Мисля, че с новите програми от рода на Р.М. (парт. меджик) вер. 8.х може да поправи проблема.
Може и с fdisk, но трябва да си внимателен, защото загубата на инфо е на секунда разстояние. И след промяна на каквото и да е с fdisk е нужо рестарт, за да влезнат в сила промените, иначе не се получава нищо, въпреки съобщенията, че се е случило това, което си правл. Не е лоша идея да пробваш с подходящ дисков мениджър (на производителя на харда ти) за грешки и поправянето им. Новите ОС позволяват зареждане и не задължително от началните сектори, където по подразбиране се намира MBR (мастер боот рекордера). Може да си поиграеш и с тази възможност. []
Провери си диска за лоши сектори.Може да е цъфнал някои.Иначе не би трябвало да ти прави такива мизерии и виж да няма нещо да са е лепнало там ...т.е. някои вирус (не е невъзможно).
Абе аз си оклепах буута с Линдоус над ХП-то и после Мандрейк над Линдоуса. След това деинсталирах Линдоуса и стана мамата мамата. И фиксмбр не помогна, преинсталирах ХП-то отгоре и така се оправи, колкото и да ми е мъчно да си призная А после махнах и Мандрейка защото по необясними причини под ХП диска почна да прави простотии. Необясними до момента на махане на Мандракето. След като разкарах ехт3 дяловете не съм видял проблем, странно, защо ли подозирам М$ в поредната мръсотия.
Подобен проблем оправих с rescue-дискетите на PowerQuest Partition Magic 8.0, но не знам след толкова опити при теб дали ще стане - все пак не ти пречи да опиташ. Повече помощ на ICQ.
Нещата са принципни, анализирай ситуацията с няколко програми (запиши резултатите на един лист) и си направи план за действие. Резултата няма да закъснее. [] Няма причина здрав диск да не работи.