Колко често правите Upgrade?
Замислих се преди време, колко пари "наливам" в компютъра си годишно и забелязах нерадостната тенденция към увеличение. И аз не съм от хората, които често правят upgrade. Имам един приятел, който ако не е сложил последния модел видео карта или дъно с "н'нам кви си" RAID възможности не може да спи. Та въпроса ми е какво и колко често сменяте нещо в PC-то си. Не слагам в сметката софтуера , който е "безплатен за лична употреба" [;)] така да се каже? Аз съм скромен както казах по-горе , движа се в рамките на 120-150 лв/год, основно RAM и/или HDD.
2-3 години :).Шефа ни рече айде де пари нема действайте :).Не сам чак такъв маняк, че да го сменям на 6 месеца :).
Aз постоянно, само пари да има.
Ся тука с Моллов от 1 месец мислим как да измислим, хем с малко пари, хем П4 2.4@3.6 да напраим с Асус Делукс и 566 А-дата памет :Р
Веднъж на две години. Вземам най-доброто за момента (разбира се в разумните ценови граници), настройвам си оптимално системата хардуерно и после само качвам софтуер и ползвам.
След две години системата е вече морално остаряла, донякъде физически амортизирана и от данъчна гледна точка вече изплатена (имам в предвид амортизационните отчисления). Пускам я надолу по иерархията и си купувам изцяло нова.
Аз постоянно си купувам нещо за компютъра, без да имам нужда от това "нещо", но .... Например си купих тв-тунер с радио, който въобще не съм си направил труда да монтирам в РС-то. С веб-камерата се наиграх много бързо и съм навил кабела около нея, като е захвърлена в най-далечния ъгъл. Всичко, което върша с РС-то може да се върши на Р166, но аз си ползвам АМД-ХР 1700+ (~1485 МHz) 256 ДДР, 60 GB HD(е, не е кой знае какво). Много рядко, когато играя игри ми минава мисълта за ъпгрейд. Мисълта ми е, че сериозната работа може да се върши на Р166/64/2,5, но повечето хора си засилват РС-тата заради игрите, на първо място и заради новия софтуер, на второ място. т.е. за неща, които нямат нищо общо със сериозната работа.
ru-boy, дано не се наложи да направиш нещо на photoshop на п166 [:D].
шегата настрана, аз сменям целия комп на около година, а междувременно си му слагам разни неща... мисля, че $200-300 годишно е сумата ( без да съм я смятал... просто горе-долу толкова слагам за следващия...)
Аз едно време си бъзиках Photoshop 5.5 на К6 200 без проблем бачкаше
Постоянно правя разни ъпгрейди. Стигнал съм до 1GB DDR RAM. [:)] За другото да не говориме... Сметката за тази година ми е около 600 зелени. Миналата година бях по-скромен, а за следващата - не знам. Много ми се иска един Radeon 9800XT...
С тъга мога да заявя , че непрекъснато нещо слагам в тая бездънна яма, то няма насищане бре... Дори не мога да сметна колко пари съм дал тая година за чарколяци.... имам почти цялата взъможна периферия и не периферия , вече се замислям да ходя някъде да ме заключат докъто ми мине... :)
Боби е в щатите доколкото си спомням... Тук следя един аукцион в ebay, за жалост само за щатите е аукциона. Явно няма да имам скоро 9700про :(
То и аз там , ама нещо не се изхвърлям много - от време на време по някоя дреболийка , продам нещо в eBay , купя си малко нещо по-добро , абе ей такива работи :)))
Та мисълта ми е , че за работа и стария ми компа с Дурон на 750 МХз щеше да ми върши работа ...
Сега съм се засилил видео да купувам , ама още не виждам голям смисъл [:p]
Правете като мен - като остарее - продайте го на някой краен клиент и със същите пари си купете нещо по-ново на доставни цени - справки бат Kayso & Mr.Mollov ( Mollov - извини ме за "Mr." ) дори 200 МХз да е разликата и от ДДР 333 - на 400 да минете , пак файда , а да не говорим за видеото от МХ200/400 на Мх440 - направо казачок играя
макар че adobe premiere- та ми не харесва много много новите неща и пак така се влачи
Ами засега единственото което съм му купил за година и половина е 256 RAM за около$40 и си смених CPU-то от Дурон@900 на Дурон@1600 за $31. На 14.02.04 ще стане на две години.
За 2 год. и 2-3 месеца съм му зел само 1 писачка за дето съжелявам че е купих 230 лева на вятара.
Еее друг е въпроса от кой кво съм зел,
от един си зех 10 ГБ хард Сийгеит и 64 МБ рам
а от друг още 32 МБ рам.
Прая му Ъпгрейд без да давам пари. Другата година да се надяваме
да е по силна от някой познат нещо да изкочи и дъно, процесор ;)
хехехе бахти и хиента.
Ся съм с 800 мгц 224 мб рам 30 хард(20гб+10гб) seagate.
бегачка е щом НФС:Ъ ми върви на 800х600:Medium quality значи още може, пък и Матрицата ми върви, се едно на Р4 2 Гхц.
NEEE Zatvorete me..
Towa trqbwa da spre.. :)
Za nqkoi vav US 200-300$ moje da sa nishto no ne ni pitaite
kak gi spestqvame tuk vav BG.
Za 2 godini nqmam absoliutno nishto ot nachalnata si konfiguraciq.
daje profile ne mi e veren veche..
sega sam sas
Gigabyte NForce 2 Ultra
Athlon XP 1800+(1928fsb333)
Chaintech Geforce 4Ti 4200 deluxe. 128DDR (250/513)
1GB... 2x512MB (DDR 333)..
SB Live 5.1
abe az sam lud.... loshoto e che go osaznavam sled kato sam si
opraznil portmoneto :)
Realnostta e che ne polzwam pc-to si tolkowa mnogo ..
samo igrichki.. i nqkoi proektche.. i shte si naloja tozi pat pone
za 1 godina da se otkaja ot upgradite... !!!
da e jiv i zdrav compa samo :)
EH Sarce iunashko ne trae !! :)