняват системата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Принтер, скенер, копир!
    От blekota във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 02-12-13, 13:42
  2. ПРОДАВАМ DELL: ПРИНТЕР, СКЕНЕР И КОПИР
    От insman във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-12, 12:25
  3. Отговори: 0
    Последно: 12-05-11, 15:04
  4. Konica Minolta C300 и интернет
    От radoart във форум Мрежи
    Отговори: 20
    Последно: 28-03-09, 14:52
  5. Отговори: 5
    Последно: 23-09-04, 21:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе