ZDR. na vsichki imam edin vapros
ima li TFT ekran na notebook koito da se vijda ot vsiakade.
ZDR. na vsichki imam edin vapros
ima li TFT ekran na notebook koito da se vijda ot vsiakade.
Може ли да поясниш? Какво значи "екран на notebook да се вижда на външните монитори на Samsung"?
И може ли на кирилица, моля?
Отвсякъде не ...
Има с различни ъгли, в зависимост от качеството, модела, технологията, но всички са все пак с някакво ограничение.
Първо уточни какво значи отвсякъде? Какъв ъгъл имаш предвид?
Самсунг ли имаш предвид?
Отзад не може да видиш нито един екран.
Eeee, ясно е какво пита човека. Има предвид да се гледа под всякакъв ъгъл. А отговора е не. По принцип LCD мониторите на лаптоповете не са толкова добри като самостоятелните LCD монитори.
Доколкото си спомням първоначално haa беше писал "170° като външните монитори на Samsung". Това е хоризонтален viewing angle, но е по-точно да се пише ±85°... Кактo Julian писа, самостоятелните LCD-монитори са с по-добри характеристики от тези на notebooks. Обикновено производителите на преносими компютри ни залъгват с приказки от сорта на "extra/super/ultra wide viewing angle". Знам конкретно стойностите за моя (HP Compaq nx9010): ±35° по хоризонтала и +15°/-35° по вертикала. Сега това "170°" (btw и Philips ни залъгват с едни такива цифри, ама за 19" монитор) ми се вижда малко пресилено... За <font color="red">15"</font id="red"> самостоятелни монитори (както е при масовите преносими компютри и което е коректното сравнение) нормални стойности са между ±60° и ±70°.
Здрасти. За съжаление не мога да ти дам точен линк за доказателство, но ако правилно си спомням за дисплея на Portege 2000 на Toshiba съм чел, че беше един от първите с близо 180градуса (чел съм го по времето когато излезе на пазара, дали е истина не знам, предполагам не е 180, но е близо). Ето ти линк да видиш за какъв модел става дума, макар и да не е споменато там:
http://computers2.toshiba.co.uk/tosh...gory=portables
Може би и новите Portege са с подобен екран, защото са с TFT poly-silicon active matrix colour display, но не съм се интересувал подробно.
Иначе Portege 3500 е с въртящ се дисплей:
http://uk.computers.toshiba-europe.c...7&DISC_MODEL=0
Между другото съм виждал много изгодни обяви за Portege 2000, а повечето хора търсещи лаптопи си нямат напредстава за какво става на въпрос в тая серия.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Иначе Portege 3500 е с въртящ се дисплей:
<div align="right">Originally posted by pip00*-*14/01/2004*:* 00:05:08</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ми то така ще го докара и на 360° viewing angle [:D]
pip00 недей така бе човек ...
Мислиш ли, че ако имаше такава видимост [близо 180 градуса] Toshiba нямаше да го напишат.
А никъде не прочетох дори намек за такива качества на 12 инчовия му дисплей.
Но е ужасяващо тънък, просто не е истина. Много елегантна вещ.
За Portege 2000 - viewing angle 170°, наистина впечатляващо!
main.placeware.com/about_us/news/business2.pdf
Нещо бъркаш линка Raid.
В този pdf не пише нищо такова за Portege 2000.
[Oops!]Явно вече трябва да си лягам... [B)] Това е линкът, ама тия градуси ги дават за Samsung SyncMaster 171P...
//edit
Ми google search ми върна тоя документ, отворих го в html за да не чакам reader-а да се натутка, search в html-а на "viewing angle", хоп - "верно било 170 градуса бе!!!". Лягам си
Нищо чудно и да не съм разбрал правилно, макар че със сигурност съм го чел някъде, друг е въпроса дали е истина. За сега и аз не мога да намеря достоверна информация, така че ... лидера е друг[]