Някой може ли да ми обясни какво точно им е "марковото" на марковите компютри? Почти винаги, когато съм си купувал нещо втора употреба съм се прецаквал и след това съм съжалявал за похарчените пари.
Някой може ли да ми обясни какво точно им е "марковото" на марковите компютри? Почти винаги, когато съм си купувал нещо втора употреба съм се прецаквал и след това съм съжалявал за похарчените пари.
Основното марково е: сглобката- от което се предполага или се доверяваш да са подбрани по надеждни електронни компоненти, добро захранване, спойки и т.н.
оффтопик:
Ако си купиш китайска кола има и хубава страна!
Хубавото е, че ще имаш само оригинални части за нея...
ноември месец упгрейднах офиса с две машинки леново 58м
двуядрено на 3гхз с 4 рам ддр3 и някакъкъв твърдиск - добавих и 22" монитор какъвто имаше, излезе ми 280 лева с ддс фактура... аутокада лети...
сега машинките са с по 30-50 лева надолу.
само да кажа че оригиналното захранване е 230 ватово но тежи колкото , а може и повече от 750 ватово кулермастер... сега съм боднал една р9 270х и играя танковете на всичко пуснато на макс. то толкова и играя де ... на тия години а и както и през последните 20 бирата и манжата е по-важна от игрите... но ми се упгрейдваше та си поиграх с това - по забавно е от игрите.
Ако е само за ползване като пишеща машина и за интернет и ако трябва да се спестяват пари за по-важни инвестиции, например офис, то новата машина е необосновано харчене на пари.Ползваш старата докато може, след това ъпгрейдваш или хвърляш и купуваш нова.
Аз например 5 години ползвах един стар кошник който ми вършеше прекрасна работа.След това купих отново 2 употреба, тъй като старият нямаше интернет карта и дъното беше от миналия век.Ползвах старият монитор.След като си купих офис, по-скоро няколко месеца преди да си вляза в новия офис купих всичко ново.В новия офис не занесох нищо старо.
За мой късмет след като закупих лаптопа и 2 месеца преди да се нанеса в новия офис монитора сдаде багажа.Не купих нов монтор, а направо минах на лаптопа, вторият закупен втора употреба го подарих.По пътя към казана за боклук един циганин се зарадва на стария развален монитор.Беше произведен в САЩ...Можеше да се направи може би, но беше направо допотопен в сравнение с новите плоски...
Е, сега съм "върха" на техниката.Мобилен нет, лаптоп, безжично свързване с принтер, скенер...Облачни технологии ...
Това помага и улеснява работата, донякъде, но съвсем малко те прави "по-добър" професионалист, но основата на всичко отново е човека, а не технологиите ...И занапред ще е така -ще е необходима една техническа основа(база) и всичко след нея ще е от способностите на човека ...
разликите са доста .. подбрани и тествани за съвместимост компоненти ,хубава кутия която не е с дебелината на капачка за буркан .. качествено захранване и охлаждане .. поддръжка - пишеш модела в нета и си теглиш официален имидж/драйвери/биос - улеснено ..ако е втора употреба получаваш на безценица лицензиран уиндоус - за офис работа е задължително ако искаш да си изряден
Даааа, най-добре втора ръка обновен/рециклиран/рифърбишд компютър!![]()
Е как ти се вързаха мислите с думи от сорта "втора ръка" и "най-добре"?!? Ако имаш в предвид за твоя случай - може би!
Ivodivo, я сглоби нов компютър с монитор за 380 лева и дай да разгледаме частите. Първото което ще направи впечатление е много китайското захранване което не става и за подпирачка на врата. Второто ще е кутията, гарантирано ще се получават чудни вибрации при работа и собственика ще се налага да я поучава като я рита или бие шамари (което пък въобще не се харсва на диска). За да се вместиш в бюджета няма да можеш да купиш и читаво дъно заради цената и ще се вземе поредният евтин буклук и те така ...имаме имитация на нов компютър за малко пари и шанс често да се срещаме със сервиза на фирмата.
Ако въпроса е евтин нов боклук, или надежден марков компютър втора ръка. Отговора е ясен. Може да се сглоби хубав нов компютър, но с качестввни части цената ще поне x2 на тази на втората ръка...
Не разбрах какво е несериозното да ползваш за бизнес втора ръка. По супери(не говоря за големи вериги), заведения... масово се ползват маркови desktop машини, и то на наи натовареното касата и няма никакви проблеми...
Е как за 380 лв.?!? Много ясно , че ще е боклук (даже не знам как може да се сглоби такава конфигурация, че и ОС)...Бюджета е нисък!
Въпроса бе за втора ръка или не! Но ако бюджета и за двата варианта е един и същ - то няма как да се мисли за нов и предварително е обречен избора към втора ръка...
- - - - - - - - - -
Къде е това дето няма проблеми със стари дори и маркови машини? Точно по касите всяка уважаваща се верига инвестира в нови ПОС-ове... Имат си жизнен цикъл (да речем 5г.) и ако ИТ отдела е на ниво се подменят с нови - няма такова нещо да се купи стар ПС за касова машина!
Специално за проблеми по касовите машини - бол - но това е друга тема!
Нов компютър под 600-700 лева без монитора си е приемлив минимум. Макар, че и тогава бих предпочел втора хубост заради по-добрият избор на компоненти.
За къде обаче би го предпочел?
За офисите би ли накупил 100 компа втора употреба и да те търсят за всяка повреда? И да ти пилят на главата що ми набута този боклук - щото няма как от 100-те всички да продължат да работят поне още 5 г. Не, че ако са нови няма риск от повреда но гаранция и т.н.
Компонентите стареят...
Човекът попита за бюджетно решение за фактуриране, ти го прати на корпорация със 100+ машиниЯсно, че ново с качествени компоненти и дълга гаранция е най-добре, ама не живеем в Щатите. Фирмите с чужд капитал не ги гледайте, съсредоточете се върху тези с български и то ясен
![]()
Айде сега ми кажи кои точно компоненти стареят?Щото така както говориш имам чувството, че по цял ден компютри ремонтираш? Знаеш ли колко е живота на един полупроводник и от какво евентуално би му се скъсил живота?
Ако не бъркам точно твърдеше, че си се занимавал с хардуер - ремонти и такива неща. Ако е така много добре знаеш, че кондензаторите (електролитните) съхнат и се налага подмяната им, вентилаторите също, термопасти примерно! Та ако си бил в сервиз колко от компютрите дето периодично се налага профилактика идват? Отговора е ясен за мен и е риторичен. В много от случаите в следствие на греенето се пържат и чиповете...