Резултати от 1 до 5 от общо 5

Проблем с видеокарта

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2018

Проблем с видеокарта

Ползвам старичък PC напоследък почти само за интернет. (Win7/32, CPU E6500 Dual Core, 4GB, 1TBHDD). Предишната карта GF220 смених с GT1030 и се появи проблемът: от време навреме зависва на черен екран за кратко (2-3сек) или по-дълго (10сек), а понакога беше необходим рестарт. Пиша в минало време: след смяна на нахранването с 400W (беше 300W), рестарта отпадна, прекъcванията станаха по-редки (но не по-малко досадни). Прави го както при смяна на картината, така и при неподвижна, най-често при отваряне на картинка във форум, например). Старата карта ме удоволетворяваше, но вентилаторът е за смяна (не върти достатъчно интензивно - двупроводен без регулиране) и не намирам такъв. GT1030 е втора употреба, но я взех от доверен човек, който ако е имал проблеми щеше да ме предупреди.
    Питането ми е: по-мощно захранване ли е необходимо или нещо не се разбира с дъното (GA G41MT-S2P). Пропуснах - драйверите заредих от оригинален CD.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Отговор: Проблем с видеокарта

Ъпдейтни драйверите с такива от сайта на NVidia.

4. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Помисли за смяна на платформата(може и втора ръка), защото хардуера е доста стар, и Win7, вече не се поддържа.
    Win10, излиза от подръжка догодина.
    Търси конфигурация от Intel core i gen8 8xxx нагоре или AMD Ryzen Gen2 нагоре, за да има подръжка на Win11.

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2018

Благодаря на dwrbudr за подсещането. Нещата се оправиха, макар и не веднага - поиска restore и някои други настройки.
    Ползвам седмица, защото имам инсталиран DXP и стар AUTOCAD. За останалото ще чакам следващия upgrade на внука
    .

- - - - - - - - - -

Тъкмо да се похваля и проблемът се яви отново, особено в You Tube. Засега върнах старата карта, а тази (която виждам хич не е евтина) или ще чака ново дъно или ще отиде при по-ново дъно.

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

малко късно, от юоя страна.
    Смяната на драйвера е задължителна, особено че става въпрос за дискови. Не е задължителна с последния, най вече при стара техника. Мислех да ти дам линк със съвета, ама с телефона не виждам същото, като при компютър в сайта на нвидиа имам предвид. Значи, като отидеш на страницата за драйвери, долу има едно дето пише - бета версия и архиви, от там си дръпни по стра от сорта на 4хх. Замяната на хардуер не е задължителна, ако компютъра се ползва, за основна употреба - сърф, ютуб, офис...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с видеокарта
    От Миленчо Ве във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 2
    Последно: 10-10-13, 21:09
  2. Проблем с видеокарта
    От vanio_93 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 6
    Последно: 04-02-13, 02:22
  3. Проблем с видеокарта ATI
    От naydenantonov80 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 7
    Последно: 11-06-11, 18:14
  4. Проблем с видеокарта
    От TOLY във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 0
    Последно: 17-12-06, 12:48
  5. проблем с видеокарта
    От nekro77 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 12
    Последно: 05-09-06, 21:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе