Трябва ми такава схема.Знам че се продават такива ама нещо не мога да намеря такива в Стара Загора.
Трябва ми такава схема.Знам че се продават такива ама нещо не мога да намеря такива в Стара Загора.
Искаш да си го направиш сам ли? На магазина са от 40-60 лева, нищо чудно да има и по-евтини устройства. Някой дъна имат такива изводи (приличат на изводите на COМ порта), но понякога не са активни, а и пиновете са раменени (също като USB), така че внимавай да не объркаш нещо. При USB като се обърка гърми неприятно [:D], не знам как е при IrDA, но предполагам е подобно. Тези IrDA дето ги продават по магазините, мисля, че са с USB и няма проблем.
Абе знам че се продават ама както казах при мене няма.Аз изводите ги имам описани само ми трябва схема и какви елементи да търся.
10x anyway
Ще потърся, мисля, че имам някъде. Съвсем елементарно е. 3-6 елемента са и то все достъпни. Повече време ще ти отнеме естетическото оформление.
Аз намерих една две схеми но ще чакам да видя и твоята.Pls пиши точно какви са компонентите.
Търсих, но не намирам, ще търся пак. Ако искаш пусни някоя от твоите схеми тук. Пряката ми специалност е "електроника и интегрални схеми" ЕТМЕиИС, така, че бих могъл да ти бъда полезен.
------
Намерих в нета някой наща:
Ето <font color="orange"><u>тук</u></font id="orange"> има всичко по въпроса.
... <font color="orange"><u>и тук също</u></font id="orange">
Загъвай ръкави и хващай споялника и си готов с IrDA-то. []
Lightmaster идеята ти е супер ,но за какво ще го ползваш? А драйвери? Не са ли необходими?
Е как за какво, да си хвърлям картинки, мелодии, игри и др. на GSMa [], на ХР драйвери не трябват
ru-boy - ето за това говорим, мерси много
Трябва да ти кажа, че е истинско удоволствие да се управляват функциите на GSM през PC. Можеш да си записваш много мелодии и след това да ги въртиш от време на време. Можеш да си съхраниш и редактирваш телефонната книга в телефона съвсем бързо и много други неща. За логота и картинки да не говорим. []
A аналози на:
(Hewlett Packard) HSDL1001
Vishaey Telefunken TFDS4500 знаеш ли ?
В Стара Загора на единственото място, където можеше да има такива ме гледаха като ....
Така хардуера и готов и работи[]
Обаче в WinXP открива телефона и ъплоадвам всичко ама не мога да го видя телефона като устройство в експлорера.Телефона е SE t300.
Нямаш ли специален софтуер, който върви с телефона ? Виж в сайта на фирмата.
Лightmaster по коя схема го направи?Какъв порт се използва и ако ти се пише драсни един меил(ако другите не ги интересува) да разкажеш по подробно(една идея: направи ревю ).Кфи праи ти излезна?