никак не ми се искаше това да ми се случва с чисто новото писи, но явно напоследък ми е карък ситуацията с компютрите. преди няма и 10 дни си взех от известна столична фирма, започваща с А следното нещо:
gigabyte 7n400l (nforce2)
axle geforce4 ti4200 agp 8x 128ddr
pqi 512 / 400
athlon 2200+
wd 80 gb
dvd nec
кутия codegen 300w
сцена1 - инсталация: след като си го сглобих собственоръчно и си го пуснах без проблеми, компютъра си запали нормално. инсталирах си 98se, защото него ползвам за гейминг и филми, а 2000 за работа. инсталирам драйвърите за видео, лан, саунд и всьо, както са си на оригиналните дискове. малко проблеми със сетването на видеото и около 10 ребуута по-късно най-накрая всичко е ок. я да видим какво ли има в тоя таб за спешъл сетинги. сменяме рефреша от там. аплай. оп - ребуут. хм. я пак старата процедура с още няколко ребуута докато докараме нормалния видео мод. окей, няма да пипаме повече засега. интересно е, че при цъкане на всеки таб, екрана подскача по много странен начин. стъпка 2 - да инсталираме сайлънт хил 3, щото толкова бях набрал че не върви на мх карти, та си продадох старото писи и взех ето това чисто ново. конфигурация. няма си играем на дребно, я - 1280х960 в 32 бита с все екстри, за ко съм дал $91 за видео, ебати?! КУРЕЦ! КУРЕЦ!! 5-10 фпс. и странно - всичко изглежда едно такова на снежинки цялото. то вярно, фог има малко в началото, ама чак пък толкова зле?! окей, коригираме - 1024х768х16 бита, 512х512 рендър. я да видим ква е работата. фпс-а се оправи, но странно - всичко пак е толкова изумително на вид, все едно е на софтуерен рендър. и тая проклета снежна мъгла на точки. я да видим фсаа и анизотропик настройките какво ще кажат по въпроса. всичко на макс, овъррайд. пускаме. НЕ. нищо ново. окей, ще играем така. 2 минути, забив на цялото писи. ребуут. я пак. 2-3 минути, забив. е писна ми на кура. на всичкото отгоре звука сече и при стартиране на уиндоуса, и при лоудване на сайлънт хила. ебал съм ви номерата - утре в сервиза.
сцена 2 - сервиза: така и така мойто момиче, ето това видео прави такива и такива проблеми. да ок, ето ти приемната бележка. 6 дни по-късно: ами всичко е шест с видеото ви. как ще е шест бе?! ей сега ще ви донеса цялото писи да видите за какво става дума. аа ама ако го донесете трябва да платите $15 за тестването му, защото гаранцията е издадена за компоненти. а?! купих всичко от вас преди няма и 10 дни какви $15?! донесете си само дъното. окей, айде само дъното. разглабяй писито, носи дъното в сервиза. пича гледа злобно и сърдито. включва ми дъното с видеото и пуска някакво експи. минава някви тестове там, цъка ми по табовете и доволно/отегчено ме гледа. пич изглежда тук нещо се недоразумява. снежинките и трептенето (както е записала девойката в приемния протокол) се появяват при едни по-специфични ситуации. няма как да ти ги демонстрирам, щото не мога да си донеса цялото писи поради странните ви идеи. това, че на експито ти цъкаш по табовете и не подскача монитора мен не ме грее щото аз имам реални оплаквания. звука ми сече, геймовете ми забиват, писито се рестартва при аплайване на сетинги! пича демонстрира как при него всичко това върви и ми казват, че не могат да направят нищо за мен понеже при тях проблеми няма. е какви проблеми да има да еба майка му като няма нищо, което да ги създава там?! аз какво съм виновен, че при мен ги има? трябва да ви вземем $15 за диагностика на писито чувам отново. деба таз диагностика - аз не искам да го диагностицирате, бе! искам да ви направя едно показно за какво става дума, а не да си играем на тука има тука нема. пича гледа още по-сърдито, а пичката вдига рамене в стил сори толкоз от нас. изпроводен съм със съвет: вземете си поне 300 ватово захранване и проверете дали видеото дава добър контакт. да, щото наистина съм малоумен, благодаря.
сцена 3 - релоудед: закачам всичко наново, внимателно инспектирам всички кабели, драйвове, жички и т.н. пускам писито. сейм шит дифрънт дей. сайлънт хила изглежда грозно, забива и звука сече. в интерес на истината при един от поредните ребуути изведнъж си се коригира и вече не изглеждаше като софтуерен. но това беше само еднократно и до следващия ребуут, провокиран от забив, разбира се. сега каквото и да цъкам корекция няма.
моля ви, пичове, кажете ми какъв софт да взема за да тествам къде може да е проблема на това лайняно писи. или поне какъв може да е възможния конфликт. нищичко не мога да правя реално със сечащ звук и неприятен образ. ;-( а $15 на тия капути няма да им дам посмъртно просто защото съм в правото си да не им ги дам и да им тегля една много дълга и дебела. особено на самодоволния салтак от сервиза. пич, вярвам че като хардуерен тип минаваш от тук, така че 100% ще се сетиш за този случай когато прочетеш. ще те помоля другия път да не гледаш като в мензис, просто щото преди нялко дни съм оставил скромните $500 във фирмата, в която бачкаш и малко или много твоя гъз зависи от това!