Резултати от 1 до 7 от общо 7

LPT тъпа тапа!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    70
    #1

    LPT тъпа тапа!

    Някой да е виждал как правят LPT тапите за защита софтуеър? Предполагам, че някои са прости-мостчета, не знам дали от LPT-то могат да се захранят ИС-памет или някой едночипов компютър....а пък точно тоя е много странен-като конектор за принтер, ама с два края-мъжки и женски.....може да си бачка и принтера едновременно с тапата....има някой извод който принтерите не ползват май, ама кой?

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    LPT тъпа тапа!

    Я сега кажи какви проблеми имаш с тапата. Това как работи неможеш да разбереш, не са прости мосчета. Не си първия кйто се е опитал да разбере ка бачкат. Има в момента само един производител на тези тапи. Пък и не винаги принтера работи като е включен в тапата. А и внимавай да не я изгориш щото става лошо. Аз съм изгарял такава тапа. То тогава и ЛПТ-то изгоря. Абе гадна работа са тези тапи и сега вече се използва за защита мак адреса на лан картата.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    70
    #3

    LPT тъпа тапа!

    Проблема е най-лошият-нямам тапа, а няма крак за програмата. Тя не е голяма-3-4МБ цялата папка....ползва 2-3 библиотеки, кърнела и драйвери, поне тъй показва W32DSM89. Значи като страртирам ехе-то явно проверява веднага порта и директно ме праща към конфигуриране на ЛПТ-то, исках да намеря условният преход в ехе-то или какво иска да види на порта, проверих нищо не пиши по ЛПТ, само чете(май Data Volley се казва програмата.....

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    LPT тъпа тапа!

    Какво прави тази програма. Търсили крак за нея.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    70
    #5

    LPT тъпа тапа!

    Нали казвам, че няма.....води статистика на волейболни мачове. Бая производители намерих на тапи, и се оказа(за съжаление), че хич не са тъпи! Имат едночипов компютър гадините (т.е. могат за изпълняват криптиращи алгоритми) и по няколко байта памет, че и уникално ID! При повече фантазия у програмиста може да се направи уникална защита. На всичкото отгоре са много достъпни и ефтини(около 10$ при количества) в комплект със софтуеър за програмиране на ключа. Има и утилки с които не трябва сам да си включваш защитните функции в програмата, ами те вземат ехе-то ти и го обвиват с функции за проверка на ключа. Хубавото е ,че интерфейсът им обикновенно е с библиотечни API-та и може (ако ги намери човек) да се манипулира стойноста, която връщат.


  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #6

    LPT тъпа тапа!

    Виж сега. Ако програмата е Американска може и да я има някъде във версия без тапа. По принцип американците не обичат да използват такива тапи. То кой ли обича. Незнам какви фирми си намерил за такива тапи но софтуера който идва в българия е със една марка тапи. По добре си купи програмата. Оправия с тез гдни тапи няма освен ако не си достатъчно печен че да си направиш крак.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    70
    #7

    LPT тъпа тапа!

    Печен, непечен 2 дена и половина с W32DSM и Hiew и се оправя работата......КРАКНАХ Я!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Изби тапа на климатика
    От plevelka във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 18-10-11, 18:26
  2. Тъпа междинка за ненаучени сеткомовци
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 15
    Последно: 15-03-06, 20:26
  3. Междинна задачка (Тъпа междинка)
    От IvO™ във форум Логически задачи
    Отговори: 9
    Последно: 16-02-06, 01:35
  4. Тъпа българска нация!
    От nuCT във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 8
    Последно: 03-01-04, 12:34
  5. Отговори: 15
    Последно: 14-06-02, 00:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе