Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24

Помощ за избор на конфигурация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2003

Hi на всички! Един колега ме помоли да му съставя конфигурация на компютър за предпечат и уеб дизайн: за работа с CorelDRAW, Photoshop, Quark XPress, Dreamweaver, Flash. Човекът има CD-RW устройство, модем и монитор, така че тези неща няма да се взимат предвид при съставяне на конфигурацията.

Разпитах из пловдивските компютърни фирми (компютърът ще се купува в Пловдив) и ето какво се откроява като цена:

Дъно EliteGroup P4S5A

Процесор Pentium 4 Celeron 1.7 GHz box

Кутия ATX noname с 300W захранване

RAM DDR 256 MB 333 OEM

Флопи 1.44 MB

Твърд диск Maxtor 40 GB 7000 rpm

Видеокарта ATI Radeon 9100 с DDR

Клавиатура PS/2 noname

Мишка PS/2 noname със scroll

Има и вариант да се вземе същата машина с дъно Gigabyte 8SG800. С него цената й е 350 USD, а с дъното на EliteGroup - 320 USD. И двете цени са без ДДС, но на човека не му трябва фактура. Дават ми гаранция 1 година за целия компютър, като няма да запечатват кутията.

Въпросите ми са:

1. Удачно ли са подбрани компонентите, така че компютърът да бъде максимално производителен? Ако не, приемам всякакви предложения за подобряване на нещата, но без системата да се оскъпява много. Горната граница е 350 или в най-най-краен случай 400 USD.

2. Какво повече ще се получи, ако сложа дъното на Gigabyte? Има ли смисъл да се дават допълнителни пари за него?

3. Ако сте чували за някакви проблеми с конкретни компоненти от тези, които смятам да сложа в PC-то, тук е мястото да се оплачете от тях. Ще ги прочета с интерес.

Благодаря предварително за всички отговори.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2003

Аз бих препоръчал още 256 RAM, по-голям диск и хубави мишка и клавиатура.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Абе не ги слагайте тия EliteGroup по-добре $30 отгоре отколкото след половин-една година ново дъно!!!!

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

С тая мишка никакъв предпечат не става, трябва точна ръка... твоя човек ще има да псува. Оптична мишка на Logitech

RAM минимум 512, даже 1024 MB, ако има намерение да прави плакати...

Аз лично нито GB нито Elitgroup дъно бих ползвал.. но това опира до пари... ако имаш в повече - заложи на процесора - повече Mhz, на PhotoShop-а никога не му стигат.

6. Member
    Тук е от
    May 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">С тая мишка никакъв предпечат не става, трябва точна ръка... твоя човек ще има да псува. Оптична мишка на Logitech

RAM минимум 512, даже 1024 MB, ако има намерение да прави плакати...

Аз лично нито GB нито Elitgroup дъно бих ползвал.. но това опира до пари... ако имаш в повече - заложи на процесора - повече Mhz, на PhotoShop-а никога не му стигат.

<div align="right">оргинално мнение на DeathKnight</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Я ми кажи колко logitech модела ставащи за предпечат знаеш?

Ад не се сещам, освен такива дето струват колкото дъното на тая конфигураиця..

7. Member
    Тук е от
    Mar 2003

ehheheheh e batii mishkata izhakana

8.  

9. Тук е от
    Jul 2002

За тия пари аз бих заложил на AMD платформа- процесор AMD 1800+ до 2000+, дъно с чипсет VIA KT333 (май от KT400 няма смисъл, пък и е по-скъпо) или SIS 746FX чипсет, поне 512 MB оперативна памет,

80 GB хард диск и оптична мишка.

За такива конфигурации в София дават поне 2 години гаранция, искайте такава !

И какво означава "компютъра няма да се запечатва" ?

За да кажат че сте отваряли компютъра, ако нещо гръмне ли ?

И съответно да не уважат рекламацията ?

