Вентилатора на лаптопа започна да се включва все по-рядко докато спря.Лаптопа го продухаха.Каква може да е причината?
Вентилатора на лаптопа започна да се включва все по-рядко докато спря.Лаптопа го продухаха.Каква може да е причината?
Дай го на истински майстори да го почистят. Изпразването на флаконче със сгъстен въздух не е достатъчно.Сигурно термопастата е за смяна. Охладителя трябва да се провери в какво състояние и т.н. Имам някакви предположения каква е конфигурацията.Според мен долу горе е 3-годишен цикъла на лаптоп с външна видеокарта и чипсет да работи безпроблемно без да мине през тази процедура.
Абе момци, забравете за тая олигофренска практика да си духате лаптопите отвънка навътре и да изпразвате флакончета със сгъстен въздух. Преди 10-на дни едно комшийче реве, лаптопа ми умря, дай да видим, включвам, 8 биип, екрана черен, Дел е марката. разбичвам го на части и какво да видя ( едва след разглобяване и на вентилатора - снимка приложена. На кой телкаджия го носи му викам? Еми, там и там, той понеже се разглобявал трудно ми го продуха...
При Делл 8 биип код значи освен умряло видео, също и неработещ вентилатор...е, сега работи.
е може и от дъното да е проблема. Дали физически.... дали психически. Не е лошо, психическо да се замени версията на биоса. Но първо, да се разглоби и да се врътне да видим, дали не е блокирал. Щото един електро - мотор няма 15 вида проблеми. По точно, горе долу два. Ели лака на намотките изпушва, или нещо го блокира.