Maxtor 80GB/2Mb/7200 на 1 месец - щрака. Седя си и примерно кликам на малко-по голям файл (не винаги е нужно да е голям за да щракне) и се чува еднократно силно "щрак". Знам че е нормално за някои HDD-та, но дали е нормално за този?
Maxtor 80GB/2Mb/7200 на 1 месец - щрака. Седя си и примерно кликам на малко-по голям файл (не винаги е нужно да е голям за да щракне) и се чува еднократно силно "щрак". Знам че е нормално за някои HDD-та, но дали е нормално за този?
Ако тропа, нещо не е наред най-вероятно разбита механика, хмм... аз имам един IBM който е много пъти изпускан, той така щтрака няколкоко пъти и после има изчезнали неща... не искам да те плаша но тествай с някоя програма (те макстор си имат диагностика) и сменяй.
звучи като бед сектор в началото на диска...
обикновенно се губи цялата информация по някое време
При скан диск-а - точно 2 квадратчета преди да свърши - щракна. Пуснах му Powermax от сайта на Макстор - мина и най-пълния тест без проблеми. Работи без проблеми - дори когато щракне. Въпросът е че оная от фирмата дето ми го продаде вика:"е и моя щрака, ама си работи.. и нали имаш още 11 месеца гаранция....
как ще ти каже така. Иди и се разбери с тях да ти дадът нов може да ги слъжеш, че ти е загубил няколко пъти ценна информация и т.н. Но оправдание от типа имаш още 11 месеца гаранция е супер дебилско
Както казах <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">обикновенно се губи цялата информация по някое време</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако имаш нещо ценно в диска, по-добре го смени докато е време
Ако броят на еднаквите мнения може да ти повлияе - ето и моето: смени диска докато е време. И glarus не е достатъчно точен - оправданието за 11-те месеца е УЛТРА дебилско [}].