Гонете си интересите, защото много хора от компютърния бранш в България печелят от незнанието на клиента ![]

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Я ми кажи колко logitech модела ставащи за предпечат знаеш?

Ад не се сещам, освен такива дето струват колкото дъното на тая конфигураиця..

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Глупости, много повече струват [] Но после лекарствата които се дават за артрит струват 4х колкото дъното

11. Member
    Тук е от
    Feb 2002

И аз да се изкажа - бих заложил на АМD платформа - 2000+(цените паднаха наскоро) , поне 512Мб РАМ, даже ако не са и малко ...

И аз ли4но имах страхотни проблеми с Елитгруп , така 4е не ги препоръчвам (ли4но мнение[8D])

Забравих - задължително оптична мишка - Logitech ili Microsoft , не знам как са цените в Бг, но все пак ...

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

256 DDR-RAM е много малко за тези приложения; за Elitegroup не мисля, че е добър избор като дъно, а 40 GB диск ми се вижда неоправдано малък - помисли поне за 60 GB, ако не и за 80 - разликата в цените не е толкова голяма. За процесора... колкото по-бърз, толкова по-добре. За мишката няма да коментирам изобщо. И тази гаранция от една година наистина е много малко - най-добре да ти дадат гаранция по модули (Gigabyte дъното например е с 24 месеца) и да ти запечатат кутията задължително!

13. Тук е от
    May 2003

Това със запечатването на кутията е интересно. Някои хора ми казват, че е по-добре да не е запечатана, за да мога лично да си проверя дали всичко е на място, а и да може компютърът да се отваря и да се добавят и махат части (това често ще се прави с този, който конфигурираме тук). Сега обаче получавам препоръки непременно да ми запечатат кутията... Кажете какви са предимствата и недостатъците на запечатана кутия, ако имате опит, защото досега винаги съм ги купувала незапечатани и не съм имала проблеми. Макар че, BTW, нищо, което съм купила от тази фирма, от която ще взимам PC-то, не се е разваляло, за да имам проблеми с гаранцията. [] Но кажете все пак, че знае ли човек какво ще му се случи.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2003

За това дали всичко е на място не ти трябва да отваряш компютъра - има си софтуер. Освен това зависи каква ти е кутията ако е голяма /с 4 5,25' ниши/ и CD-то ти е най-горе можеш да си свалиш капаците на долните ниши и да си човъркаш колкото си искаш. Ако си по-сръчна само дъното и CD-то трудно ще извадиш. Иначе аз също предпочитам да няма лепенка - до сега не съм имал проблем с признаване на гаранция /може би зависи от фирмата/, но пък един мостовски компютър /с лепенка/ го връщаха до София щото не му бяха сложили добре мрежовата карта.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2002

На мен ми се струва, че един MAC, ще е по-удачен за предпечат, проблема е в цената и монитора.

То за предпечат монитора май си е най-важен, ако ще се печата в цвят разбира се

17. Тук е от
    May 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На мен ми се струва, че един MAC, ще е по-удачен за предпечат, проблема е в цената и монитора.

<div align="right">оргинално мнение на klamer</div id="right">

Проблемът определено е в цената, за съжаление. [xx(]

18. Тук е от
    Mar 2003

Още един глас за конфигурация на базата на AMD! Определено щом цената също е фактор а се гони и производителност за мен избора е AMD. Диска който искате а вземете ми се вижда малък, защо разликата от Intel-->AMD не я преобразите в малко HDD а ако останат пари и в RAM.

Напиши накрая какво купихте и за колко моля!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за конфигурация :)
    От Anuwar_ във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 31-07-12, 20:33
  2. Помощ за нова PC конфигурация
    От InternetZombie във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 26-03-09, 10:14
  3. Избор на конфигурация - помощ
    От kiko1987 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 01-10-07, 22:57
  4. Помощ за една конфигурация!!!!!!
    От kiril във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 14-04-07, 16:39
  5. Помощ за избор на конфигурация
    От BlazE във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 0
    Последно: 10-05-06, 00:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе