Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

SHIT! хелп ;-(

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #1

    SHIT! хелп ;-(

    никак не ми се искаше това да ми се случва с чисто новото писи, но явно напоследък ми е карък ситуацията с компютрите. преди няма и 10 дни си взех от известна столична фирма, започваща с А следното нещо:



    gigabyte 7n400l (nforce2)

    axle geforce4 ti4200 agp 8x 128ddr

    pqi 512 / 400

    athlon 2200+

    wd 80 gb

    dvd nec

    кутия codegen 300w



    сцена1 - инсталация: след като си го сглобих собственоръчно и си го пуснах без проблеми, компютъра си запали нормално. инсталирах си 98se, защото него ползвам за гейминг и филми, а 2000 за работа. инсталирам драйвърите за видео, лан, саунд и всьо, както са си на оригиналните дискове. малко проблеми със сетването на видеото и около 10 ребуута по-късно най-накрая всичко е ок. я да видим какво ли има в тоя таб за спешъл сетинги. сменяме рефреша от там. аплай. оп - ребуут. хм. я пак старата процедура с още няколко ребуута докато докараме нормалния видео мод. окей, няма да пипаме повече засега. интересно е, че при цъкане на всеки таб, екрана подскача по много странен начин. стъпка 2 - да инсталираме сайлънт хил 3, щото толкова бях набрал че не върви на мх карти, та си продадох старото писи и взех ето това чисто ново. конфигурация. няма си играем на дребно, я - 1280х960 в 32 бита с все екстри, за ко съм дал $91 за видео, ебати?! КУРЕЦ! КУРЕЦ!! 5-10 фпс. и странно - всичко изглежда едно такова на снежинки цялото. то вярно, фог има малко в началото, ама чак пък толкова зле?! окей, коригираме - 1024х768х16 бита, 512х512 рендър. я да видим ква е работата. фпс-а се оправи, но странно - всичко пак е толкова изумително на вид, все едно е на софтуерен рендър. и тая проклета снежна мъгла на точки. я да видим фсаа и анизотропик настройките какво ще кажат по въпроса. всичко на макс, овъррайд. пускаме. НЕ. нищо ново. окей, ще играем така. 2 минути, забив на цялото писи. ребуут. я пак. 2-3 минути, забив. е писна ми на кура. на всичкото отгоре звука сече и при стартиране на уиндоуса, и при лоудване на сайлънт хила. ебал съм ви номерата - утре в сервиза.



    сцена 2 - сервиза: така и така мойто момиче, ето това видео прави такива и такива проблеми. да ок, ето ти приемната бележка. 6 дни по-късно: ами всичко е шест с видеото ви. как ще е шест бе?! ей сега ще ви донеса цялото писи да видите за какво става дума. аа ама ако го донесете трябва да платите $15 за тестването му, защото гаранцията е издадена за компоненти. а?! купих всичко от вас преди няма и 10 дни какви $15?! донесете си само дъното. окей, айде само дъното. разглабяй писито, носи дъното в сервиза. пича гледа злобно и сърдито. включва ми дъното с видеото и пуска някакво експи. минава някви тестове там, цъка ми по табовете и доволно/отегчено ме гледа. пич изглежда тук нещо се недоразумява. снежинките и трептенето (както е записала девойката в приемния протокол) се появяват при едни по-специфични ситуации. няма как да ти ги демонстрирам, щото не мога да си донеса цялото писи поради странните ви идеи. това, че на експито ти цъкаш по табовете и не подскача монитора мен не ме грее щото аз имам реални оплаквания. звука ми сече, геймовете ми забиват, писито се рестартва при аплайване на сетинги! пича демонстрира как при него всичко това върви и ми казват, че не могат да направят нищо за мен понеже при тях проблеми няма. е какви проблеми да има да еба майка му като няма нищо, което да ги създава там?! аз какво съм виновен, че при мен ги има? трябва да ви вземем $15 за диагностика на писито чувам отново. деба таз диагностика - аз не искам да го диагностицирате, бе! искам да ви направя едно показно за какво става дума, а не да си играем на тука има тука нема. пича гледа още по-сърдито, а пичката вдига рамене в стил сори толкоз от нас. изпроводен съм със съвет: вземете си поне 300 ватово захранване и проверете дали видеото дава добър контакт. да, щото наистина съм малоумен, благодаря.



    сцена 3 - релоудед: закачам всичко наново, внимателно инспектирам всички кабели, драйвове, жички и т.н. пускам писито. сейм шит дифрънт дей. сайлънт хила изглежда грозно, забива и звука сече. в интерес на истината при един от поредните ребуути изведнъж си се коригира и вече не изглеждаше като софтуерен. но това беше само еднократно и до следващия ребуут, провокиран от забив, разбира се. сега каквото и да цъкам корекция няма.



    моля ви, пичове, кажете ми какъв софт да взема за да тествам къде може да е проблема на това лайняно писи. или поне какъв може да е възможния конфликт. нищичко не мога да правя реално със сечащ звук и неприятен образ. ;-( а $15 на тия капути няма да им дам посмъртно просто защото съм в правото си да не им ги дам и да им тегля една много дълга и дебела. особено на самодоволния салтак от сервиза. пич, вярвам че като хардуерен тип минаваш от тук, така че 100% ще се сетиш за този случай когато прочетеш. ще те помоля другия път да не гледаш като в мензис, просто щото преди нялко дни съм оставил скромните $500 във фирмата, в която бачкаш и малко или много твоя гъз зависи от това!

  2.  
     
  3. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    598
    #2

    SHIT! хелп ;-(

    Провери в биоса дали са нагласени така нещата:

    AGP - 4x (работи по-стабилно а разликата във скороста с 8х е почти никаква).

    FastWrite: Enable

    AGP Aperture size: 128MB

    Gate A20: Fast



    Във Windows:

    Версия на драйвера: Най бърза е 44.51.

    DirectX: 9.0b (при 9 ми е трепкала картината при промяна на страниците - Tab-а)

    Провери си дали са ти включени UDMA-то на харда и CD-ROM-a.

    Сложи си PowerStrip за да провериш настройките на видеокартата дали са такива, каквито искаш - от там можеш и да ги промениш.



    Засега опитай това и кажи дали има промяна.


  4. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    855
    #3

    SHIT! хелп ;-(

    врътни един марк [:D]



    и не им давай 15 долара на тез капути



    а с какви драйвери е ti-то?

    я някой с 98 и такова ti да каже според него кои са най-добри

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #4

    SHIT! хелп ;-(

    Ако не от всички тези настроийки може да му дадеш един един clear CMOS на дъното веднъж имах проблем със звук и аз е не става и не става накрая цъкнах и се оправи незнайно как

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #5

    SHIT! хелп ;-(

    pro, снежинките в silent hill са ефект, който се вкл/изкл от самата игра, за да допринесе до по-голямата й прилика с игра на tv. примигването/прескачането на екрана при отваряне на properties/advanced.... на video settings е нормално.

    виж, за рестарта и т.н. работата е друга и няма как да ти се помогне така наизуст...

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #6

    SHIT! хелп ;-(

    Искам отговори на няколко въпроса:

    1. Само в Silent Hill 3 ли забива?

    2. Silent Hill 3 като го играеш с включен AA ли е?

    3. На отворена кутия забива ли ти пак?

    4. Използваш оригиналните драйвери а не последните от сайта на Nvidia?

    5. С кой Direct X си?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #7

    SHIT! хелп ;-(

    Добре де а за какво ползваш 98 като компа е предостатъчно добър,за да бачка с XP?А под 2000 пак ли ти забиват игрите,защото аз на 2000 съм си играл игри и не е имало никакви проблеми!Според мен сложи XP да пробваш как ще е-там не би трябвало да има проблеми!А пробва ли видео картата на друг комп(освен на този във фирмата),щото гледам ,че е AXLE, а за тях не се чуват много добри отзиви по форумите.

  10. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #8

    SHIT! хелп ;-(

    хай, първо мерси за съветите. сега ето отговори на питанията.



    сетингите в биоса са ми така както ги описва hgd, с изключение на agp-то 4х. ще пробвам и с 4х сега. directx-а е 9.0b, драйвърите са от сайта на axle и са 52.16 и за 2000 и за 98 (4.14.10 за 98). изчистих cmos-а - същата работа. сложих да тествам какво ще каже halo-то - на всеки чекпойнт запичане за по 1-1.5 секунди и леко прекъсване на зсука. сложих халф и каунтър. пуснах ги на 1280x960 в direct3d. качих се в оптилан - еми все едно бях с wall hack - всичко беше с прозрачност. помислих, че сървъра се е спекъл и отидох в interbgcom-ските - същата работа. смених на opengl - оправи се като че ли. друга странност - излизам в менюто на каунтър, давам резюм и изведнъж мода се сменя от 1280х960х85 hz на 100 hz, съответно монитора ми се спича. странното е, че при влизане на стендбай, от време на време монитора ми изревава, че му се подават 333 hz демек седи ми табела out of sync. след цялата тая работа се сетих, пуснах dma-тата на сидитата и диска и в halo вече спичането е съвсееем лекичко по чекпойнтовете.



    сега конкретно на въпросите на deathknight:

    1. засега да

    2. ами не виждам настройки в конфига му за АА, но съм го оставил на application controlled в опциите на картата защото видях, че override не помага никак

    3. да. температурата си е 35 за системата и 45 за процесора независимо дали е отворена или затворена, ако това е целта да се уточни.

    4. да, от сайта на axle. утре ще взема енвидийските последните.

    5. 9.0b



    fearme: снежинките ясно, че са ефект, но цялата картина стои една такава на точки и като се вгледаш все едно диша. абе точно сякаш съм на софтуерен рендър. самото подскачане при цъкане, ясно че е нормално, ама при мен се получава ненормално често. ако извадя в трея иконката на сетингите, десен клик върху нея подскача целия екран като съдран, без изобщо да съм стигнал до настройките.



    shavo: не искам да ползвам хр. така ми е по-удобно а и въпроса е принципен. какво ми пука, че ще работи на хр ако няма с останалите уиндоуси? в крайна сметка това е свидетелство за проблем все пак. за axle за съжаление и аз чувам лоши неща, но това е единствения титаниум, който открих все още да се продава. в крайна сметка ще го продам ако нещата не се оправят до няколко дни и ще взема някакъв радеон или дори втора ръка, но поне да не е axle...



    от цялата тая работа си мисля, че видеото не е наред, а не системата като цяло, щото вадих и рама, слагах го наново - е няма и няма. пък и тестовете дъното си ги минава ;-/

  11. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #9

    SHIT! хелп ;-(

    ето сега и vice city изобщо не ми пали, мама му деба вече! сложих си последните драйвъри от сайта на енвидиа - лайна. за сметка на това, на 2000 vice city пали. да не би вече да се прави windows version dependent хардуер?!?

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    295
    #10

    SHIT! хелп ;-(

    ХМ не видях какъв ти е процесора, пук и братче тая разделителна споспбност с включен АА 2х или 4х може да вгорчи живота на повечето 3д ускорители все пак 4200 е екстра но и не е 4600 )). Има огромно количество игри напоследък дето правят мизерии с 98 е вайс сити не е от тях но все пак игрите си вървят супер на 2000 ако го снабдиш със сървис пак. да не гояорим че си бачкат супер и на 2003 като се пусне звука и 3д ускорението.

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    240
    #11

    SHIT! хелп ;-(

    Почити сигурно е че е скапано видеото! Имах на скоро подобен проблем, като поработи малко картата и позагрее - монитора дава Out of range и край. Като се охлади и тръгва пак. Опитай да я боднеш на друга машина или опитай с друга карта на твоята за проба!

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #12

    SHIT! хелп ;-(

    Про можеш ли да ни пратиш screenshot от Silent Hill и от CS. Да го видим точно как изглежда. (просто така за информация)



    Иначе и според мен нещо е дефектно видеото.

  16. Novice
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    3
    #13

    SHIT! хелп ;-(

    Еми виж сега.Ти пробваш конкретна игра и обвиняваш видеото.Все пак не си прав.Първото нещо което трябва да направиш е да направиш някакви тестове.Да кажеме 3Д МАРК.Тои вече не е кой знае какъв критерии за бързината на картата но си остава един отличен тест.Значи мога да те посъветвам да пуснеш 2000,2001 и 03.Така ще добиеш някаква представа дали имаш проблеми ( с картината.дали забива,проблеми с картината и т.н ).Ако при тези тестове нямаш проблеми просто забрави да е от хардуер.Тогава започваш да тъсиш причината в софтуера ( драивери примерно ).Пусни повече игри и виж как е.Чак тогава може да се говори по конкретно.Проблема може да си е от самата игра.Аз съм с 9600Про и да ти кажа на SILENT HILL 3 играта започва с отвратителна графика и на квадрати.Чак като те убие някакво животно играта започва и графиката е перфектна.На твоя страна съм обаче разбери хората на които по цял ден им носат хардуер които си е наред а на някои не му харесва някоя игра ( или играта е бъгава ) и си носи видео картата че не е в ред.След това незнам какво си очаквал от ТИ4200 .Наистина е бърза карта но разликата в картината с 9600Про е огромна въпреки че ги съпоставят почти на едно ниво като бързина в тестовете с игри.

  17. Novice
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    3
    #14

    SHIT! хелп ;-(

    След това незнам какво си очаквал и от този вграден саунд.Имал съм проблем с игри точно заради саунда.Бре пускам някоя игра на по слаб комп - варви перфектно !! Пускам на моя - сече,сечееее като че ли съм с S3 VIRGE 4MB.Просто един път играта се пусна без саумд и се светнах каква е работата .Вървеше перфектно и смених драиверите на саунда и всичко се оправи.Пробваи и това след като усещаш че има проблем със саунда.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #15

    SHIT! хелп ;-(

    Ади закачи си видеото на друго пц - , а може и да се появи напоследък срещания проблем - win98 не ще да се инсталира на нови машини - затуй пробвай с XP ( ако си - сори ама много подробно си го описал и не четох докрай ) иначе проблема е специфичен за

    1. VGA

    2. RAM

    3. Power


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. хелп за сжързване на 2 пс.та
    От BREIKA във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 21-02-06, 16:00
  2. ХЕЛП...
    От bmw8 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 29-12-04, 22:05
  3. хелп
    От legolas във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 25-03-04, 22:20
  4. Малко 'хелп'?
    От analogworm във форум Общ - хардуер
    Отговори: 20
    Последно: 07-08-03, 15:11
  5. ASUS CUSL2 = SHIT ?????
    От tombi във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 4
    Последно: 16-02-01, 10:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе