Имам следния проблем със скенер HP 4400 C,при включване на компютъра скенера се включва и той,и трябва да го изключвам от бутона Роwer ОN/OF.Кажете ми това нормално ли е или не е,аз мисля че не е нормално това.
Имам следния проблем със скенер HP 4400 C,при включване на компютъра скенера се включва и той,и трябва да го изключвам от бутона Роwer ОN/OF.Кажете ми това нормално ли е или не е,аз мисля че не е нормално това.
Ами аз имам един Епсън и един Артек и двата се включват с PCто, така че не виждам нищо странно
Аз имам НР5300. Даже няма копче за включване и изключване. Сам се включва и сам се изключва.
При включване на компютъра, той проверява за налични периферни устройства. Така че ако имаш такива принтери, скенери и т.н. намиращи се в пасивен режим (stand by), те получават заявката е се активират - нищо страшно. Ако те дразни - дръж го изключен от копчето.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">При включване на компютъра, той проверява за налични периферни устройства. Така че ако имаш такива принтери, скенери и т.н. намиращи се в пасивен режим (stand by), те получават заявката е се активират - нищо страшно. Ако те дразни - дръж го изключен от копчето.
<div align="right">Originally posted by Lazy Dog*-*30/01/2004*:* 12:40:47</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Изключвам го от копчето,при включване на компютъра скенера пак се включва и му свети лампата/за мене е странно/,би трябвало да включвам скенера когато на мене ми потрябва нали.
Ако го включваш когато на теб ти трябва, има вероятност да не се разпознае коректно и да трябва restart или в най-добрия случай refresh на Hardware - Device Manager от System Properties (подобно на ситуацията с изключен модем при стартиране на Windows XP). Не знам с конкретния модел дали би се случило, но съм имал подобни случаи. Какво ти пречи толкова, че се включва автоматично - не консумира много ток, а и предполагам, че след известно време сам си минава в Standby режим.